Football Talk

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος και γκολ νίκης από αμυντικό; Συνέβη ξανά, 51 χρόνια μετά! (video)

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος και γκολ νίκης από αμυντικό; Συνέβη ξανά, 51 χρόνια μετά! (video)

Πέρασαν 51 χρόνια από την τελευταία φορά που ένας τελικός Κυπέλλου Ελλάδος κρίθηκε από γκολ αμυντικού. Τότε, ήταν ένα Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, που χάρισε το νταμπλ στους «ερυθρολεύκους», χάρη στο γκολ του Θανάση Αγγελή. Τώρα, ήταν το Παναθηναϊκός – Άρης, με το σκορ αμφότερων αναμετρήσεων να είναι το ίδιο. Ο Αγγελής σκόραρε, ο Βαγιαννίδης το ίδιο και η ιστορία επαναλήφθηκε μισό αιώνα αργότερα!

Δεν είχε σκοράρει φέτος, σε ολόκληρη τη σεζόν. Είχε σημειώσει μόλις δύο γκολ, με τη φανέλα του Παναθηναϊκού σε επίπεδο ανδρών. Και όμως, ο Γιώργος Βαγιαννίδης έμελλε να σκοράρει το νικητήριο τέρμα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, για να χαρίσει στους «πράσινους» το 20ο Κύπελλο στην ιστορία τους.

Πέρασε στο παιχνίδι ως αλλαγή και στην τελευταία φάση της αναμέτρησης, πήρε άψογα την μπάλα εντός περιοχής από τον Χουάνκαρ.

Σκόραρε με μία επαφή, το παιχνίδι ολοκληρώθηκε και ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε, με τον Βαγιαννίδη να αναδεικνύεται φυσικά ο κορυφαίος της συνάντησης. Πρόκειται πάντως για ένα «ιστορικό» γκολ στον 21ο αιώνα.

Ο λόγος; Διότι ποτέ, τα τελευταία 24 χρόνια, κρίθηκε ένας τελικός στον εν λόγω θεσμό, με γκολ από αμυντικό. Πότε όμως ήταν η προηγούμενη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο;

Πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο 51 χρόνια πίσω. Στον τελικό του 1973 δηλαδή, τον οποίο κατέκτησε ο Ολυμπιακός με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Το σκορ ήταν ξανά το ίδιο (1-0) και οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει, χάρη στο γκολ του αριστερού τους μπακ, Θανάση Αγγελή.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0