Football Talk

Κάλιαρι – Φιορεντίνα 2-3: Ανατροπή στην… ανατροπή και Ευρώπη για την αντίπαλο του Ολυμπιακού! (video)

Κάλιαρι – Φιορεντίνα 2-3: Ανατροπή στην… ανατροπή και Ευρώπη για την αντίπαλο του Ολυμπιακού! (video)

Στο προπονητικό του «αντίο»  ο Ρανιέρι εξέθεσε τις αμυντικές αδυναμίες των «βιόλα» και έδειξε στον Ολυμπιακό το δρόμο για τον τελικό της Τετάρτης (29/05, 22:00). Ανώτερη και πιο επικίνδυνη η Κάλιαρι η οποία έκανε ανατροπή (2-1) για να δεχτεί payback στις καθυστερήσεις για το τελικό 2-3. Με το «μυαλό» στην OPAP Arena η Φιορεντίνα που είχε τον… Τερατσιάνο σε μεγάλη μέρα! Κλείδωσε όμως, την 8η θέση και ένα εισιτήριο για το επόμενο Europa Conference League.

Στη Σαρδηνία, Κάλιαρι και Φιορεντίνα αναμετρήθηκαν στο πλαίσιο της 38ης και τελευταίας αγωνιστικής της Serie A. Και δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον… αφορούσε τον Ολυμπιακό και το παιχνίδι του τελικού της OPAP Arena (29/05, 22:00) κόντρα στους φιλοξενούμενους.

Μία αναμέτρηση που ξεκίνησε, με την Κάλιαρι να έχει εξασφαλίσει εδώ και καιρό την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία (15η θέση) και με τους «βιόλα» να «κλειδώνουν» την 8η θέση, μετά την ολοκλήρωση της και τους τρεις βαθμούς που πήραν. Έτσι, εξασφάλισαν την παρουσία τους και στο επόμενο Europa Conference League.

Το παιχνίδι επισκιάστηκε από τον κύμα αποθέωσης που το γήπεδο και αμφότερες ομάδες…μαζί με τους διαιτητές επεφύλαξαν στον Κλαούντιο Ρανιέρι σχετικά με το επικείμενο αντίο του στην προπονητική. Ο Ιταλός «θρύλος» αποσύρεται από την ενεργό δράση στο τιμόνι της ομάδας από την οποία ξεκίνησαν όλα το 1988.

 

Στα αγωνιστικά, η Φιορεντίνα πήρε από νωρίς τον έλεγχο της κατοχής και την πρωτοβουλία της αναμέτρησης, επιχειρώντας να φανεί απειλητική. Παρά την συντριπτική κατοχή, η Κάλιαρι είχε τις καλύτερες στιγμές, βλέποντας τον Τερατσιάνο να «κατεβάζει ρολά» σε τρεις περιπτώσεις, δίχως όμως να καταφέρει να ανοίξει εκείνη το σκορ. Κάτι που κατάφερε η ομάδα του Βιντσέντζο Ιταλιάνο στο 39ο λεπτό, με δράστη τον Τζάκομο Μποναβεντούρα


Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 1-0 για τους φιλοξενούμενους.

Η Κάλιαρι μπήκε με διάθεση να στριμώξει την Φιορεντίνα στο δεύτερο ημίχρονο και τα κατάφερε στο 64’ όταν ο Ντεϊολα, έπιασε τρομερή κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας των Φλωρεντινών για να «γράψει» το 1-1. Μεγάλη η αδράνεια στην άμυνα των «βιόλα».


Μετά το γκολ, η Φιορεντίνα ισορρόπησε το παιχνίδι. Ωστόσο και πάλι η Κάλιαρι ήταν αυτή που έφτανε με καλύτερες προϋποθέσεις στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Και στο 85' ο Κίνγκστον σημείωσε ένα εκπληκτικό τέρμα, για να ολοκληρώσει την ολική ανατροπή για την ομάδα του. Προβληματική η εικόνα των φιλοξενούμενων που είχαν το μυαλό τους στον τελικό της Τετάρτης. Ωστόσο σε μία ανύποπτη φάση, στο 89' ο Μαρτίνες εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα της Κάλιαρι και έφερε το παιχνίδι στην ισοπαλία για το 2-2. 

Ο Λαπαντούλα βρήκε και τρίτο γκολ ένα λεπτό μετά με το τέρμα του φορ της Κάλιαρι να ακυρώνεται ως οφσάιντ. Όμως το παιχνίδι είχε ακόμη θέαμα να προσφέρει και στο 90+10' ο Ντι Πάρντο υπέπεσε παράβαση πέναλτι προσφέροντας στη Φιορεντίνα την ευκαιρία για νέα ανατροπή. Ο Μέλο δεν πέταξε την ευκαιρία που παρουσιάστηκε στα σκουπίδα και στο 90+13' ολοκλήρωσε μία νέα ανατροπή για να προσφέρει στην ομάδα του τους τρεις βαθμούς.

Το παιχνίδι των γηπεδούχων φανέρωσε τις αμυντικές αδυναμίες των «βιόλα» εκεί που θα μπορούσε να χτυπήσει και ο Ολυμπιακός στην προσεχή Τετάρτη στον τελικό του Europa Conference League της OPAP Arena (29/05, 22:00).

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Κάλιαρι (Κ. Ρανιέρι): Σκουφέτ (90' Αρέστι), Ζάπα, Μίνα, Όμπερτ, Αουτζέλο, Νάντεζ (90' Ντι Πάρντο), Πράτι, Ντεϊόλα (78’ Σουλεμάνα, 90' Μανκόσου), Λουβούμπο (78’ Μουτάντα), Βιόλα, Λαπαντούλα.

Φιορεντίνα (Β. Ιταλιάνο): Τερατσιάνο, Μπιράγκι, Ρανιέρι, Μιλένκοβιτς (66’ Κουάρτα), Ντοντό, Μαντράγκορα (56’ Μέλο), Μποναβεντούρα (73’ Μπελτράν), Καστροβίλι, Ικονέ (56’ Γκονζάλες), Μπαράκ, Μπελότι (74’ Νζολά).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0