Football Talk

«Τα χαρακτηριστικά που θέλει στον Παναθηναϊκό, ο Μεντιλίμπαρ και ο Αλμέιδα»: Οι απαντήσεις του Ντιέγκο Αλόνσο στο BN Sports κατά την παρουσίασή του! (video)

«Τα χαρακτηριστικά που θέλει στον Παναθηναϊκό, ο Μεντιλίμπαρ και ο Αλμέιδα»: Οι απαντήσεις του Ντιέγκο Αλόνσο στο BN Sports κατά την παρουσίασή του! (video)

Οι απαντήσεις του Ντιέγκο Αλόνσο στα ερωτήματα των απεσταλμένων του BN Sports στην παρουσίασή του, Δημήτρη Φεραδούρου και Δημήτρη Τσάκνη.

Οι απεσταλμένοι του BN Sports στην παρουσίαση του νέου προπονητή του Παναθηναϊκού, Ντιέγκο Αλόνσο, διατύπωσαν τα ερωτήματά τους στον Ουρουγουανότεχνικό.


Δημήτρης Φεραδούρος: Είπατε πως τα ατομικά χαρακτηριστικά είναι το κυριότερο στοιχείο που σας ενδιαφέρει σε έναν παίκτη. Έχοντας παρακολουθήσει τον Παναθηναϊκό, ποια είναι τα χαρακτηριστικά των παικτών που αναζητείτε; 

«Είπα ότι τα συστήματα δεν είναι σημαντικά, διότι θέλω να υπάρχει κάτι σημαντικότερο από αυτά, δηλαδή το τι κάνουμε με αυτό το σύστημα. Αυτό που με ενδιαφέρει, είναι η πίεση ψηλά, η ένταση και το κάθετο παιχνίδι. Άρα, λοιπόν οι παίκτες θα πρέπει να έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά, και ταυτόχρονα να είναι γρήγοροι».

Δημήτρης Τσάκνης: Δύο από τους τρεις ανταγωνιστές του Παναθηναϊκού, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ, έχουν προπονητές με τους οποίους έχετε συσχετιστεί στο παρελθόν (Μεντιλίμπαρ, Αλμέιδα). Είναι αυτό κάτι που σας βοηθάει να προσαρμοστείτε, αλλά και να αντιμετωπίσετε καλύτερα τον ανταγωνισμό;

«Όταν εγώ κάνω ανάλυση των αντιπάλων, δεν κάνω μόνο αναφορικά με τους παίκτες, αλλά και με τους προπονητές. Τον χαρακτήρα που έχουν, τι κάνουν όταν κερδίζουν, τι αλλαγές κάνουν, πως ενεργούν όταν χάνουν ή κερδίζουν. Στην προκειμένη περίπτωση τους Μεντιλίμπαρ και Αλμέιδα τους γνωρίζω πολύ καλά».

Τις εντυπώσεις έκλεψε μια ακόμη ατάκα του Ντιέγκο Αλόνσο, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για το στυλ του ποδοσφαίρου που θέλει να παρουσιάσει, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Σημαντικοί για τους προπονητές η προασαρμοστικότητα. Οι πιο σημαντικοί πάντοτε είναι οι ποδοσφαιριστές. Π.χ. όταν έχεις τον Καβάνι και τον Σουάρες στα ντουζένια τους, πρέπει να παίξεις με δύο επιθετικούς. Εκεί σε βοηθάει η προσαρμοστικότητα. Γιατί οι πιο σημαντικοί είναι οι ποδοσφαιριστές. Είμαι σίγουρος πως τα χαρακτηριστικά της ομάδας δεν θα αλλοιωθούν. Είναι λίγο σαν την ετικέτα που έχουν τα ρούχα. Όταν θα μας βλέπουν να παίζουμε, ακόμα αν κι είμαστε γυμνοί, χωρίς τις φανέλες, θα μας αναγνωρίζουν».

Δείτε ολόκληρη την παρουσίαση του Ντιέγκο Αλόνσο:




www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0