Football Talk

Ανύπαρκτος ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα, κινδυνεύει άσχημα και παίζει δύο παιχνίδια για τη ζωή του!

Ανύπαρκτος ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα, κινδυνεύει άσχημα και παίζει δύο παιχνίδια για τη ζωή του!

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται ο Παναθηναϊκός εν όψει του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό, καθώς η βαριά ήττα στην Τούμπα τον οδηγεί σε δύο παιχνίδια «do or die» και ελλοχεύει ο κίνδυνος να μην πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Νέα ήττα του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, με την ομάδα του Τερίμ να μην καταφέρνει να μαζέψει βαθμό σε ένα ακόμη παιχνίδι από την Θεσσαλονίκη και ο ΠΑΟΚ βρίσκεται για τα καλά στην διεκδίκηση του τίτλου. Σε αυτό συνέβαλε βέβαια και η ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό και όλα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική των Play Offs της Stoiximan Super League.

Είχαμε πει πως οι πιθανότητες του Παναθηναϊκού ήταν μαθηματικές και μόνο, πλέον τελείωσαν και αυτές. Εκτός από τις πιθανότητες, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς κινδυνεύει να μείνει σε θέση που δεν δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Εννοείται πως το πρωτάθλημα δεν είναι ο μόνος δρόμος για έξοδο στην Ευρώπη. Υπάρχει και ο Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, κόντρα στον Άρη.

Όπως έχει η βαθμολογία, ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, μόνο για ένα αποτέλεσμα, την νίκη. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα καταλήξει τέταρτος και η μοναδική λύση για έξοδο στην Ευρώπη είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου, η οποία διόλου βέβαιη δεν θεωρείται. Το γεγονός πως η ομάδα θα οδηγηθεί στον τελικό, χωρίς ψυχολογία, με συνεχόμενες ήττες, χωρίς ρυθμό και εσωστρέφεια (η οποία είναι βέβαιο πως θα υπάρξει σε ενδεχόμενη ήττα ή ισοπαλία με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο) στήνει με την πλάτη στον τοίχο τους παίκτες του «τριφυλλιού», καθώς και τον ίδιο τον προπονητή.

Σε αυτό το σημείο, ο Παναθηναϊκός έφτασε μετά από συνεχόμενες κακές εμφανίσεις και οι παίκτες δεν βρίσκονται σε καλή ψυχολογία (αρκετό καιρό τώρα) και αυτό είναι επακόλουθο των αποτελεσμάτων που έχει φέρει η ομάδα. Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ μπήκε και… φώναξε πως θα είναι το «αφεντικό» του αγώνα. Από το δεύτερο κιόλας λεπτό, ο Τόμας στόχευσε το δοκάρι και «πάγωσε» τους παίκτες και τον πάγκο του Παναθηναϊκού. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν, όμως ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν κυρίαρχος και πήρε το προβάδισμα στο 37ο λεπτό με τον Τάισον, μετά από μια άψογη σέντρα του Κωνσταντέλια και ένα τραγικό λάθος του Πέρεθ.

Τι να συζητάμε, όταν η πρώτη τελική στην εστία για το «τριφύλλι» έρχεται στο 62ο λεπτό σε ένα παιχνίδι που επιβάλλεται να πας με το… μαχαίρι στα δόντια. Δεν γίνεται σε αυτό το παιχνίδι να είσαι ανύπαρκτος. Την ώρα λοιπόν που ο Τερίμ ρίσκαρε με σχηματισμό 3-5-2, με Κώτσιρα, Γεντβάι και Αράο στα στόπερ, ο ΠΑΟΚ συνέχισε την πίεση και η είσοδος του Σαμάτα συνοδεύτηκε με κερδισμένο πέναλτι από αυτόν και το 2-0 ήταν γεγονός.

Ο Γερεμέγεφ μείωσε σε 2-1, όμως ο Παναθηναϊκός είχε χάσει προ πολλού το μυαλό του και στην ανασταλτικά η ομάδα ήταν ασύντακτη, χαμένη στο… διάστημα. Βιερίνια και Ζίβκοβιτς ολοκλήρωσαν την ταπεινωτική ήττα με 4-1, Πλέον, οι «πράσινοι» τα παίζουν όλα στη Λεωφόρο για να κατακτήσουν την τρίτη θέση του πρωταθλήματος για να είναι σε θέση που εξασφαλίζει έξοδο στο Conference League, ενώ δεν θα πρέπει να σκέφτεται κάτι άλλο, παρά μόνο την νίκη στον Τελικό Κυπέλλου.

Εν ολίγης, ο Παναθηναϊκός παίζει τη «ζωή» του σε δύο παιχνίδια, αλλά βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0