Football Talk

Δημάτος: «Η διοργάνωση τελικού στην OPAP Arena αποτελεί πιστοποίηση πως η Ελλάδα διαθέτει ένα ακόμη υψηλού επιπέδου γήπεδο!»

Δημάτος: «Η διοργάνωση τελικού στην OPAP Arena αποτελεί πιστοποίηση πως η Ελλάδα διαθέτει ένα ακόμη υψηλού επιπέδου γήπεδο!»

Ο Ανδρέας Δημάτος, στιγμές πριν από την έναρξη του μεγάλου τελικού μεταξύ του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα, παραχώρησε δηλώσεις για το πλάνο του τελικού, την OPAP Arena και το μεγάλο επίτευγμα διοργάνωσης δύο ευρωπαϊκών τελικών σε ελληνικά γήπεδα.

Ο Ανδρέας Δημάτος, σύμβουλος media της UEFA, παραχώρησε δηλώσεις στη κάμερα της COSMOTE TV και αναφέρθηκε στην ομαλότητα με την οποία διεξάγεται αυτή την ώρα η προσέλευση των φιλάθλων των δύο ομάδων ενόψει της έναρξης του μεγάλου τελικού.

Ακόμη, τοποθετήθηκε για την OPAP Arena, η οποία, όπως δήλωσε, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την κατασκευή της φιλοξενεί έναν ευρωπαϊκό τελικό, ενώ αναφέρθηκε και στην εντυπωσιακή παρακαταθήκη που αφήνει στη χώρα μας και στο ελληνικό ποδόσφαιρο η ικανότητα φιλοξενίας δύο (από τους τέσσερις) ευρωπαϊκών τελικών σε ελληνικά στάδια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της COSMOTE TV:

Για το εάν έχουν κυλήσει όλα βάσει προγραμματισμού μέχρι τώρα:

«Μέχρι τώρα όλα κυλούν βάσει πλάνου, ομαλά να ευχηθούμε να συνεχιστεί αυτή η βραδιά έτσι. Βλέπουμε μία νορμάλ προσέλευση των φιλάθλων των δύο ομάδων, ακόμη όμως υπάρχει χρόνος μέχρι να ξεκινήσει ο τελικός. Τα πράγματα ωστόσο εξελίσσονται πραγματικά καλά. Οι ανέσεις του γηπέδου έχουν διευκολύνει τα πάντα».

Για το εάν προτού αναλάβει τον ρόλο του συμβούλου media της UEFA, και έχοντας ζήσει από έναν διαφορετικό ρόλο, (εκείνου του Διευθυντή Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ την κατασκευή αυτού του γηπέδου) καμαρώνει το να φιλοξενεί έναν ευρωπαϊκό τελικό:

«Είναι μεγάλη πιστοποίηση για το συγκεκριμένο γήπεδο για όσους αγωνίστηκαν και είναι πάρα πολλοί όσοι αγωνίστηκαν γι’ αυτό το γήπεδο κόντρα σε πολλά εμπόδια και πολλές δυσκολίες, πραγματικά δεν είναι εύκολο στη συγκεκριμένη περιοχή, το ό,τι έγινε ξανά το γήπεδο στην ίδια περιοχή και πολύ καλύτερο μέσα σε έναν πολεοδομικό ιστό πλέον μιας πόλης που έχει αναπτυχθεί πολύ, κάπου εδώ τον Μάρτιο του 2018, λίγο πιο πίσω από εδώ που τώρα βρισκόμαστε έγινε μία σύσκεψη, όταν έπεσε η πρώτη πλάκα στο πέταλο όπου θα βρίσκονται οι οπαδοί της Φιορεντίνα, είναι πολύ σημαντικό και γι’ αυτό το γήπεδο αυτός ο τελικός είναι μία μεγάλη πιστοποίηση για αυτό το γήπεδο πως η Ελλάδα διαθέτει έναν ακόμη χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει υψηλού επιπέδου ευρωπαϊκούς αγώνες. Είναι μεγάλη υπόθεση για την Ελλάδα και φυσικά εάν όλα πάνε καλά σήμερα πως μέσα σε λίγους μήνες έχει φιλοξενήσει δύο από τους τέσσερις μεγάλους ευρωπαϊκούς τελικούς των μεγάλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων, το Super Cup στο Καραϊσκάκη και το Europa Conference League εδώ και μάλιστα σε ένα γήπεδο που μετρά δύο χρόνια ζωής και λειτουργίας. Πολύ νωρίτερα από ό,τι προβλέπουν τα στάνταρ της UEFA. Κατά τη γνώμη μου όσο θαύμα είναι η κατασκευή ενός τέτοιου γηπέδου σε μία τέτοια περιοχή, άλλο τόσο θαύμα είναι η φιλοξενία ενός ευρωπαϊκού τελικού σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Για το εάν είναι πέρα από την φαντασία την ίδια χρονιά, δύο διοργανώσεις της UEFA να καταλήγουν στον ίδιο ελληνικό σύλλογο:

«Ναι είναι πέρα από τη φαντασία, όπως και να το κάνουμε. Και μόνο η παρουσία του Ολυμπιακού σε έναν τελικό, και μιλάς με έναν άνθρωπο ο οποίος από την αρχή, όταν αποφασίστηκε και η διοργάνωση του Conference είχα γράψει και υποστήριζα απέναντι σε όσους υποτιμούσαν τη διοργάνωση, ότι αυτή η διοργάνωση είναι μεγάλη ευκαιρία για τις ομάδες τύπου Ελλάδας, αλλά πως στην ολοκλήρωση της πρώτης τριετίας θα είχαμε ομάδα στον τελικό, ούτε εγώ το περίμενα. Και δεν είναι μόνο η παρουσία μιας ελληνικής ομάδας στον τελικό, αλλά τρεις παρουσίες σε προημιτελική φάση, κάτι το οποίο είναι το πρώτο βήμα που μπορεί να σκεφτεί μία ελληνική ομάδα. Δεν θα έχουμε κάθε χρόνο στον τελικό, μακάρι να έχουμε, αλλά σε αυτό το επίπεδο σε αυτή τη διοργάνωση μπορούμε να σταθεροποιηθούμε» κατέληξε ο έμπειρος Έλληνας δημοσιογράφος.

 


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0