Football Talk

Πώς ο Κλοπ «άλλαξε τη ζωή» του Τσιμίκα: Η σχέση εμπιστοσύνης, το πέναλτι-τίτλος και ένα Άνφιλντ που δεν θα... ξεχάσει ποτέ! (video)

Πώς ο Κλοπ «άλλαξε τη ζωή» του Τσιμίκα: Η σχέση εμπιστοσύνης, το πέναλτι-τίτλος και ένα Άνφιλντ που δεν θα... ξεχάσει ποτέ! (video)

Η «πατρική» σχέση του Κώστα Τσιμίκα με τον Γιούργκεν Κλοπ και το συγκινητικό «αντίο» του Έλληνα μετά την αποχώρηση του Γερμανού. Ένα κεφάλαιο έκλεισε, όμως το σίγουρο είναι ότι ο Τσιμίκας «χρωστάει» πολλά στον Κλοπ, αλλά το ίδιο ισχύει και αντίστροφα.

Η αποχώρηση του Γιούργκεν Κλοπ από τη Λίβερπουλ, μετά από εννέα χρόνια στον πάγκο της ομάδας, δεν άφησε κανέναν φίλο των «Reds» ανεπηρέαστο συναισθηματικά.

Το «αντίο» του στο Άνφιλντ την περασμένη Κυριακή (19/05) ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό και για τους παίκτες που έζησαν μαζί με τον Κλοπ την κατάκτηση σημαντικών τροπαίων στην ιστορία της ομάδας.

Ο Κώστας Τσιμίκας, λίγες ώρες μετά το ματς με τη Γουλβς, έστειλε το δικό του αποχαιρετιστήριο μήνυμα στον Κλοπ, μέσω ανάρτησής του στα social media. Μεταξύ άλλων, ο Έλληνας διεθνής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η πίστη του προπονητή του του άλλαξε τη ζωή. 

Και, πράγματι, κάπως έτσι είναι. Ο Κλοπ τον ήθελε και τον έφερε στη Λίβερπουλ τον Αύγουστο του 2020, πληρώνοντας στον Ολυμπιακό 13 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει.


Ο Τσιμίκας αποτελούσε τη δεύτερη επιλογή μετά τον Άντριου Ρόμπερτσον, τον βασικό αριστερό μπακ της ομάδας. Παρ’ όλα αυτά, ο Κλοπ του έδωσε χρόνο συμμετοχής, τον εμπιστεύτηκε, πίστεψε στις δυνατότητές του και τελικά ο Έλληνας αμυντικός τον δικαίωσε.

Γιατί, ποιος μπορεί να ξεχάσει τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας το 2022, όπου χάρη στο δικό του εύστοχο πέναλτι η Λίβερπουλ πήρε τον τίτλο απέναντι στην Τσέλσι; Έγινε τραγούδι στα χείλη των οπαδών των «Reds» και απέσπασε την πατρική αγκαλιά του… στοργικού Κλοπ.


Φέτος, έβαλε ξανά το δικό του «λιθαράκι» στον τελικό του Λιγκ Καπ και πάλι με αντίπαλο την Τσέλσι. Από τη δική του εκτέλεση κόρνερ, ο Φαν Ντάικ έπιασε την κεφαλιά στο τελευταίο λεπτό της παράτασης και η Λίβερπουλ κατέκτησε τον πιο «ξεχωριστό» τίτλο στην καριέρα του Κλοπ, όπως ο ίδιος τον χαρακτήρισε!



Ο Κώστας Τσιμίκας, υπό τις οδηγίες του Γερμανού, αγωνίστηκε σε 86 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και, πέραν των δύο Κυπέλλων που αναφέραμε, κατέκτησε άλλο ένα ακόμη Λιγκ Καπ (2022) και το περσινό Community Shield.

Με τους συνολικά τέσσερις τίτλους όντας παίκτης της Λίβερπουλ, ο Τσιμίκας ξεπέρασε αυτούς που είχε με τον Ολυμπιακό, δηλαδή τα δύο Πρωταθλήματα του 2016 και του 2020.

Μία αμοιβαία σχέση σεβασμού και εμπιστοσύνης κάπου εδώ λαμβάνει τέλος. Ο Τσιμίκας «χρωστάει» πολλά στον Κλοπ, αλλά κάτι μας λέει πως ούτε ο Κλοπ θα… ξεχάσει τον Έλληνα αμυντικό! 


Άρτεμις Κλεφτάκη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0