Football Talk

Και όμως, έχει ξανασυμβεί: Όταν ο ΠΑΟΚ αρνήθηκε να πάρει μετάλλια σε τελικό Κυπέλλου και… τιμωρήθηκε! (video)

Και όμως, έχει ξανασυμβεί: Όταν ο ΠΑΟΚ αρνήθηκε να πάρει μετάλλια σε τελικό Κυπέλλου και… τιμωρήθηκε! (video)

Δεν είναι η πρώτη φορά που μία ελληνική ομάδα αρνείται να παραλάβει τα μετάλλιά της, μετά την ήττα της σε έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδος. Έχει συμβεί ξανά και οι Θεσσαλονικείς θα το θυμούνται. Το έχει κάνει ο ΠΑΟΚ, το 1977, απέναντι στον Παναθηναϊκό, δεχόμενος την προβλεπόμενη τιμωρία. Αυτή που εν τέλει, απέφυγε ο Άρης, από την στιγμή που πήρε τα μετάλλια, έστω και στα αποδυτήρια.

Λίγες ώρες έχουν παρέλθει μόνο από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη.

Έναν τελικό που έλαβε χώρα στο «Πανθεσσαλικό Στάδιο», δίχως κόσμο, και οι «πράσινο» κατάφεραν να επικρατήσουν με 1-0, χάρη στο γκολ του Βαγιαννίδη, στην τελευταία φάση της αναμέτρησης.

Ωστόσο, τα «φώτα» έχουν «πέσει» πάνω στη διαιτησία της Στεφανί Φραπάρ και στις αποβολές που έκαναν την εμφάνισή τους. Τρεις συνολικά, όλες μέσα σε 20 λεπτά, δύο για τον Άρη και μία για τον Παναθηναϊκό. Τα παράπονα που έχουν οι Θεσσαλονικείς είναι πολύ μεγάλα και όσα ακολούθησαν μετά το φινάλε του τελικού, αποτελούν σκηνές… ντροπής.

Από εκεί και πέρα, ο Άρης ήθελε να δείξει τη δυσαρέσκειά του, για τον τρόπο με τον οποίο ηττήθηκε στον Βόλο. Και αποφάσισε αρχικά, να μην παραλάβει τα μετάλλια που του αντιστοιχούν. Οι ποδοσφαιριστές του και ολόκληρη η αποστολή της ομάδας κάθισαν στον πάγκο, όσο ο Παναθηναϊκός πανηγύριζε, και η απόφαση είχε ήδη παρθεί.

Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, έγινε γνωστό πως σε περίπτωση που δεν παραλάβουν τα μετάλλια, θα υπάρχει σοβαρή ποινή. Μεγάλο οικονομικό πρόστιμο και δύο αγωνιστικές αποχής από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Συνεπώς, η επιλογή άλλαξε και ο Άρης πήρε τα μετάλλια στα αποδυτήρια, δίχως όμως να προβαίνει σε δηλώσεις, μετά το τέλος της συνάντησης.

Το σκηνικό μοιάζει… πρωτοφανές, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει την εμφάνισή του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Διότι κάτι τέτοιο, έγινε και το 1977, στον τελικό ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Οι «πράσινοι» είχαν επικρατήσει τότε με 2-1, αλλά οι Θεσσαλονικείς ήταν έξαλλοι με τη διαιτησία του Μανώλη Πλατόπουλου. Ο Τερζανίδης είχε ισοφαρίσει, αλλά ο Βακάλης διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα και οι «πράσινοι» πανηγύρισαν.

Μετά το τέλος, ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ, Γιώργος Παντελάκης, έδωσε εντολή να αποχωρήσει η ομάδα από το γήπεδο και να μην παραλάβει τα αναμνηστικά τού φιναλίστ, περιφρονώντας την απονομή.
εικόνα_Viber_2024-05-26_13-41-45-815_1.jpg

*Αθλητική Ηχώ, 24 Ιουνίου 1977

Προφανώς και η τιμωρία και τότε, ήταν η ίδια, με άπαντες να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής για δύο αγωνιστικές, με την ιδιαιτερότητα όμως πως δεν θα εκτούσαν όλοι μαζί την ποινή, αλλά δύο ανά μία αγωνιστική.

Για την… ειρωνεία της ιστορίας, να αναφέρουμε απλώς πως συμπτωματικά, η πρώτη αγωνιστική του επόμενου πρωταθλήματος, ήταν ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0