Football Talk

«Γιατί δεν μπήκαν γραμμές;» - Τα πλάνα των φίλων της Άρσεναλ στο Τότεναμ – Σίτι και το… οφσάιντ του Ντε Μπρόινε! (pics)

«Γιατί δεν μπήκαν γραμμές;» - Τα πλάνα των φίλων της Άρσεναλ στο Τότεναμ – Σίτι και το… οφσάιντ του Ντε Μπρόινε! (pics)

Μπορεί ο Κέβιν Ντε Μπρόινε να μην ήταν εκτεθειμένος. Μπορεί το γκολ της Μάντσεστερ Σίτι με την Τότεναμ να έπρεπε να μετρήσει κανονικά. Για ποιον λόγο όμως, δεν μπήκαν οι γραμμές από τον VAR; Γιατί δεν εξετάστηκε λεπτομερώς η φάση; Αυτό ρωτά ο κόσμος της Άρσεναλ, αλλά πιθανότατα, δεν θα μάθουμε… ποτέ!

Μεγάλη είναι η συζήτηση που έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες με τον VAR και τον τρόπο λειτουργίας του. Μία συζήτηση που ξεκινά από τα λάθη της τεχνολογίας και τους βαθμούς που έχει κοστίσει σε ομάδες της Premier League την τελευταία πενταετία, για να καταλήξει στην ψηφοφορία της 6ης Ιουνίου, όπου οι Άγγλοι θα αποφασίσουν αν θέλουν να υφίσταται και τη νέα σεζόν.

Στα πλαίσια της εν λόγω κουβέντας, ο κόσμος της Άρσεναλ βρήκε ακόμη έναν λόγο να διαμαρτυρηθεί για τον VAR. Για την ακρίβεια, θεωρεί πως η αγαπημένη του ομάδα έχει αδικηθεί στον απόλυτο βαθμό, ακόμη και αν η ίδια… δεν αγωνιζόταν.

Αναφερόμαστε στην αναμέτρηση της Τότεναμ με τη Μάντσεστερ Σίτι στο Βόρειο Λονδίνο. Οι «κανονιέρηδες» ήθελαν νίκη ή ισοπαλία της γηπεδούχου, ώστε να πλησιάσουν στο πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από 20 χρόνια. Εν τέλει, ο Έρλινγκ Χάαλαντ σκόραρε δις και αν η Σίτι επικρατήσει της Γουέστ Χαμ στην τελευταία αγωνιστική, σηκώνει το τέταρτο συνεχόμενο.

Ωστόσο, τα παράπονα των φίλων της Άρσεναλ έχουν να κάνουν με το πρώτο γκολ των «πολιτών». Μία εξαιρετική μπαλιά του Ντε Μπρόινε, βρήκε τον Νορβηγό, και αυτός τη μετουσίωσε σε… ασίστ. Με «γυμνό μάτι» έμοιαζε πως η φάση έπρεπε να εξεταστεί στη… χειρότερη των περιπτώσεων.

Ο Βέλγος ξεκινά την προσπάθειά του στα όρια του οφσάιντ και αυτό είναι προφανές. Δεν συνέβη όμως κάτι τέτοιο, και το γκολ κατοχυρώθηκε κανονικά. Αυτό και μόνο έκανε… έξαλλο τον κόσμο των Λονδρέζων, με λογαριασμούς στο Twitter να «τραβούν» τις γραμμές και ο Ντε Μπρόινε να μοιάζει εκτεθειμένος.

Το αν ήταν ή όχι, προφανώς και ουδείς μπορεί να το πει με βεβαιότητα. Αλλά η απορία όλων, έχει να κάνει με τον λόγο που ο VAR δεν εξέτασε μία φάση που δεν είναι προφανής, και που ενδεχομένως, μπορεί να καθορίσει ένα ολόκληρο πρωτάθλημα…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0