Football Talk

«Τέτοιες χειμερινές μεταγραφές, μία στις 1000!»: Το comeback του Ολυμπιακού ξεκίνησε τον... Ιανουάριο και έρχεται «καυτό» καλοκαίρι! (video)

«Τέτοιες χειμερινές μεταγραφές, μία στις 1000!»: Το comeback του Ολυμπιακού ξεκίνησε τον... Ιανουάριο και έρχεται «καυτό» καλοκαίρι! (video)

Ο Ολυμπιακός διανύει ένα εξαιρετικό δεύτερο μισό της σεζόν, βρίσκεται στον τελικό του UEFA Conference League και μετά την νίκη του επί της ΑΕΚ (15/05, 2-0) «ξεκόλλησε» από την τέταρτη θέση της Stoiximan Super League! Για την αγωνιστική ανάκαμψη των «ερυθρολεύκων» τον βασικότερο ρόλο προφανώς και έπαιξε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, αλλά και οι προσθήκες έναν μήνα πριν έρθει! 

Η ενίσχυση ομάδων στο χειμερινό μεταγραφικό «παζάρι» είναι ένα πολύ σύνηθες φαινόμενο τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, όμως, και πολύ δύσκολο εγχείρημα. Ο Ολυμπιακός μετά τις πολλές αποχωρήσεις τον περασμένο Ιανουάριο αναγκάστηκε να βγει δυνατά στην αγορά. Και έτσι έκανε!

Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν οκτώ μεταγραφές, με πολλές από αυτές να έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην πορεία του Ολυμπιακού στο δεύτερο μισό της σεζόν!

Ας ξεκινήσουμε με τον MVP του Ολυμπιακού, στην αναμέτρηση απέναντι στην ΑΕΚ, για την προτελευταία αγωνιστική των Play Offs της Stoiximan Super League (15/05 2-0).

Ο Αντρέ Όρτα ήταν ο σκόρερ και των δύο τερμάτων των Πειραιωτών και ήταν δικαίως ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης. Να υπενθυμίσουμε, πως ο Πορτογάλος χαφ αγωνίζεται με την μορφή δανεισμού από την Μπράγκα, με τον Ολυμπιακό να έχει το δικαίωμα να τον αγοράσει αν καταβάλει την ρήτρα αγοράς (4,5 - 6 εκατ.) που υπάρχει στη συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων.

Σημαντικές βοήθειες στον Ολυμπιακό έχουν δώσει και δύο συμπατριώτες τους που ήρθαν και αυτοί των Γενάρη στην Ελλάδα. Ο λόγος για τους Τσικίνιο και Κάρμο. Ο πρώτος ήρθε με μεταγραφή από την Μπενφίκα, ενώ ο υψηλόσωμος αμυντικός με δανεισμό από την Πόρτο.

Ο Τσικίνιο είναι από τα βασικά «γρανάζια», στην μεσαία γραμμή, στην ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ενώ ο Κάρμο έχει προσφέρει ασφάλεια στην αμυντική γραμμή των «ερυθρολεύκων», με την περίπτωση παραμονής του να είναι εξαιρετικά δύσκολη, αφού η ρήτρα αγοράς του ανέρχεται κοντά στα 18 εκατ. ευρώ.


Εκτός από τους τρεις προαναφερθέντες, ο Ολυμπιακός προέβη σε ακόμα πέντε μεταγραφές για την ενίσχυση του ρόστερ του!

Ο Ζέλσον Μάρτινς ήταν η πιο ακριβή μεταγραφή στο χειμερινό «παζάρι» των «ερυθρολεύκων», αφού χρειάστηκε να βγάλουν από τα ταμεία τους ένα ποσό κοντά στα 3 εκατ. ευρώ, για να τον αποκτήσουν!

Επίσης, εντάχθηκαν στο ρόστερ του Ολυμπιακού και οι Ναβάρο, Άμπεϊ, Βέζο και Καμπράλ, χωρίς ωστόσο να έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής.

Κι εδώ, όσο οξύμωρο κι αν ακουστεί, έχουν βάλει το «λιθαράκι» τους δύο άνθρωποι που δεν «έπιασαν» στον Ολυμπιακό: ο Πέδρο Άλβες, ως τεχνικός διεθυντής, και ο Κάρλος Καρβαλιάλ, ως προπονητής.

Το μόνο που μένει να φανεί πλέον, είναι αν οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορέσουν να κρατήσουν τους παίκτες που απέκτησαν τον Ιανουάριο, καθώς οι πιο πολλοί είναι δανεικοί ή θα στραφούν σε άλλες λύσεις.

Αναλυτικά οι χειμερινές μεταγραφές του Ολυμπιακού:

Ζέλσον Μάρτινς

Τσικίνιο

Άμπεϊ

*Κάρμο

*Όρτα

*Καμπράλ

*Ναβάρο

Βέζο

Με * οι παίκτες που είναι αγωνίζονται ως δανεικοί, αλλά ο Ολυμπιακός έχει το δικαίωμα αγοράς.

 

Διονύσης Καλαϊζής

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0