Football Talk

Πρωταθλητής με 80 βαθμούς; Η μικρότερη συγκομιδή της τελευταίας τετραετίας, αποδείχθηκε… αρκετή για τον ΠΑΟΚ! (video)

Πρωταθλητής με 80 βαθμούς; Η μικρότερη συγκομιδή της τελευταίας τετραετίας, αποδείχθηκε… αρκετή για τον ΠΑΟΚ! (video)

Στο πιο δραματικό φινάλε των τελευταίων ετών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο ΠΑΟΚ έκανε το… χρέος του, νίκησε τον Άρη και κατέκτησε τον τίτλο. Μια ματιά στη βαθμολογία, πείθει και τον πιο άπιστο ότι ο ανταγωνισμός στο εγχώριο πρωτάθλημα είναι ξανά εδώ!

Το τέταρτο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ είναι γεγονός! Ο «Δικέφαλος του Βορρά» χρειαζόταν νίκη μέσα στο Κλ. Βικελίδης απέναντι στον Άρη. Τα κατάφερε, έφυγε με το «διπλό» (19/05, 1-2) και στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας.

Όπως και πέρυσι, έτσι και η φετινή «κούρσα» κρίθηκε στις λεπτομέρειες, μόνο που αυτή τη φορά το φινάλε ήταν πολύ πιο δραματικό. Αφού όλα παιζόταν μέχρι και τα τελευταία δευτερόλεπτα στο Κλ. Βικελίδης.


Ο ΠΑΟΚ, με την ολοκλήρωση του αγώνα, έφτασε τους 80 βαθμούς, δύο πάνω από την «Ένωση», έχοντας κάνει το 4/4 στις τελευταίες αναμετρήσεις.

Το πιο εντυπωσιακό είναι πως η συγκομιδή των 80 βαθμών είναι η μικρότερη από την οποία έχει προκύψει πρωταθλητής, μετά την αλλαγή του συστήματος και την εισαγωγή των Play Offs.  

Με τον Ραζβάν Λουτσέσκου στο «τιμόνι» του, ο ΠΑΟΚ είχε πάρει το πρωτάθλημα το 2019 συγκεντρώνοντας ξανά 80 βαθμούς, σε σύνολο όμως 30 αγωνιστικών.

Από την επόμενη χρονιά που άλλαξε το σύστημα, οι πρωταθλητές είχαν πάνω από 80 βαθμούς. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε τρία συνεχόμενα με 91, 90 και 83 βαθμούς αντίστοιχα, ενώ πέρυσι η ΑΕΚ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια επίσης με 83.

Ένα ακόμη στοιχείο που φανερώνει τον… ακραίο ανταγωνισμό που βίωσαν όλοι τη φετινή σεζόν, είναι ότι για πρώτη φορά εδώ 26 χρόνια, τέσσερις ομάδες συγκέντρωσαν 70+ βαθμούς. Ήταν το 1997/1998 που συνέβη κάτι ανάλογο, βέβαια τότε σε πρωτάθλημα χωρίς Play Offs, με συνολικά 34 αγωνιστικές.


Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα εξαιρετικό δείγμα ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο κινείται σε ένα άκρως ανταγωνιστικό πλαίσιο και ίσως η επόμενη χρονιά να επιφυλάσσει περισσότερες συγκινήσεις.

Άρτεμις Κλεφτάκη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0