Football Talk

«Πώς γίνεται;»: Η Τσέλσι έκανε έξι αλλαγές, χάρη σε έναν πρόσφατο, αλλά άγνωστο κανόνα!

«Πώς γίνεται;»: Η Τσέλσι έκανε έξι αλλαγές, χάρη σε έναν πρόσφατο, αλλά άγνωστο κανόνα!

 Η Τσέλσι ολοκλήρωσε τον αγώνα της απέναντι στην Μπράιτον (15/05 1-2) έχοντας κάνει έξι αλλαγές με πολλούς να απορούν. Ωστόσο, οι «μπλε» είχαν κάθε δικαίωμα να το πράξουν αυτό με τον τραυματισμό του Μούντρικ να δίνει την απάντηση!

Η Τσέλσι πήρε μία πολύ σημαντική νίκη απέναντι στην Μπράιτον (15/05, 1-2) στην προσπάθεια που κάνουν οι «μπλε» για την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Η ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο βρίσκεται πλέον στην 6η θέση της Premier League, μία αγωνιστική πριν το φινάλε!

Ωστόσο, ο αγώνας «τράβηξε» τα βλέμματα του κόσμου εξαιτίας του αριθμού των αλλαγών που έκανε η ομάδα του Λονδίνου. Ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο έκανε έξι αλλαγές και πολλοί ήταν εκείνοι που απόρησαν. Βέβαια, ο Αργεντίνος προπονητής το έπραξε με κάθε νομιμότητα και αυτό γιατί ο Μούντρικ δέχθηκε ένα χτύπημα στο πρόσωπο και δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί. Έτσι, η Τσέλσι χρησιμοποίησε τον κανονισμό του «concussion substitute», αλλά τι είναι και πότε μπήκε στο ποδόσφαιρο αυτός ο κανονισμός;

Πρόκειται για μία έξτρα αλλαγή που πρωτοεμφανίστηκε το 2021 μετά τον σοβαρό τραυματισμό, που υπέστη ο Ραούλ Χιμένες στο κεφάλι, σε έναν αγώνα της Γουλβς απέναντι στην Άρσεναλ. Τότε η IFAΒ αποφάσισε να βοηθήσει τις ομάδες που θα έρχονταν αντιμέτωπες με έναν πολύ σοβαρό, δίνοντάς τους το δικαίωμα να κάνουν μία έξτρα αλλαγή!

Ωστόσο, αν η ομάδα αποφασίσει να χρησιμοποιήσει το «concussion substitute» τότε ο ποδοσφαιριστής που αντικαταστάθηκε θα πρέπει να απουσιάσει από το επόμενο παιχνίδι της ομάδας για προληπτικούς λόγους!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0