Football Talk

Premier League: Νίκη… ελπίδας για τη Γιουνάιτεντ – Η Τσέλσι μένει στην εξάδα και πάει Ευρώπη! (video)

Premier League: Νίκη… ελπίδας για τη Γιουνάιτεντ – Η Τσέλσι μένει στην εξάδα και πάει Ευρώπη! (video)

«Κυκλοθυμική» και αλλοπρόσαλλη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για μία ακόμη φορά στη σεζόν. Εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, ιδιαίτερα κακό δεύτερο, αλλά το ζητούμενο ήρθε και η επιστροφή στις νίκες είναι γεγονός, μετά το 3-2 επί της Νιούκαστλ. Νωρίτερα, η Τσέλσι επιβλήθηκε σε παιχνίδι – ροντέο με 2-1 της Μπράιτον, στο «Άμεξ» και παρέμεινε στην 6η θέση της βαθμολογίας!

Είναι τρομερά λεπτές οι ισορροπίες που αφορούν τις ευρωπαϊκές θέσεις που προκύπτουν για την Premier League, μετά την πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος.

Ξεχωρίζουμε φυσικά τις πρώτες τέσσερις και την Τότεναμ, διότι από εκεί και… κάτω, ακολουθεί ένας μεγάλος «χαμός». Είναι στην 6η θέση πλέον η Τσέλσι, που επικράτησε της Μπράιτον και ανέβηκε στους 60 βαθμούς, και ακολουθούν η Νιούκαστλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Είχαν τρεις βαθμούς διαφορά, προτού συναντηθούν στο «Ολντ Τράφορντ», αλλά οι «κόκκινοι διάβολοι», παρότι δεν έπεισαν ιδιαίτερα ξανά, βρήκαν τον τρόπο να φύγουν νικητές από τη συνάντηση. Βασίστηκαν στην παράδοση του… ημιχρόνου στο «σπίτι» τους και επικράτησαν με 3-2, ώστε να ανέβουν και αυτοί στους 57 πόντους και να έχουμε ισοβαθμία.

Πώς όμως φτάσαμε στο τελικό αποτέλεσμα; Στο πρώτο μέρος, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ευτύχησε να προηγηθεί στο καλό της διάστημα. Είχε τις στιγμές της με τον Γκαρνάτσο και τον Καζεμίρο, αλλά στο 31ο λεπτό βρήκε τη λύση, μετά από υπέροχη δημιουργία του Ντιαλό. Πανέξυπνη κάθετη πάσα, άφησε ο Φερνάντες και ο Μέινου σκόραρε με χαρακτηριστική ευκολία.

Κάπως έτσι, η Γιουνάιτεντ πήρε προβάδισμα και γνώριζε πως δεν έχει χάσει ποτέ στην έδρα της, σε επίπεδο Premier League, όταν προηγείται. Ποτέ, ιστορικά και η παράδοση συνεχίστηκε.

Παρά το γεγονός πως είχε ένα πολύ κακό δεύτερο ημίχρονο. Ισοφαρίστηκε στο 49ο λεπτό, σε ένα γκολ που θύμισε αυτό που της έβαλε η Άρσεναλ. Λάθος στην ανάπτυξη από πίσω, κακή τοποθέτηση του Καζεμίρο και 1-1 από τον Γκόρντον.

Ωστόσο, παρότι βρέθηκε μία «ανάσα» από την ανατροπή, με τον Ίσακ να σημαδεύει το δοκάρι σε αντεπίθεση «τρεις με ένας», και αφού η μπάλα είχε βρει στον Άμραμπατ, ήρθε το νέο προβάδισμα των γηπεδούχων.

Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Ντιαλό, που σούταρε μετά από κόρνερ και προκάλεσε… ξέσπασμα στο «Ολντ Τράφορντ».

Από εκεί και πέρα, από τη συμπλήρωση μίας ώρας και μετά, μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο. Κυριάρχησε η Νιούκαστλ και είχε σπουδαίες στιγμές για να φτάσει στην ισοφάριση, με τον Ονάνα να έχει απάντηση σε όλες. Και στο 67’ σε τετ-α-τετ με τον Λόνγκσταφ, και στην επόμενη φάση σε κεφαλιά του Ζοέλιντον, και σε όλες τις προϋποθέσεις που δημιούργησαν Γκόρντον και Αλμιρόν.

Κάπως έτσι, το 2-1 διατηρήθηκε μέχρι το 84’, με τον Χόιλουντ και τον Χολ να διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα,  και τη Γιουνάιτεντ να ισοβαθμεί με τη Νιούκαστλ και να θέλει απαραίτητα καλύτερο αποτέλεσμα από αυτήν στην τελευταία αγωνιστική. Σε διαφορετική περίπτωση, χάνει την Ευρώπη λόγω διαφοράς τερμάτων και θα ελπίζει μόνο στην κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας!

Έχοντας βρεθεί για πρώτη φορά στην 6η θέση της Premier League τη φετινή σεζόν και με τον Κριστόφ Ενκουνκού να θυμάται τον χαρακτηριστικό του πανηγυρισμό με τα μπαλόνια, η Τσέλσι έφτασε στο 2-1 επί της Μπράιτον στο «Άμεξ». Οι «μπλε» έκαναν το 4x4 και θέλουν τον πανηγυρικό τερματισμό την Κυριακή απέναντι στην Μπόρνμουθ

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0