Football Talk

Μπρούνο Φερνάντες: Ασίστ… δήλωση για μια καλύτερη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Μπρούνο Φερνάντες: Ασίστ… δήλωση για μια καλύτερη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Ο Μπρούνο Φερνάντες με την εξαιρετική του ασίστ στον Κόμπι Μέινου, που έκανε το 2-0, οδήγησε τους «κόκκινους διαβόλους» στην κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι.

Άλλη μια εντυπωσιακή χρονιά για τον Μπρούνο Φερνάντες ολοκληρώνεται, με το μέλλον του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να είναι αβέβαιο. Ο ίδιος, πριν τον τελικό του FA Cup, εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει στον σύλλογο εφόσον «τα βρουν» ως προς τις φιλοδοξίες τους.

Είναι ξεκάθαρο ότι το οικονομικό δεν αποτελεί πρόβλημα για τον Πορτογάλο, όσο το ότι η ομάδα δεν είναι αρκετά ανταγωνιστική για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και να αναμετρηθεί με αντιπάλους σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Και δεν είναι να απορεί κανείς γιατί ο Φερνάντες έχει «παράπονα» από την πορεία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μια σύντομη ματιά στα στατιστικά του αποδεικνύουν ότι εδώ και τέσσερις σεζόν, ο αρχηγός είναι κάτι παραπάνω από ικανός να οδηγήσει την ομάδα στα «σαλόνια» της Ευρώπης και στην κορυφή της Premier League.

Από το 2020 μέχρι σήμερα, ο 29χρονος εξτρέμ έχει 79 γκολ και 66 ασίστ σε 233 παιχνίδια, ποσοστό 62%, σε όλες τις διοργανώσεις. Την πρώτη του σεζόν στην ομάδα του Μάντσεστερ, σε 58 συμμετοχές πέτυχε 15 τέρματα και μοίρασε 17 ασίστ, δηλαδή 78%!

Φέτος, με 48 συμμετοχές, κατάφερε να σκοράρει 15 φορές και να πραγματοποιήσει 13 ασίστ, πέφτοντας στο 58%. Με αυτά τα στατιστικά λοιπόν, είναι φανερή η κούραση και η απογοήτευσή του σε σχέση με το ξεκίνημα του στην Αγγλια.

Παρ’ όλα αυτά, οι αριθμοί του παραμένουν υψηλοί και είναι λογικό να «απαιτεί» και από τη διοίκηση να έχει βλέψεις για τον σύλλογο αντάξιες των προσδοκιών του.

Συγκίνηση προκαλούν τα λόγια του στο The Players’ Tribune...

«Μου αρέσει να βγαίνω στο Ολντ Τράφορντ περισσότερο από οτιδήποτε στον κόσμο. Δε θέλω να φύγω. Αυτό ήταν πάντα το όνειρό μου».

 

Όλγα Μανιώτη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0