Football Talk

«Τέτοιο σερί, ποτέ ξανά»: Η κατάρρευση του Παναθηναϊκού στα φετινά Play Offs, δεν έχει προηγούμενο! (video)

«Τέτοιο σερί, ποτέ ξανά»: Η κατάρρευση του Παναθηναϊκού στα φετινά Play Offs, δεν έχει προηγούμενο! (video)
Η ήττα του Παναθηναϊκού στην Τούμπα δημιούργησε μία πρωτοφανή, αρνητική παράδοση. Γιατί κάτι τέτοιο, από την πρώτη παρουσία του στη διαδικασία των Play Offs, δεν το έχει επαναλάβει.
Το «βαρύ» 4-1 (15/05) στην Τούμπα, έφερε τον Παναθηναϊκό και τον Φατίχ Τερίμ στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Ισχυρισμός που ο χρόνος θα δείξει, εάν αποτελεί μύθο ή πραγματικότητα.

Πάμε να δούμε τι λένε οι αριθμοί, καθώς είναι η πρώτη φορά που το «τριφύλλι» γνωρίζει τρεις συνεχόμενες ήττες, όσες φορές έχει λάβει μέρος σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα των Play Offs. Το αρνητικό σερί ξεκίνησε απέναντι στην ΑΕΚ, ακολούθησε η ήττα από τον Άρη και συνεχίστηκε κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Από τη σεζόν 2010/2011 έως και την τρέχουσα, ο Παναθηναϊκός έχει αγωνιστεί 11 φορές σε αυτό το ιδιότυπο πρωτάθλημα. Και δεν είχε χάσει ποτέ τρία συνεχόμενα παιχνίδια.

Ακόμη και τη σεζόν 2020/2021, όπου ήρθαν τα πάνω κάτω και ο Παναθηναϊκός με άλλον προπονητή ξεκίνησε τα Play Offs (Λάζλο Μπόλονι) και με άλλον τα ολοκλήρωσε (Σωτήρης Συλαϊδόπουλος), δεν είχε βρεθεί σε αντίστοιχη κατάσταση.

Για όσους θυμούνται τα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού στη διάρκεια εκείνων των Play Offs, το «τριφύλλι» στα δέκα παιχνίδια που είχε δώσει είχε πανηγυρίσει μόλις μία ήττα, εκείνη απέναντι στον ΠΑΟΚ (3-0) τη δεύτερη αγωνιστική, έχοντας απολογισμό πέντε ισοπαλιών και τεσσάρων ηττών.



Με δεδομένο πως τη φετινή χρονιά, διακηρυγμένος στόχος του Παναθηναϊκού υπήρξε η διεκδίκηση του πρωταθλήματος, η επίδοση αυτή δεν είναι τιμητική και διόλου κολακευτική, εάν επιχειρηθεί σύγκριση με εποχές, όπου δεν μπορούσαν να εκφραστούν παρόμοιες προσδοκίες.

Σαν από κάποιο παιχνίδι της τύχης, το «τριφύλλι» καλείται να βάλει «φρένο» στο αρνητικό σερί και να βγει από το αγωνιστικό αδιέξοδο στο προσεχές «ντέρμπι αιωνίων» με τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής των Play Offs της Stoiximan Super League.

Ένα ντέρμπι όπου δεν έχει γίνει πλήρως αντιληπτό, αλλά διακυβεύονται πολλά.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0