Football Talk

Κλοπ – Λίβερπουλ: Θα κλάψουν μαζί για αυτά τα… εννέα υπέροχα χρόνια γάμου! (video)

Κλοπ – Λίβερπουλ: Θα κλάψουν μαζί για αυτά τα… εννέα υπέροχα χρόνια γάμου! (video)

Η σχέση του Κλοπ με τη Λίβερπουλ θυμίζει κάτι από τον μυθιστορηματικό «Ιβανόη». Τον ήρωα του Σερ Γουόλτερ Σκοτ που βρήκε μία χώρα «μαραζωμένη», προτού συνεισφέρει τα μέγιστα στην αποκατάσταση της κανονικότητας. Εννέα χρόνια ενός τέλειου γάμου πέρασαν… νεράκι μέχρι το αντίο του Γερμανού και το Danke των «ρεντς» στον Normal One.

Λέγεται πως όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Και όταν από μία σχέση, έχεις κυρίως καλά να θυμάσαι, τελειώνουν γρήγορα. Ο χρόνος κυλάει ευχάριστα και οι δείκτες φθοράς κινούνται με πιο αργόσυρτους ρυθμούς, όμως κινούνται.

 

 

Αυτός ο χαρακτηρισμός ακριβώς είναι που αρμόζει στη σχέση που «σφυρηλατήθηκε» μεταξύ της Λίβερπουλ και του Γιούργκεν Κλοπ τα προηγούμενα εννέα χρόνια. Μία σχέση αγάπης, εκτίμησης και αλληλοσεβασμού. Μία σχέση win – win και για τις δύο πλευρές.  

Το διάστημα παραμονής του στο Άνφιλντ, ο Γερμανός προπονητής κατέκτησε 8 τρόπαια, και όχι τυχαία, καθώς με εξαίρεση το τρόπαιο του Europa League, o Κλοπ έφερε στην «κόκκινη πλευρά» του Μέρσεϊσαντ όλους τους τίτλους που κατά καιρούς διεκδίκησε. Έφερε τoν 19ο τίτλο Premier League βάζοντας τέλος σε μία βασανιστική αναμονή 30 ετών! Έφερε το 6ο Champions  League, μετά τον κερδισμένο τελικό της Κωνσταντινούπολης επί της Μίλαν το μακρινό πλέον 2005, ενώ κατέκτησε το UEFA Super Cup, το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, το FA Cup, το Carabao Cup  (δις) και το Community Shield


Πως θα γινόταν να μην αγαπηθεί, να μην γίνει σύνθημα και «θρύλος» του συλλόγου;

Με το επίσημο πλέον φινάλε στον πάγκο των «ρεντς» να είναι ζήτημα χρόνου (ΛίβερπουλΓουλβς, 19/05, 18:00), το αγωνιστικό σκέλος έχει περάσει προ πολλού σε δεύτερη μοίρα και όλοι οι προβολείς θα βρίσκονται εστιασμένοι πάνω στον Γερμανό.

Αύριο (18/05) στο Άνφιλντ αναμένεται να δακρύσουν μέχρι και τα… «τσιμέντα» στο αντίο του αναμορφωτή, όπως δίκαια καλείται, της Λίβερπουλ και του ανθρώπου όπου άλλαξε τον ρου της ιστορίας ενός συλλόγου που για έτη αναζητούσε τα χαμένα μεγαλεία και την χαμένη της αίγλη.

Είναι δεδομένο πως ο οργανισμός της Λίβερπουλ θα τιμήσει τον ήρωά της διοργανώνοντας μία σειρά από δράσεις… αποχαιρετισμού. Στις 28 Μαΐου, θα οργανώσει συναυλία προς τιμή του Γερμανού προπονητή, ενώ έχει ήδη αποδώσει τιμές στον μεγάλο αναμορφωτή της, με την «εμβληματική» φωτογράφιση του Κλοπ με το προσωπικό του συλλόγου και τα τρόπαια που κατέκτησε κατά την παραμονή του στο Λίβερπουλ.





Στο μεταξύ στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου (παραμονές του παιχνιδιού με τη Γουλβς), έλαβε ένα αναμνηστικό κολάζ με κορυφαίες στιγμές του στον πάγκο των «κόκκινων». Αυτά και άλλα πολλά…

Premier League, Λίβερπουλ και πολλά αθλητικά σάιτ της Αγγλίας και της Ευρώπης γενικότερα να παράγουν εξαιρετικά συγκινητικά αφιερωματικά βίντεο. Απομένει όμως η αυριανή (18/05) με μάρτυρα των στιγμών σύσσωμο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Πως αλήθεια θα καταφέρει να κρατήσει χαρακτήρα, ο «αγαθός» γίγαντας της Λίβερπουλ;

Αν και φαίνεται να προεξόφλησε τις αντιδράσεις του υποστηρίζοντας πως «ο αποχαιρετισμός δεν είναι ποτέ ωραίος, αλλά λέγοντας αντίο δίχως να αισθάνεσαι λυπημένος ή πληγωμένος, αυτό θα σήμαινε πως ο χρόνος που περάσαμε μαζί δεν ήταν σπουδαίος… και εμείς γνωρίσαμε σπουδαίες μέρες».

Ο Γιούργκεν Κλοπ «φώτισε» ακόμη μια γοητευτική πτυχή του αθλητισμού και απέδειξε με έναν δικό του ξεχωριστό τρόπο πόσο ρομαντικό μπορεί να γίνει το «οικουμενικό» άθλημα του ποδοσφαίρου…

Δημήτρης Τσάκνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0