Football Talk

Αποτυχημένη η σεζόν, ο Κόντης δεν είναι μάγος και ο Παναθηναϊκός βρίσκεται με το… μαχαίρι στα δόντια!

Αποτυχημένη η σεζόν, ο Κόντης δεν είναι μάγος και ο Παναθηναϊκός βρίσκεται με το…  μαχαίρι στα δόντια!

Ο στόχος του Παναθηναϊκού για το πρωτάθλημα δεν επιτεύχθηκε και η χρονιά χαρακτηρίζεται χωρίς αμφιβολία ως αποτυχημένη, με τον Κόντη να έχει κάνει μόλις δύο προπονήσεις με τους παίκτες, κάνοντας ένα… ρετούς στην ομάδα, αλλά δεν είναι μάγος και η ομάδα πηγαίνει στον Τελικού Κυπέλλου Ελλάδας Betsson με το μαχαίρι στα δόντια!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Διαφορετικό πρόσωπο σε δύο ημίχρονα και φτου και από την αρχή! Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο ήταν κυρίαρχος και θα μπορούσε να έχει πάει στην ανάπαυλα με συνοπτικές διαδικασίες στο 3-0 χωρίς καμία υπερβολή. Ο Γερεμέγεφ είχε δύο φάσεις τετ-α-τετ ανεπανάληπτες, όπου στην πρώτη περίπτωση Κάρμο και Τζολάκης τον απέτρεψαν  από το να σκοράρει, ενώ στην δεύτερη φάση το πλασέ  του Σουηδού ήταν κακό και κατέληξε άουτ.

Μετά την ανάπαυλα ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στον αγωνιστικό χώρο και ο Παναθηναϊκός απειλήθηκε. Ναι θα μπορούσε να έχει δεχθεί γκολ, αλλά ο Μπερνάρ κόντρα στη ροή του αγώνα σκόραρε και έκανε το 2-0. Κάπου εκεί, οι τόνοι από τους «πράσινους» έπεσαν, καθώς μπορεί να επαναπαύτηκαν θεωρώντας πως το παιχνίδι τελείωσε υπέρ τους. Εκεί ανέλαβε δράση ο Ποντένσε που έκανε ότι ήθελε τον Παναθηναϊκό και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η ποιότητα του και το ταλέντο του. Σχετικά με τα όσα έκανε μέσα στον αγωνιστικό χώρο στο φάουλ κατά του Πέρεθ και μετά δεν χρειάζονται σχόλια. Όλος ο κόσμος είδε την αντίδραση του και τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε και δεν χρειάζονται σχόλια.

Η χρονιά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί παρά «αποτυχημένη» για τον Παναθηναϊκό, καθώς ο μεγάλος στόχος του πρωταθλήματος απέτυχε παταγωδώς και ακόμα δεν έχει εξασφαλιστεί η έξοδος στην Ευρώπη. Αν λοιπόν, δεν τα καταφέρει ούτε μέσω του πρωταθλήματος, η οικονομική ζημιά που θα έχει η ομάδα θα είναι τεράστια.

Ο Χρήστος Κόντης μπορεί να ξέρει πολύ καλά την ομάδα, αλλά ανέλαβε δράση την Παρασκευή (17/5). Με δύο προπονήσεις δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο από ένα σουλούπωμα. Τα πρώτα 65 λεπτά του αγώνα, πράγματι θύμισαν κάτι από την καλή εικόνα που μας συνήθισε ο Παναθηναϊκός με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο του. Ποδόσφαιρο με αρχή μέση και τέλος, πλάνο και λογική. Φυσικά, ο άνθρωπος δεν είναι μάγος και το έργο του είναι πάρα πολύ δύσκολο, καθώς το βάρος των ευθυνών που έχει αναλάβει είναι τεράστιο και από εκείνον, κάθε Παναθηναϊκός ελπίζει να «σοκάρει» την ομάδα και να φτάσει στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, έτσι ως ώστε να πάρει και το εισιτήριο για το Europa League.

Καλώς ή κακώς, η ομάδα βρίσκεται με το μαχαίρι στα δόντια καθώς όλη η χρονιά (κυρίως η επόμενη) παίζεται σε ένα παιχνίδι. Αυτό του Τελικού Κυπέλλου με τον Άρη στον Βόλο. Σε ένα «παγωμένο» γήπεδο με 90 θεατές (30 για κάθε μεριά: Παναθηναϊκό, Άρη και ΕΠΟ), χωρίς τον κόσμος στο πλευρό του και με έναν Άρη που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος και κανένας δεν… κοιμάται ήσυχος πως το τρόπαιο θεωρείται δεδομένο. Το να μείνουν οι Θεσσαλονικείς εκτός Ευρώπης, δεν θα έχει το ίδιο εκτόπισμα σε αντίθεση με το να μείνει ο Παναθηναϊκός, όπως αναφέραμε και πριν.

Η εβδομάδα δεν ξεκινάει καλά, αλλά η ομάδα και ειδικότερα ο Χρήστος Κόντης, θα πρέπει να βρει τον τρόπο να βγάλει τους ποδοσφαιριστές του από την εσωστρέφεια που βρίσκεται ήδη. Το Κύπελλο είναι ο αυτοσκοπός τη δεδομένη στιγμή και όλοι θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους και να πατήσουν το… κουμπί του reset!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0