Football Talk

«Κανείς αδιάφορος!»: Πώς θα λειτουργήσει η Super League με... τρία Play Offs;

«Κανείς αδιάφορος!»: Πώς θα λειτουργήσει η Super League με... τρία Play Offs;
Ο επερχόμενος πρόεδρος της ΕΠΟ, Μάκης Γκαγκάτσης, ανέλυσε μία από τις σκέψεις του για τη νέα σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ, Μάκης Γκαγκάτσης. Προφανώς, αυτός θα είναι ο νέος επικεφαλής της, καθώς απομένουν μόνο τα τυπικά, και ως τέτοιος μίλησε στο «OPEN», το βράδυ της Δευτέρας (10/06).

Εκεί, εξέφρασε ξανά την ιδέα του να αλλάξει μετά τις εκλογές του Ιουλίου, το φορμάτ διεξαγωγής της Stoiximan Super League.

«Η πρόταση που έχω κάνει ως εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, είναι να υπάρξουν Play Off τριών ταχυτήτων, μεταξύ 1-4, 5-8 και 9-14» ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας, ωστόσο, πως η εφαρμογή του πλάνου ή όχι, είναι θέμα της Super League.

Πώς θα λειτουργήσουν, όμως, αυτά και πώς θα μοιραστούν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια;

Είναι ένα σενάριο, που ίσως από τη σεζόν 2025/26, όταν η Ελλάδα θα πάρει και το 5ο ευρωπαϊκό εισιτήριο, γίνει πιο εφικτό.

Βάσει αυτού, από το πρώτο πρωτάθλημα των Play Offs, ο πρώτος και ο δεύτερος θα βγαίνουν στο Champions League. Ο τρίτος στο Europa και ο τέταρτος στο Europa Conference League.

Εφόσον ο Κυπελλούχος Ελλάδας, δεν είναι κάποιος από την 6η θέση και κάτω, τότε το έξτρα εισιτήριο για το Conference League θα δίνεται στον πρώτο της βαθμολογίας, από το δεύτερο γκρουπ των Play Offs.

Η σκέψη είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο, αλλά με τις «φωνές» να πληθαίνουν χρόνο με τον χρόνο για αλλαγή, δεν θα προκαλέσει εντύπωση αν το συγκεκριμένο πλάνο προχωρήσει.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0