Football Talk

Λυών – Παρί Σεν Ζερμέν 1-2: Κυπελλούχοι Γαλλίας οι Παριζιάνοι για 15η φορά, στην τελευταία «παράσταση» του Εμπαπέ! (video)

Λυών – Παρί Σεν Ζερμέν 1-2: Κυπελλούχοι Γαλλίας οι Παριζιάνοι για 15η φορά, στην τελευταία «παράσταση» του Εμπαπέ! (video)

Σε έναν συναρπαστικό τελικό, η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε της Λυών με 2-1 και κατέκτησε το Κύπελλο Γαλλίας και παράλληλα το νταμπλ! «Ξέσπασαν» στο πρώτο μέρος οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε, αντέδρασε η ομάδα του Πιέρ Σαζ, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση και οι Παριζιάνοι έφτασαν έτσι στο 15ο Κύπελλο της ιστορίας τους.

Σε μία ημέρα γιορτής για το γαλλικό ποδόσφαιρο, η αναμέτρηση της Λυών με την Παρί Σεν Ζερμέν «σημαδεύτηκε» από σοβαρά επεισόδια λίγες ώρες πριν την έναρξή της. 


Μέσα σε μία «εκρηκτική» ατμόσφαιρα, οι δύο ομάδες μπήκαν με φοβερή όρεξη στο ματς έχοντας αμφότερες κλασικές ευκαιρίες για γκολ ήδη από το πρώτο… πεντάλεπτο! 


Τις ευκαιρίες διαδέχθηκε το γκολ για τους Παριζιάνους, με τον Ντεμπελέ να αξιοποιεί τη σέντρα του Μέντες σκοράροντας με κεφαλιά από κοντά στο 23’. 


Η Παρί έβαλε γερές  βάσεις για την κατάκτηση του τροπαίου μόλις έντεκα λεπτά μετά, με τον Ρουίθ θα κάνει με κοντινή προβολή το 2-0. 


Ωστόσο, στην επανάληψη, η Λυών αποφάσισε να δηλώσει «παρούσα» στο ματς και μείωσε στο 55’ με κεφαλιά του Ο’Μπράιεν δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. 


Από εκεί και πέρα, το ματς «άνοιξε», με τη Λυών να αγγίζει την ισοφάριση στο 64’ όταν ο Ταγλιαφίκο είδε τον Ντοναρούμα να του αρνείται το γκολ. Συνέχισε να πιέζει η ομάδα του Σαζ, έχοντας επιστρέψει πλήρως στο ματς, αλλά η Παρί άντεξε και έριξε τον ρυθμό του τελικού. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε και το 2-1 ήταν το τελικό σκορ, στο το τελευταίο ματς του Κιλιάν Εμπαπέ με τη φανέλα των Παριζιάνων.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λυών (Π. Σαζ): Πέρι, Μάτα (74' Μέιτλαντ-Νάιλς), Ο’Μπράιεν, Τσάλετα-Τσαρ, Ταγλιαφίκο, Κακρέ, Μάτιτς (86' Μπαλντέ), Τολισό (74' Μανγκαλά), Σερκί (67’ Νουαμά), Μπενραχμά (74' Φοφανά), Λακαζέτ

Παρί Σεν Ζερμέν (Λ. Ενρίκε): Ντοναρούμα, Χακίμι, Μαρκίνιος, Μπεράλντο, Μέντες, Ζαΐρ-Εμερί, Βιτίνια, Ρουίθ, Ντεμπελέ, Μπαρκολά (85' Λι), Εμπαπέ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0