Football Talk

Η Κύπρος «περίμενε» 26 χρόνια για ένα γκολ σε τελική φάση και ο Ιωάννου το... έφερε από το κέντρο! (video)

Η Κύπρος «περίμενε» 26 χρόνια για ένα γκολ σε τελική φάση και ο Ιωάννου το... έφερε από το κέντρο! (video)

«Τρελάθηκε» και ο επίσημος λογαριασμός της UEFA με το γκολ του Πέτρου Ιωάννου! Και πώς να γίνει αλλιώς, όταν πρόκειται για αυτήν την «γκολάρα», που πρέπει να την δείτε! Άλλωστε, το τελευταίο της Κύπρου σε τέτοια διοργάνωση, ήταν... αυτογκόλ, ενός μετέπειτα παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης και της Νιούκαστλ!

Η πρεμιέρα της εθνικής ομάδας της Κύπρου στο EURO U17, δεν ήταν ιδανική. Ηττήθηκε με 0-5 από την Τσεχία, στο τουρνουά που διεξάγεται στο «Νησί της Αφροδίτης».

Η ήττα δεν αποφεύχθηκε ούτε στο δεύτερο ματς, με τη Σερβία να επικρατεί με 3-1. Εκείνο το ένα γκολ, όμως, εκτός από πανέμορφο, ήταν και ιστορικό!

Ο Πέτρος Ιωάννου, 16χρονος φορ της ΑΕΚ Λάρνακας, εκμεταλλεύθηκε την ασυνεννοησία των παικτών της Σερβίας, και με σουτ από το κέντρο, «νίκησε» τον γκολκίπερ Γιοβάνοβιτς, για το 1-0! Και πολύ λογικά, ο επίσημος λογαριασμός της UEFA το «παίζει» ξανά και ξανά σε επανάληψη, από το βράδυ της Πέμπτης (23/05), που έγινε το ματς.

Αυτό ήταν το πρώτο της Κύπρου σε τελική φάση διοργάνωσης της UEFA, από το 1998! Τότε, ξανά ως διοργανώτρια, είχε λάβει μέρος στο αντίστοιχο EURO U18.

Είχε ηττηθεί και στα τρία ματς των ομίλων, έχοντας βρει μόλις μία φορά δίχτυα. Κι αυτή, με αυτογκόλ απέναντι στην Αγγλία, από τον μετέπειτα στόπερ των Νιούκαστλ και Ρεάλ Μαδρίτης, Τζόναθαν Γούντγκεϊτ!

Επιστρέφοντας ξανά στο σήμερα, επόμενος στόχος για την Κύπρο είναι να έρθει και μία νίκη, στο τελευταίο ματς των ομίλων, απέναντι στην Ουκρανία (26/05).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0