Football Talk

Τα τέσσερα «εισιτήρια», οι ελληνικές ομάδες, όλα τα σενάρια: Τι θα συμβεί τη νέα σεζόν στην Ευρώπη;

Τα τέσσερα «εισιτήρια», οι ελληνικές ομάδες, όλα τα σενάρια: Τι θα συμβεί τη νέα σεζόν στην Ευρώπη;

ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακός έγιναν κάτοχοι τριών ευρωπαϊκών εισιτηρίων, με το τέταρτο και καλό του Europa… να αναζητά κάτοχο μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη. Πότε παίζουν και πόσες προκρίσεις θα πρέπει να κάνουν οι ελληνικές ομάδες; Τι γίνεται σε περίπτωση κατάκτησης του Conference League από τον Ολυμπιακό;

Η ολοκλήρωση της Stoiximan Super League ξεκαθάρισε σε μεγάλο βαθμό και την κατανομή των ευρωπαϊκών εισιτηρίων, με τους ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό να έχουν εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή τους έξοδο, ενόψει της νέας χρονιάς. Απομένει μία μονάχα εκκρεμότητα, ένα καλό εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League το οποίο αναμένεται να παιχτεί ανάμεσα σε Άρη και Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson (25/05, 20:00).

Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου θα αγωνιστεί στον δεύτερο προκριματικό του Champions League στις 23-24 και 30-31 Ιουλίου, εβρισκόμενος όμως στους ισχυρούς της κληρωτίδας, κεφαλοποιώντας την σπουδαία του ευρωπαϊκή παρουσία τα τελευταία έτη. Θα χρειαστεί να κάνει τρεις διαδοχικές προκρίσεις για να αγωνιστεί στο νέο πρωτάθλημα του Champions League.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα εισιτήρια. ΑΕΚ και Ολυμπιακός έχουν εξασφαλίσει τα προκριματικά του Europa Conference League, όπου αμφότεροι αναμένεται να ριχτούν στη μάχη από τον δεύτερο προκριματικό γύρο, τα παιχνίδια του οποίου αναμένεται να διεξαχθούν στις 25 Ιουλίου και την 1η Αυγούστου. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη σε πιο pool θα τοποθετηθεί η ΑΕΚ, με δεδομένο πως ο Ολυμπιακός θα είναι σίγουρα στους ισχυρούς. Και σε αυτή την περίπτωση οι ομάδες μας θα χρειαστούν τρεις διαδοχικές προκειμένου, να μπουν στους ομίλους. Και σε αυτή την περίπτωση δεν προβλέπεται περιθώριο λάθους (τουλάχιστον τους δύο προκριματικούς γύρους).

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ένα ειδικότερο σενάριο, το οποίο αναβαθμίζει το ευρωπαϊκό τους εισιτήριο και τους τοποθετεί στο League Stage του Europa League. Η προϋπόθεση αυτή λοιπόν, μπορεί να υλοποιηθεί στο σενάριο που οι Πειραιώτες να κερδίσουν την Φιορεντίνα στον τελικό του Europa Conference League (29/05, 22:00). Θα πρέπει να σημειωθεί πως ακόμη και στο ενδεχόμενο κατάκτησης του τίτλου από τον Ολυμπιακό, η χώρα μας δεν θα λάβει έξτρα εισιτήριο, απλώς θα αναβαθμίσει ποιοτικά ένα από αυτά και στην περίπτωση αυτή θα είναι το ευρωπαϊκό εισιτήριο που θα λάβει η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, η ομάδα του οποίου θα κάνει κανονικό καλοκαίρι, αγωνιζόμενη στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το τέταρτο και τελευταίο εισιτήριο και μάλιστα το καλό… ψάχνει να βρει κάτοχο και αυτός θα είναι ο νικητής του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, με τον Άρη και τον Παναθηναϊκό να έχουν λάβει θέσεις μάχης. Ο κυπελλούχος Ελλάδας, θα μπει στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League (τα παιχνίδια θα διεξαχθούν 25 Ιουλίου και 1 Αυγούστου) με αμφότερες τις ομάδες να τοποθετούνται στους ανίσχυρους της κληρωτίδας. Και σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστούν τρεις διαδοχικές προκρίσεις για τον νικητή, προκειμένου να αγωνιστεί στο League Stage της διοργάνωσης, με τη διαφορά να αφορά το γεγονός πως σε ενδεχόμενο αποκλεισμό στη φάση των προκριματικών, υφίσταται και το «μαξιλαράκι» του Conference League.

Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων θα γίνουν γνωστοί στην κλήρωση της 19ης Ιουνίου.

Δημήτρης Τσάκνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0