Football Talk

Μία αλλαγή ακόμη; Δύο κορυφαίες λίγκες πιέζουν, αρνούνται οι υπόλοιπες τρεις!

Μία αλλαγή ακόμη; Δύο κορυφαίες λίγκες πιέζουν, αρνούνται οι υπόλοιπες τρεις!
Μια ακόμη αλλαγή συζητείται και μια ακόμη «νόρμα» που γνωρίζουμε, ίσως μπει στο χρονοντούλαπο. Άγνωστο ακόμη το πότε. Για την ακρίβεια, άγνωστο και το «αν». Αφορα, όμως, σε μια από τις πιο αγαπητές περιόδους των φιλάθλων όπου γης: τις μεταγραφές του καλοκαιρού! 

Κάποτε οι κανονισμοί άλλαζαν ανά 10ετία, πλέον ανά έτος σχεδόν, ή πολύ συχνότερα, εν πάσει περιπτώσει, έχουμε μια ρηξικέλευθη αλλαγή, που έρχεται να ταράξει τα νερά ξανά στα… «στεγανά», που έως τώρα γνωρίζαμε.

Οι Αγγλία και Ιταλία, επιδιώκουν εξ ονόματος των διοργανωτριών αρχών τους, της Premier League και της Serie A, αντίστοιχα, την «σμίκρυνση» του παραθύρου του καλοκαιριού από το επόμενο καλοκαίρι, ώστε να μην συμβαίνουν προσθήκες μετά την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών τους. 

Απαραίτητη για την επικύρωση της πρότασης, η σύμφωνη γνώμη των λοιπών τριών ποδοσφαιρικά ισχυρών χωρών – διαφωνούν. Ο πρόεδρος της Serie A,  Έτσιο Σιμονέλι, επιβεβαιώσε τα ρεπορτάζ: 

«Θέλουμε το μεταγραφικό παράθυρο να κλείνει πριν από την έναρξη της σεζόν, όπως και η Premier League. Αλλά η La Liga δεν θέλει να κλείνει πριν από τις 31 Αυγούστου και φαίνεται πως το ίδιο ισχύει και για τις Bundesliga και Ligue 1. Χρειαζόμαστε ομοφωνία για να το πετύχουμε και δεν είναι εύκολο.» 

Αναμένουμε, σαφώς, εξελίξεις εν ευθέτω χρόνο.

Νικόλας Κανελλόπουλος 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης