Football Talk

«Το μεγαλείο σου, Ολυμπιακέ!»: Ο Ελ Κααμπί σκότωσε τη Φιορεντίνα στην παράταση (1-0) και του έδωσε το ευρωπαϊκό! (video)

«Το μεγαλείο σου, Ολυμπιακέ!»: Ο Ελ Κααμπί σκότωσε τη Φιορεντίνα στην παράταση (1-0) και του έδωσε το ευρωπαϊκό! (video)

Τι βραδιά για τον Ολυμπιακό! Έναν χρόνο πριν κλείσει τα 100 του χρόνια, «έγραψε» την πιο χρυσή σελίδα της ιστορίας του! «Λύγισε» τη Φιορεντίνα στον τελικό του Europa Conference League στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τον killer, Αγιούμπ Ελ Κααμπί, να τον χρίζει στην παράταση, την πρώτη ελληνική ομάδα με ευρωπαϊκό τρόπαιο!

Κι όμως, το έπος του Ολυμπιακού στο Europa Conference League ολοκληρώθηκε! Μπροστά σε τουλάχιστον 20.000 οπαδούς του, βρήκε τον τρόπο στη Νέα Φιλαδέλφεια και υποχρέωσε τη Φιορεντίνα να φύγει με σκυμμένο το κεφάλι (29/05, 1-0), από δεύτερο σερί τελικό!

Ο αρχισκόρερ των Πειραιωτών, Αγιούμπ Ελ Κααμπί, βρήκε τον τρόπο και σκόραρε στο 116' της παράτασης, χαρίζοντας το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο διοργάνωσης της UEFA για ελληνικό σύλλογο στην ιστορία, στον Ολυμπιακό!

Δεύτερο σερί ευρωπαϊκό τρόπαιο για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, αφού μετά το Europa League με τη Σεβίλλη του 2023, σηκώνει και το Europa Conference League το 2024!

Μοναδικές εικόνες μετά τη λήξη της αναμέτρησης, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να γνωρίζουν την αποθέωση, για αυτήν την ιστορική στιγμή, τόσο για τον σύλλογο, όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Ο Ολυμπιακός λίγο έλειψε να κάνει ιδανικό ξεκίνημα στον τελικό. Το σουτ του Ποντένσε, όμως, μόλις στο 4ο λεπτό, αποκρούστηκε από τον Τερατσιάνο με τα ακροδάχτυλα!


Η «απάντηση» της Φιορεντίνα ήταν άμεση. Ο Κουαμέ έφυγε στην αντεπίθεση, βρήκε τον Γκονσάλες, αυτός έκανε το γύρισμα, αλλά το σουτ του Μπελότι ήταν άστοχο!

Η πίεση των «βιόλα» συνεχίστηκε, και μέσα σε δύο λεπτά, είχαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να βρουν δίχτυα. Στο 21', ο Μποναβεντούρα βρέθηκε μόνος στο ύψος του πέναλτι, αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο, ενώ στο 22', ο Τζολάκης του έκλεισε καλά τον δρόμο προς την εστία, διατηρώντας το 0-0.

Το «ξέσπασμα» ευκαιριών δεν σταμάτησε, με τον Ολυμπιακό να έχει τη δική του μεγάλη στιγμή στο 25ο λεπτό! Ο Τσικίνιο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ποντένσε «πετάχτηκε» στο πρώτο δοκάρι, αλλά ο Τερατσιάνο κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα, πάνω στη γραμμή της εστίας του!



Είκοσι λεπτά, μετά την έναρξη του 2ου ημιχρόνου (65'), ήρθε και η πρώτη καλή στιγμή. Ο Αρτούρ εκτέλεσε ένα κόρνερ από τα αριστερά, ο προωθημένος Μιλένκοβιτς «κέρδισε» τον Κάρμο στον αέρα, αλλά η κεφαλιά του πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι του Τζολάκη.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς, ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Ενζολά ξέφυγε από τον Ρέτσο, «έσπασε» την μπάλα στον Ντοντό κι αυτός με τη σειρά του στον Κουαμέ. Το τελείωμά του, ωστόσο, δεν ήταν όπως θα ήθελε, κι έδωσε την ευκαιρία στον Τζολάκη να απομακρύνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.



Ο Ολυμπιακός είχε τη δική του μεγάλη στιγμή, με κεφαλιά του Ιμπόρα στο 80', έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Όρτα. Η μπάλα δεν του έκανε τη χάρη, ωστόσο, και έξυσε το δεξί δοκάρι του Τερατσιάνο.

Κάπως έτσι, το 0-0 παρέμεινε έως το τελευταίο σφύριγμα της κανονικής διάρκειας και ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση!



Εκεί, μόλις στο 94ο λεπτό, οι Πειραιώτες έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ! Ο Γιόβετιτς βρήκε τον ελεύθερο χώρο εκτός περιοχής, πλάσαρε, αλλά ο Τερατσιάνο του είπε «όχι», απομακρύνοντας την μπάλα σε κόρνερ!



Και στο δεύτερο μέρος της παράτασης, πήρε το «όπλο» του ο αρχισκόρερ του Ολυμπιακού!

Ο Αγιούμπι Ελ Κααμπί στο 116' πρόλαβε τον Μιλένκοβιτς, ακούμπησε την μπάλα όσο χρειαζόταν, και «έγραψε» το 1-0 ως τελικό σκορ της αναμέτρησης, χαρίζοντας το ευρωπαϊκό τρόπαιο, στον Ολυμπιακό!


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ορτέγκα (91' Κίνι), Ρέτσος, Κάρμο, Ιμπόρα, Τσικίνιο (77' Όρτα), Έζε, Ποντένσε (106' Μασούρας), Φορτούνης (72' Γιόβετιτς), Ελ Κααμπί (120+2' Ελ Αραμπί).

Φιορεντίνα (Βιντσέντσο Ιταλιάνο): Τερατσιάνο, Μπιράγκι (106' Ρανιέρι), Ντοντό, Μαρτίνες, Μιλένκοβιτς, Αρτούρ (74' Ντάνκαν), Μαντραγκόρα, Μποναβεντούρα (82' Μπάρακ), Γκονσάλες (106' Μπελτράν), Κουαμέ (82' Ικονέ), Μπελότι (59' Ενζολά).

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0