Football Talk

Premier League: Πρωταθλήτρια Αγγλίας ξανά η Μάντσεστερ Σίτι, έφτασε στους 89 βαθμούς η Άρσεναλ! (video)

Premier League: Πρωταθλήτρια Αγγλίας ξανά η Μάντσεστερ Σίτι, έφτασε στους 89 βαθμούς η Άρσεναλ! (video)

Ένας «γαλάζιος» κόσμος, ένα τέταρτο συνεχόμενο πρωτάθλημα, μία ομάδα που καταρρίπτει κάθε ρεκόρ, «σπάει» τα κοντέρ και «γράφει» μονίμως ιστορία. Το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα κατέκτησε την τέταρτη συνεχόμενη Premier League, επικρατώντας με 3-1 της Γουέστ Χαμ στο «Έτιχαντ». Την ίδια ώρα, η Άρσεναλ κέρδισε την Έβερτον, αλλά δεν της ήταν αρκετό.

Και κάπου εδώ, μπορούμε να συζητάμε για την κορυφαία ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, βάσει αριθμών.

Διότι η Μάντσεστερ Σίτι το έκανε ξανά. Επικράτησε της Γουέστ Χαμ, δεν την ενδιέφερε τι έκανε η Άρσεναλ την ίδια ώρα, δεν νικήθηκε από κανένα άγχος και κατέκτησε την Premier League, ούσα η πρώτη ομάδα που παίρνει τέσσερα, σερί πρωταθλήματα, ιστορικά.

Προφανώς, και επρόκειτο για μία ημέρα που θα είχε «δράμα» και άγχος. Αυτό ήταν δεδομένο. Παρότι οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα μπήκαν στο «Έτιχαντ», με τη λογική να «διαλύσουν» τα «σφυριά». Ο Φιλ Φόντεν άνοιξε το σκορ στο 2ο λεπτό με απίθανο σουτ, για να έρθει ο ίδιος παίκτης και να «γράψει» το 2-0 στο 18’.

Όλα έμοιαζαν να έχουν τελειώσει, αλλά η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες βρήκε απάντηση από το… πουθενά. Μείωσε με τον Κούντους και ένα τρομερό, ανάποδο ψαλίδι και έδωσε τρομερό ενδιαφέρον στο δεύτερο ημίχρονο της συνάντησης.

Ακόμη και υπό αυτή τη συνθήκη όμως, η Μάντσεστερ Σίτι δεν πτοήθηκε. Βρήκε τρίτο γκολ με τον Ρόδρι στο 60’ και κάπως έτσι, ο Πεπ Γκουαρδιόλα «γράφει» ιστορία σε επίπεδο αγγλικού πρωταθλήματος.


Όσον αφορά την Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα, η αλήθεια είναι πως το ματς με την Έβερτον δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελε, έχοντας εκτός αποστολής τον Σάκα και τραυματία τον Γκάμπριελ.

Βρέθηκε πίσω στο σκορ, με ένα γκολ του Γκέιγ, χάρη στην κόντρα που έγινε στο κεφάλι του Ράις, αλλά ο Τομιγιάσου ισοφάρισε άμεσα και έδωσε… ελπίδα ενόψει του δευτέρου ημιχρόνου.


Οι «κανονιέρηδες» πίεσαν και διεκδίκησαν το τρίποντο, ο Έντεγκααρντ σπατάλησε μία μοναδική ευκαιρία, η Άρσεναλ είχε και δύο δοκάρια και κέρδισε δικαίως. Ο Χάβερτς σκόραρε και το τελικό 2-1 άφησε την Άρσεναλ στους 89 βαθμούς, στο -2 από τη Μάντσεστερ Σίτι.


Μπορεί η «μάχη» του τίτλου να αποτελούσε το πιο ενδιαφέρον πράγμα που μπορούσε κανείς να παρακολουθήσει στην τελευταία αγωνιστική της Premier League, όμως η αλήθεια είναι πως «χαμός» γινόταν και στις θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η Τσέλσι ήθελε έναν βαθμό από το παιχνίδι με την Μπόρνμουθ για να τερματίσει στην 6η θέση και να βγει στο Europa League, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιθυμούσε καλύτερο αποτέλεσμα από τη Νιούκαστλ, ώστε να είναι εκείνη που θα τερμάτιζε στην 7η θέση.

Γενικώς όμως, καμία εκ των δύο πρώτων δεν άφησε ιδιαίτερα περιθώρια για συζήτηση. Και αυτό διότι η Τσέλσι επικράτησε με 2-1 της Μπόρνμουθ, ενώ η Νιούκαστλ διέλυσε από το πρώτο ημίχρονο την Μπρέντφορντ και «κλείδωσε» το εισιτήριο για το επόμενο Europa Conference League, παρά το άγχος των τελευταίων λεπτών, με το τελικό  4-2.

Το σκορ άνοιξε ο Καϊσέδο με απίθανο πλασέ από το κέντρο για την Τσέλσι, η οποία ήταν κυρίαρχη κόντρα στα «κεράσια». Ο Στέρλινγκ έκανε δύο τα γκολ της ομάδας του στο 48’, αλλά ο Ουάλε κράτησε την ομάδα του στο ματς, μειώνοντας στο 49’.


Η αντίδραση της Μπόρνμουθ ωστόσο, περιορίστηκε εκεί, με την Τσέλσι να πραγματοποιεί έναν απίθανο δεύτερο γύρο και να κατακτά το εισιτήριο του Europa League.

Όσον αφορά τις «καρακάξες», ο Έντι Χάου είχε «οπλίσει» την ομάδα του με πίστη από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, κάνοντας ακριβώς ό,τι χρειαζόταν. Και για τον λόγο αυτόν, η Νιούκαστλ πήγε προηγούμενη στα αποδυτήρια με 3-0. Ο Μπαρνς άνοιξε το σκορ και ο Μέρφι με τον Ίσακ διαμόρφωσαν το σκορ του πρώτου μέρους, σε 120 δευτερόλεπτα.


Έβγαλε αντίσταση η ομάδα του Τόμας Φρανκ και μείωσε στο 48’ με τον Γιάνελτ και τον Γουϊσά στο 70’, αλλά ως εκεί, με τη Νιούκαστλ να κερδίζει σε αυτό το γήπεδο, για 3η διαδοχική χρονιά, έστω και με άγχος, μετά και το γκολ του Γκιμαράες.

Όσον αφορά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ήταν δεδομένο πως η Μπράιτον, στο τελευταίο παιχνίδι του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι, δεν θα αποτελούσε απλό εγχείρημα. Και για τον λόγο αυτόν, πάλεψε πολύ, θέλοντας να αποφύγει τη δεύτερη, διαδοχική εντός έδρας ήττα της.

Δεν τα κατάφερε όμως. Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό, οι «γλάροι» είχαν τις καλύτερες στιγμές σε ολόκληρη τη συνάντηση, αλλά το 2-0 υπέρ των «κόκκινων διαβόλων» διαμορφώθηκε από τον Νταλότ και τον Χόιλουντ, με το σύνολο του Έρικ Τεν Χαγκ να τίθεται εκτός Ευρώπης, σε περίπτωση που δεν κατακτήσει το Κύπελλο Αγγλίας!


www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0