Football Talk

Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2: Ματς – σεμινάριο από τον Τεν Χαγκ και 13ο Κύπελλο Αγγλίας στο «Ολντ Τράφορντ»! (video)

Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2: Ματς – σεμινάριο από τον Τεν Χαγκ και 13ο Κύπελλο Αγγλίας στο «Ολντ Τράφορντ»! (video)

Μία Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως θέλει να την βλέπει ο κόσμος της. Μία… κανονική ομάδα, που θυμήθηκε το DNA της και κατέκτησε το 13ο Κύπελλο Αγγλίας στην ιστορία της, επικρατώντας με 2-1 της Μάντσεστερ Σίτι. Σεμιναριακό παιχνίδι από τον Έρικ Τεν Χαγκ, καταλυτικός ο Γκαρνάτσο, απαραίτητος και… ηγέτης ο Μπρούνο Φερνάντες.

Ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ σε όλες τις στοιχηματικές εταιρίες. Σε κάθε λογής συζήτηση, η Μάντσεστερ Σίτι ήταν ξεκάθαρα φαβορί για να κατακτήσει ένα δεύτερο συνεχόμενο Κύπελλο Αγγλίας, κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πολλοί όμως, δεν υπολόγιζαν κάτι πολύ συγκεκριμένο: το γεγονός πως μιλάμε για δύο ομάδες που εδρεύουν στην ίδια πόλη, για ένα ντέρμπι ανεξαρτήτως αγωνιστικής κατάστασης, και για έναν τελικό. Πόσω δε μάλλον από την στιγμή που μιλάμε για το FA Cup. Προφανώς και αυτό αποτελεί επιχείρημα, καθώς κάνουμε λόγο για τον θεσμό των εκπλήξεων.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λοιπόν, τα κατάφερε. «Εγκλώβισε» τη Μάντσεστερ Σίτι με την ανασταλτική της λειτουργία, έκανε ένα άρτιο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκε δικαίως και το διαχειρίστηκε άψογα. Το 2-1 δεν αποτελεί… μαγική εικόνα, αλλά μία μεγάλη νίκη από πλευράς Έρικ Τεν Χαγκ, ο οποίος χάρισε στους «κόκκινους διαβόλους» το 13ο Κύπελλο της ιστορίας τους!


Οι τυπικά φιλοξενούμενοι επέλεξαν να αφήσουν την μπάλα στη Σίτι στο ξεκίνημα και να απειλούν με αντεπιθέσεις. Το έκαναν καταπληκτικά και προειδοποίησαν δις, προτού σκοράρουν. Αρχικά με τον Γκαρνάτσο στο 9’, για να ακολουθήσει μία προσπάθεια του ΜακΤόμινεϊ, η οποία κόπηκε στον Γουόκερ.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας όμως, η Γιουνάιτεντ πήρε το προβάδισμα, χάρη στο γκολ του Αλεχάντρο Γκαρνάτσο. Σκόραρε ο νεαρός από κοντά και εκμεταλλεύτηκε πλήρως το «τραγικό» λάθος του Ορτέγκα και του Γκβάρντιολ, πλασάροντας σε κενή εστία.


Έκτοτε, το ματς βρήκε αυτό που του έλειπε για να αποκτήσει ρυθμό. Στο 35ο λεπτό κατέγραψε την πρώτη της τελική προσπάθεια στην εστία η Σίτι, ενώ 120 δευτερόλεπτα αργότερα, ο Ράσφορντ σκόραρε, αλλά ο Γκαρνάτσο ήταν εκτεθειμένος στην αρχή της προσπάθειας.

Τι συνέβη από εκεί και πέρα; To 2-0 με ένα εκπληκτικό γκολ, προϊόν ομαδικής προσπάθειας, στον απόλυτο βαθμό. Υπέροχη προσπάθεια, εξαιρετική κόντρα επίθεση, «μαγική» ασίστ του Μπρούνο Φερνάντες και ο Μέινου να χρίζεται σκόρερ στο 39ο λεπτό!


Ήταν δεδομένο πως οι «πολίτες» θα επιχειρούσαν να βγάλουν αντίδραση με την έναρξη της επανάληψης, αλλά στάθηκαν… άτυχοι. Διότι στο καλό τους διάστημα και παρά τις τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες μέχρι και το 65’, δεν βρήκαν τρόπο να μειώσουν.

Είχε δοκάρι ο Χάαλαντ, είχε μία εκπληκτική απόκρουση ο Ονάνα σε προσπάθεια του Γουόκερ, ενώ λίγο έλειψε να κάνει το 2-1 από κοντά ο Άλβαρες, μόλις πέντε λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς.

Ο χρόνος μειωνόταν αισθητά και άρχισε να πιέζει τη Μάντσεστερ Σίτι. Βρήκε γκολ στο 88ο λεπτό με τον Ντοκού, έπειτα από λάθος του Ονάνα, αλλά το 2-1 διατηρήθηκε μέχρι τέλους.


Σπουδαία στιγμή για τη Γιουνάιτεντ, το πιο μεγάλο απόγευμα του Έρικ Τεν Χαγκ στον πάγκο της. Και κάπως έτσι, απέχει πλέον μόλις ένα Κύπελλο Αγγλίας από την Άρσεναλ (14), κατακτώντας τον δεύτερο τίτλο της, τα δύο τελευταία χρόνια!


www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0