Football Talk

Λιντς – Σαουθάμπτον 0-1: Με υπογραφή Άρμστρονγκ οι «Άγιοι» επέστρεψαν στην Premier League! (video)

Λιντς – Σαουθάμπτον 0-1: Με υπογραφή Άρμστρονγκ οι «Άγιοι» επέστρεψαν στην Premier League! (video)

Το Wembley έβαλε τα… καλά του για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μετά τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας. Αυτή τη φορά, το διακύβευμα ήταν η επιστροφή στην Premier League, με τη Σαουθάμπτον να επικρατεί δύσκολα με 1-0 της Λιντς (26/05) στον τελικό των play offs της Championship, πανηγυρίζοντας την άνοδο, έναν χρόνο μετά τον υποβιβασμό της. «Ήρωάς» της, ο καλύτερός της παίκτης για φέτος, ο Άνταμ Άρμστρονγκ!

Στον τελικό των play offs στο «θρυλικό» Wembley, Λιντς και Σαουθάμπτον ήρθαν αντιμέτωπες με στόχο το τρίτο και τελευταίο εισιτήριο ανόδου για την Premier League, σε μία πραγματική «γιορτή» του ποδοσφαίρου!  


Η Λιντς πατούσε μπήκε δυνατά και πατούσε καλύτερα στο ξεκίνημα, αλλά δεν κατάφερε να μετουσιώσει την αρχική της κυριαρχία σε γκολ. Μάλιστα, στο 24’, οι «Άγιοι» ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ με τον Άρμστρονγκ να εκτελεί από κοντά τον Μελιέ, μετά την ασίστ του Σμόλμποουν, κάνοντας το 1-0. 


Ο Άρμστρονγκ έχασε μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους να διπλασιάσει τα τέρματα της Λιντς, αλλά ο Μελιέ αυτή τη φορά του είπε «όχι». 


Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο, με τα «παγώνια» να είναι κυρίαρχα και να απελούν στο 49' με τον Σάμερβιλ να σουτάρει και την μπάλα να περνάει για λίγο άουτ. 


Στο 68’, η Σαουθάμπτον έχασε μοναδική ευκαιρία για να κάνει το 2-0, με τον Εντοζί να πλασάρει άστοχα από πλεονεκτική θέση. 


Τα λεπτά περνούσαν, η Λιντς προσπαθούσε να βρει τη λύση και άγγιξε το γκολ στο 85ο λεπτό με το σουτ του Τζέιμς να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Μακάρθι


Αφού... γλύτωσαν και από αυτό, οι «Άγιοι» έβλεπαν την επιστροφή στα μεγάλα «σαλόνια» του αγγλικού ποδοσφαίρου να πλησιάζει. Όπως και έγινε, με το τελικό σφύριγμα να έρχεται και το 1-0 να δίνει την άνοδο στην ομάδα του Μάρτιν, μόλις έναν χρόνο μετά τον υποβιβασμό της!


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λιντς (Ντ. Φάρκε): Μελιέ, Γκρέι, Ρόντον, Αμπαντού, Φίρπο (83' Τζόζεφ), Καμαρά (73' Ρόμπερτς), Γκρούεφ, Νιόντο (66' Τζέιμς), Ρούτερ, Σάμερβιλ (74' Άντονι), Πιρόε

Σαουθάμπτον (Ρ. Μάρτιν): Μακάρθι, Γουόκερ-Πίτερς, Χάργουντ-Μπέλις, Μπέντναρεκ, Στίβενς, Αρίμπο, Ντάουνς, Σμόλμπον, Μπρουκς (35’ Εντοζί, 83' Μάνινγκ), Άρμστρονγκ, Φρέιζερ (70' Άνταμς)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0