Football Talk

«Από φίλοι… εχθροί για 90’»: Ο Τερίμ έφυγε και το Μάντζιος vs Κόντης, κάνει τον τελικό του Κυπέλλου ελληνική υπόθεση! (video)

«Από φίλοι… εχθροί για 90’»: Ο Τερίμ έφυγε και το Μάντζιος vs Κόντης, κάνει τον τελικό του Κυπέλλου ελληνική υπόθεση! (video)

Άκης Μάντζιος και Χρήστος Κόντης γράφουν ιστορία, καθώς θα καθοδηγήσουν Άρη και Παναθηναϊκό ως πρώτοι προπονητές στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson. Αμφότεροι Έλληνες και... παλαιοί γνώριμοι από το κοινό τους πέρασμα ως συμπαίκτες στον Πανιώνιο. Ο νικητής θα έχει λόγους να κακοκαρδίσει τον χαμένο, καθώς πέρα από τον τίτλο του στερεί και την Ευρώπη…

Το κλείσιμο της αγωνιστικής περιόδου είναι πλέον ορατό στον ορίζοντα, με το φινάλε των Play Offs της Stoximan Super League και την αναγόρευση του πρωταθλητή Ελλάδας για το 2023/2024 να διαδέχεται το επόμενο Σαββατοκύριακο (25/05, 20:00) το παιχνίδι του τελικού για το Κύπελλο Ελλάδας Betsson, μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη στο κεκλεισμένων των θυρών, Πανθεσσαλικό!

Οι δύο μονομάχοι, οδεύουν προς το φινάλε της σεζόν και το μεγάλο παιχνίδι του τελικού, έχοντας εμπιστευτεί τις τύχες τους σε Έλληνες «καπεταναίους». Ο μεν Άρης έχει καλέσει (29 Αυγούστου) για δεύτερη θητεία, τον Άκη Μάντζιο μετά τα αποτυχημένα πειράματα με Χέρμαν Μπούργος και Άλαν Πάρντιου, ενώ οι «πράσινοι» οι οποίοι δεν απόλαυσαν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα με τον Φατίχ Τερίμ στον πάγκο τους, παρέδωσαν το γενικό «πρόσταγμα» για τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια στον μέχρι πρότινος βοηθό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τέως πρώτου προπονητή του Βόλου, Χρήστο Κόντη.

Έτσι λοιπόν, έπειτα από πολύ καιρό, είναι πρώτη φορά, όπου στους αντίπαλους πάγκους αναμένεται να καθίσουν δύο Έλληνες προπονητές.

Άκης Μάντζιος και Χρήστος Κόντης θα ριχτούν στη «μάχη» του  Βόλου με έπαθλο κάτι παραπάνω από ένα τρόπαιο και το κύρος που η κατάκτησή του Κυπέλλου συνεπάγεται… καθώς διακυβεύεται και η ευρωπαϊκή προοπτική του νικητή.

Ο νικητής τα παίρνει… κυριολεκτικά όλα και αναμένεται να στεναχωρήσει τον αντίπαλο και πρώην συμπαίκτη του με δεδομένο πως Άκης Μάντζιος και Χρήστος Κόντης συνυπήρξαν ως συμπαίκτες στον Πανιώνιο τη σεζόν 2002/2003.

172317_1.jpg

Πάντως, το επικείμενο συναπάντημα των δύο παλαιών γνώριμων και φίλων, Μάντζιου και Κόντη δεν είναι το πρώτο με αμιγώς ελληνικό άρωμα, σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς μια δεκαετία νωρίτερα… το 2014 στον τελικό Κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, οι κουμανταδόροι ήταν Έλληνες. Τότε το «τριφύλλι» διέθετε στον πάγκο του τον Γιάννη Αναστασίου, ενώ οι «ασπρόμαυροι» είχαν ως υπηρεσιακό (διαδέχθηκε τον Χουμπ Στέφενς) τον Γιώργο Γεωργιάδη.

Σε εκείνο το παιχνίδι, οι «πράσινοι» ήταν ασταμάτητοι και είχαν θριαμβεύσει, έχοντας σε μεγάλα κέφια τον Μάρκους Μπεργκ (ο οποίος έκανε χατ τρικ) χαρίζοντας το τρόπαιο στον Παναθηναϊκό. Αν αυτό προεξοφλεί κάτι για τη συνάντηση ΚόντηΜάντζιου, ο υπηρεσιακός σε εκείνη την αναμέτρηση είχε γνωρίσει την ήττα.

Για να εντοπίσουμε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας με ελληνικό χρώμα στους δύο πάγκους, θα πρέπει να πάμε ακόμη πιο πίσω και πιο συγκεκριμένα στον τελικό της σεζόν 2002/2003, όταν ΠΑΟΚ και Άρης τέθηκαν αντιμέτωποι έχοντας ως καθοδηγητές τους Άγγελο Αναστασιάδη και Γιώργο Φοιρό αντίστοιχα, με τους «ασπρόμαυρους» να επικρατούν τελικά με 1-0 και να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του τροπαίου…

Πάντως, εάν ο Χρήστος Κόντης έχει απέναντί του την παράδοση (ως υπηρεσιακός) σε αυτή την ιστορία, υπάρχει μία ακόμη παράμετρος που ενδέχεται να τον βοηθήσει να την… καταρρίψει, καθώς μπορεί να άλλαξε περιβάλλον (αποχώρησε από τον Βόλο) αλλά τον τελικό θα τον δώσει στο «σπίτι» του (Πανθεσσαλικό) υπό την καθοδήγηση του οποίου, η ομάδα της πόλης, εξασφάλισε άνετα την παραμονή της στα Play Out που μόλις ολοκληρώθηκαν.

Δημήτρης Τσάκνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0