Football Talk

Φιορεντίνα – Νάπολι 2-2: Επέζησαν στη μάχη… Ευρώπης οι «βιόλα», σε ματς με απίθανα γκολ! (video)

Φιορεντίνα – Νάπολι 2-2: Επέζησαν στη μάχη… Ευρώπης οι «βιόλα», σε ματς με απίθανα γκολ! (video)

Από έναν βαθμό μοιράστηκαν Φιορεντίνα και Νάπολι (17/05, 2-2), στο πλαίσιο της 37ης αγωνιστικής της Serie A. Αποτέλεσμα που διατηρεί την αντίπαλο του Ολυμπιακού στην 8η θέση, η οποία «χαρίζει» ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν. Γκολ σπάνιας «ομορφιάς» και από τις δύο ομάδες!

Ένταση, φάσεις και εκπληκτικά γκολ περιλάμβανε το παιχνίδι της 37ης αγωνιστικής, μεταξύ της Φιορεντίνα και της Νάπολι. Οι δύο ομάδες «μάχονται» για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο εν όψει της επόμενης σεζόν και έμειναν στο 2-2 (17/05), με αποτέλεσμα να μοιραστούν από έναν πόντο.

Αυτή η εξέλιξη ευνόησε φυσικά τους «βιόλα», καθώς βρίσκονται στην 8η θέση, που οδηγεί στο επόμενο Conference League, στο +2 από τους «παρτενοπέι» και μάλιστα, με ματς λιγότερο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εξέδρες του Αρτέμιο Φράνκι βρέθηκε ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, ώστε να «κατασκοπεύσει» την επερχόμενη αντίπαλο του Ολυμπιακού, στον τελικό του Conference League.

Οι «παρτενοπέι» ήταν εκείνοι που έφτασαν πρώτοι στο γκολ, μόλις στο 8ο λεπτό. Ο Πολιτάνο εκτέλεσε κόρνερ, ο Ραχμάνι έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.


Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν πριν το ημίχρονο και μάλιστα, έφτασαν στην ολική ανατροπή του σκορ, μέσα σε μόλις δύο λεπτά! Αρχικά, στο 40’ ο Μπιράγκι με μία πανέμορφη απευθείας εκτέλεση φάουλ, νίκησε τον Μερέτ και έκανε το 1-1.

Λίγο αργότερα, στο 42ο λεπτό ήταν η σειρά του Νζόλα να σκοράρει. Με ένα εκπληκτικό πλασέ, έφερε… τούμπα το ματς, κάνοντας το 2-1 για την ομάδα του, λίγο πριν την ανάπαυλα.


Στο δεύτερο μέρος όμως, ο Κβαρατσχέλια είπε να «μιμηθεί» τον Μπιράγκι! Στο 57’, βρήκε δίχτυα με μία τρομερή εκτέλεση φάουλ, έκανε το 2-2 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι!


Οι δύο ομάδες έψαξαν το «χρυσό» γκολ που θα έδινε τη νίκη, αλλά τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε, με αποτέλεσμα να μοιραστούν από έναν βαθμό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Φιορεντίνα (Β. Ιταλιάνο): Τερατσιάνο, Ντόντο, Μιλένκοβιτς, Μαρτίνεθ, Μπιράγκι (78’ Παρίζι), Αρτούρ Μέλο (87’ Λόπεζ), Μποναβεντούρα, Γκονσάλες, Μπελτράν (78’ Μαντραγκόρα), Κουαμέ (67’ Ικονέ), Νζολά (67 Μπελότι)

Νάπολι (Φ. Καλτσόνα): Μερέτ, Ματσόκι, Όστιγκαρντ, Ραχμάνι, Ολιβέρα, Ανγκισά, Λομπότκα, Καγιούστε, Πολιτάνο (76’ Νγκονζέ), Κβαρατσχέλια (76’ Λίντστρομ), Σιμεόνε (76’ Ρασπαντόρι)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0