Football Talk

Τερίμ: «Στο 45λεπτο με την ΑΕΚ χάσαμε το πρωτάθλημα»

Τερίμ: «Στο 45λεπτο με την ΑΕΚ χάσαμε το πρωτάθλημα»

Ο Φατίχ Τερίμ δήλωσε μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ πως η ομάδα του έχασε το πρωτάθλημα στο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ.

Ο Φατίχ Τερίμ στην συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ με 4-1 τόνισε πως οι «πράσινοι» ουσιαστικά έχασαν το πρωτάθλημα στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Μία μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να έχει 14 χρόνια να πάρει το πρωτάθλημα. Σίγουρα υπάρχει κάποιος λόγος εντός ή εκτός γηπέδου.

Αλλά υπάρχει μία αλήθεια, σίγουρα υπάρχει κάτι που 14 χρόνια δεν έχουμε πάρει το πρωτάθλημα. Είναι πολύς ο χρόνος.

Όπου κι αν πάτε σε όλον τον κόσμο, αν ρωτήσετε και πείτε για το ελληνικό πρωτάθλημα, σίγουρα θα έχουν να πουν πολλά πράγματα για τον Παναθηναϊκό, όλοι τον γνωρίζουν.

Και σε όλον τον κόσμο ο Παναθηναϊκός έχει μία θέση στο ποδόσφαιρο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να θυμίσουμε σε όλους πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός.

Αλλά το πιο σημαντικό είναι να το θυμίσουμε μέσα στον Παναθηναϊκό. Πρέπει να είμαστε δυνατοί παντού και γι' αυτό πρέπει να κινούμαστε όλοι μαζί. Όσο είμαστε δυνατοί κι ενωμένοι σαν ομάδα μπορούμε να αντιδράσουμε πιο δυνατά κι έξω.

Πρώτα από όλα συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για τη νίκη τους. Όσο και να έχετε εσείς την μπάλα και να παίζετε, αν δεν μπορείτε να είστε επιθετικοί και πιο καλοί στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου δεν έχει νόημα.

Δυστυχώς πήραμε κάποια αποτελέσματα που δεν αξίζαμε. Εγώ ήρθα εδώ για να αλλάξω κάποια πράγματα. Παίξαμε σε πολλούς αγώνες καλά και χάσαμε.

Σίγουρα θα περάσουμε ένα διάστημα με μεταγραφές που θα έχει πολύ ενδιαφέρον και κίνηση. Αυτή τη στιγμή θέλουμε να νικήσουμε τον Ολυμπιακό και να σιγουρέψουμε τη θέση μας στην Ευρώπη.

Και στη συνεχεία να βγούμε στον τελικό Κυπέλλου και να το κατακτήσουμε Αυτό είναι που θέλουμε αυτή τη στιγμή.

Μέσα στο ποδόσφαιρο υπάρχουν κι αποχωρήσεις κι είναι πολύ φυσιολογικό. Μπορώ να πω ότι θα αλλάξει ο τρόπος που θα κάνουμε μεταγραφές».

Για το τι ακριβώς εννοεί με την ενότητα: «Τα λέω πολύ απλά. Όλο είναι μέσα στην ομάδα. Για να φτάσουμε τον Παναθηναϊκό στο επίπεδο που θέλουμε κι αυτό που αξίζει θα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί.

Εδώ υπάρχει η ομάδα, οι παίκτες, το σταφ, ο πρόεδρος, πρέπει να κινούμαστε όλοι μαζί, αλλιώς δεν θα μπορέσουμε να πετύχουμε αυτά που θέλουμε.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε σε όλους πόσο μεγάλη ομάδα είμαστε, ξεκινώντας από μέσα. Αυτή τη στιγμή ξέρουμε πώς να αντιδράσουμε καλύτερα. Εγώ μπορώ να σας πω το σημείο που έχω στεναχωρηθεί περισσότερο.

Για παράδειγμα στην ΑΕΚ, άσχετα με το πέναλτι που συζητήσαμε και πριν, δεν παίξαμε καλά, είχα πει στο μιτινγκ με τους παίκτες πως αν γίνουν αυτά που θέλουμε κι αυτά που συζητάμε μπορούμε να φτάσουμε να είμαστε πρώτοι.

Ο Παναθηναϊκός αν παίρνει στο ημίχρονο το αποτέλεσμα που τον κάνει αυτό που θέλει, πρέπει να βγει στο γήπεδο και να γυρίσει τον αγώνα και να τον πάρει. Έπρεπε να είχαμε περάσει μπροστά σε αυτό το 45λεπτο.

Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τις δικαιολογίες και να δεχόμαστε εύκολα κάποια πράγματα. Σε εκείνο το 45λεπτο χάσαμε εμείς το πρωτάθλημα.

Πριν από μία εβδομάδα, 10 μέρες πριν, ήμασταν η πιο δυνατή ομάδα που είχαμε την πιθανότητα να πάρουμε και Κύπελλο και πρωτάθλημα. Γιατί αν είχαμε παίξει διαφορετικά αυτό το 45λεπτο, θα ήμασταν πολύ διαφορετικά εδώ πέρα.

Για όλα τα Κύπελλα στην Ελλάδα και να είμαστε κι επιτυχημένοι στην Ευρώπη θα πρέπει να ανεβάσουμε την ομάδα. Με τον κύριο Αλαφούζο δουλεύουμε πρωί βράδυ για να το πετύχουμε.

Εμείς ως Παναθηναϊκός παίξαμε δύο playoffs αυτή τη χρονιά. ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Άρης ήταν ένα playoff, στις πρώτες έξι αγωνιστικές πήραμε πέντε νίκες, στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Αθήνα αξίζαμε περισσότερα, αλλά το λέω ξανά χάσαμε τις ευκαιρίες μας στο 45λεπτο με την ΑΕΚ.

Έπρεπε να είχαμε απαντήσει πιο δυνατά. Αν είμαστε ενωμένοι και δυνατοί δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορούμε να αποτύχουμε».

Για την ευρωπαϊκή θέση: «Πολύ απλά η πιο γρήγορη λύση μετά τις ήττες είναι να κερδίσεις, να δίνεις μάχη μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, δεν πρέπει να αφήσεις το παιχνίδι όπως σήμερα, αλλά πρέπει να αντιδράσεις ως μεγάλη ομάδα. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε και θα το κάνουμε. Έχουμε 2 ευκαιρίες για την Ευρώπη.

Το ένα είναι να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό για να διασφαλίσουμε τη θέση μας και το άλλο να κερδίσουμε και τον Άρη και να πάρουμε και το Κύπελλο.

Εμείς βέβαια στεναχωριόμαστε πολύ για τον αγώνα, αλλά τους παίκτες μας θα τους κρατήσουμε έξω από αυτό για να είναι σε καλύτερη κατάσταση. Όπως είχα πει η τύχη έρχεται μετά από ένα καλό σχέδιο. Άμα εσείς ορίζετε την τύχη σας μέχρι το τέλος, τότε και το πλάνο σας θα λειτουργήσει.

Άμα κοιτάξω το παρελθόν, δεν ξέρω πόσα Κύπελλα έχω πάρει. Το να πάρεις ένα Κύπελλο είναι κάτι που έρχεται μετά από πολύ σοβαρή προετοιμασία και μετά από πολύ σκληρή δουλειά. Κι αυτό που θα σας κάνει να φτάσετε στον στόχο που έχετε είναι το mentality.

Είχα ξαναπάρει στην καριέρα μου ομάδες στα μέσα της σεζόν και ποτέ δεν έχω πει ότι αυτή η ομάδα δεν είναι δικιά μου, δεν έχουμε κάνει μαζί προετοιμασία.

Πάντα έδινα για ένα πράγμα τον λόγο μου. Ότι θα έχουμε μία ομάδα που θα δίνει μάχη μέχρι το τέλος και αν χάνουμε πάλι θα μας χειροκροτούν, θα κάνουμε τέτοιες εμφανίσεις».

Για την επιθετική αδράνεια του Παναθηναϊκού: «Για μας ήταν πολύ σημαντικό που τραυματίστηκε ο Μπερνάρ. Είναι μεγάλο μείον που δεν τον είχαμε. Και δεν χρειάζεται να πω πόσο σημαντικός είναι ο Φώτης για μας.

Παρόλα αυτά θα έπρεπε να κάνουμε περισσότερες φάσεις και να είχαμε βρει περισσότερα γκολ. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι δεν θα πρέπει να έχει διαφορά αυτός που μπαίνει από αυτόν που βγαίνει».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0