Football Talk

ΑΕΚ - Λαμία 3-0: Το «πίστεψε», έκανε το... χρέος της, αλλά ο τίτλος χάθηκε! (video)

ΑΕΚ - Λαμία 3-0: Το «πίστεψε», έκανε το... χρέος της, αλλά ο τίτλος χάθηκε! (video)
Η ΑΕΚ χρειάστηκε 40' για να «καθαρίσει» το ματς με τη Λαμία (19/05) και να... περιμένει το αποτέλεσμα στο Άρης - ΠΑΟΚ! Επικράτησε με 3-0, αλλά τα νέα από τη Θεσσαλονίκη δεν ήταν ευχάριστα για την ίδια και το όνειρο του back-to-back πρωταθλήματος «έσβησε».
Νίκησε, αλλά το Άρης - ΠΑΟΚ, δεν της έκανε το χατήρι! Η ΑΕΚ επικράτησε με 3-0 της Λαμίας (19/05), στην τελευταία αγωνιστική της Stoiximan Super League, αλλά η απόδραση-τίτλου του «Δικεφάλου του Βορρά», σήμανε το τέλος του ονείρου ενός back-to-back πρωταθλήματος.

Λιούμπισιτς (20'), Τσούμπερ (40') και Σιμάνκσι (90') διαμόρφωσαν το τελικό σκορ της αναμέτρησης, που έφερε την «Ένωση» στους 78 βαθμούς, έναντι 80 του ΠΑΟΚ.

Μοναδικές σκηνές στην ισοφάριση του Άρη, που έκανε τους φίλους της ΑΕΚ να πιστέψουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το γκολ του Τάισον, όμως, χάρισε τον τίτλο στους «ασπρόμαυρους».

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς να έχει δημιουργήσει, ωστόσο, κάποια μεγάλη φάση. Στην πρώτη της, όμως, βρήκε δίχτυα!

Στο 20', ο Άμραμπατ εκτέλεσε πανέξυπνα και γρήγορα ένα πλάγιο άουτ, σχεδόν από τη γραμμή του κέντρου. Ο Λιούμπισιτς «έφυγε» στον χώρο ελεύθερος κι όταν βρήκε την ευκαιρία, εκτέλεσε σωστά και δυνατά, για το 1-0!



Μάλιστα, ο ίδιος παίκτης λίγο έλειψε να κάνει το 2-0 στο 28'. Το σουτ του, όμως, αποκρούστηκε από τον Χατζηεμμανουήλ, παρότι έγινε από κοντινή απόσταση.

Όπως φάνηκε, ήταν απλώς η προειδοποιητική βολή, αφού στην επόμενη καλή ευκαιρία των γηπεδούχων, ο Τσούμπερ έθεσε γερές βάσεις νίκης.

Ο Λιβάι Γκαρσία έκανε την ατομική ενέργεια, «πάτησε» περιοχή, γύρισε την μπάλα προς τον Ελβετό επιθετικό, κι αυτός με ένα δυνατό αριστερό σουτ, έδωσε προβάδισμα ασφαλείας.



Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε στο 2ο ημίχρονο. Η πιο έντονη στιγμή του, όμως, «ήρθε» από τη Θεσσαλονίκη! Συγκεκριμένα, η OPAP Arena «σείστηκε» στο 1-1 του Άρη, αλλά «πάγωσε» ξανά, μετά το γκολ του Τάισον.

Εν τέλει, στο 90ο λεπτό, ο Νταμιάν Σιμάνσκι διαμόρφωσε το 3-0 ως τελικό σκορ. Το highlight της βραδιάς, πάντως, ήταν τα συνθήματα των φίλων της ΑΕΚ μετά το φινάλε του ματς, όπου χειροκρότησαν την προσπάθεια του συλλόγου, καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (46' Πινέδα), Χατζισαφί, Βίντα, Κάλενς, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Λιούμπισιτς (68' Γκατσίνοβιτς), Άμραμπατ (62' Ελίασον), Λιβάι Γκαρσία (62' Πόνσε), Τσούμπερ (67' Αραούχο).

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Χατζηεμμανουήλ, Βασιλαντωνόπουλος, Γιαννούτσος, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης, Σίντκλεϊ (86' Κορνέζος), Σαντάνα (86' Σιμόν), Τερεζίου (67' Μαρτίνεθ), Λέικ (46' Νούνιεθ), Μάλτσι (74' Τσούκαλος), Σλίβκα.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0