Football Talk

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 4-1: Η Τούμπα τον «κατάπιε» και τώρα Βικελίδης, για τη στέψη!

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 4-1: Η Τούμπα τον «κατάπιε» και τώρα Βικελίδης, για τη στέψη!

Ένας ΠΑΟΚ με προσωπικότητα και μέταλλο πρωταθλητή, «έστησε πάρτι» στη Τούμπα (4-1) με καλεσμένο το φάντασμα του Παναθηναϊκού, έχοντας ως σκόρερ τους Τάισον, Ζίβκοβιτς (δύο γκολ και μία ασίστ) και Βιεϊρίνια και βάζει πλώρη για ένα ιστορικό πρωτάθλημα!

Στη Τούμπα, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής των play offs της Stoiximan Super League, o ΠΑΟΚ φιλοξενούσε τον Παναθηναϊκό και χρειαζόταν αυστηρά νίκη έτσι ώστε να ελπίζει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, οι παίκτες του Λουτσέσκου μπήκαν πλήρως συνειδητοποιημένοι και εστιασμένοι στο στόχο τους, έχοντας δοκάρι μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης, με δράστη τον Μπράντον. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν διαρκώς να εντοπίσουν διαδρόμους για να πλησιάσουν την εστία του Λοντίγκιν δίχως αξιοσημείωτο αποτέλεσμα.

Στο 19ο λεπτό, ο Μουργκ ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι του και άφησε τη θέση του στον Γιάννη Κωνσταντέλια, μία κίνηση που έμελλε να αποδειχθεί «ματ». Με τον ρυθμό του παιχνιδιού να παγώνει και τον Παναθηναϊκό να έχει την «μερίδα του λέοντος» στην κατοχή της μπάλας, ήρθε ένα λάθος του Ρούμπεν σε έναν χώρο που δεν συγχωρείται, μία εκπληκτική έμπνευση του Κωνσταντέλια και ένα υποδειγματικό τελείωμα του Τάισον στο 37ο λεπτό για να δώσουν μέσα σε ένα «ασπρόμαυρο» παραλήρημα προβάδισμα στην ομάδα του Λουτσέσκου.

Με αυτό το τρόπο, ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε πολύτιμο προβάδισμα με 1-0.

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου θύμιζε κάτι από «ροντέο». Ο ΠΑΟΚ μπήκε και πάλι ορεξάτος και προσπαθούσε να γίνει απειλητικός. Στο 61’ ο Μπάμπα επιχείρησε τρομερό πλασέ το οποίο σταμάτησε στο δοκάρι του Λοντίγκιν. Άμεση απάντηση για το «τριφύλλι» στο επόμενο λεπτό με τον Άντραζ Σπόραρ να… αποτυγχάνει να κερδίσει τον Κοτάρσκι, ο οποίος πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση. Ο ΠΑΟΚ διατηρούσε τον έλεγχο του παιχνιδιού και το απρόσεκτο μαρκάρισμα του Γεντβάι στον Σαμάτα έφερε ως κέρδος ένα πέναλτι για τον «Δικέφαλο του Βορρά» στο 71’.

Ο Ζίβκοβιτς ανέλαβε την ευθύνη της εκτέλεσης και δεν έκανε λάθος για να παραδώσει προβάδισμα ασφαλείας στην ομάδα του (2-0) δίνοντας νέα αφορμή στην εξέδρα για έξαλλα πανηγύρια. O Παναθηναϊκός βρήκε απάντηση στο 77’ με τον… Γερεμέγεφ, ο οποίος με κεφαλιά σκόραρε για να μειώσει σε 2-1, δέκα μόλις λεπτά από την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Η συνθήκη αυτή προκάλεσε άγχος στον ΠΑΟΚ, με τον Ρουμάνο προπονητή του να αντιδρά άμεσα και να περνά στον αγωνιστικό χώρο, τους Βιεϊρίνια και Σβαμπ, δύο παίκτες με μεγάλη εμπειρία προκειμένου να προσφέρουν την απαιτούμενη ηρεμία. Το παιχνίδι όδευε προς την ολοκλήρωσή του δίχως να προσφέρει κάτι σπουδαίο, με τον Παναθηναϊκό να περνά περισσότερο χρόνο με τη μπάλα στα δικά του πόδια.

Όμως ο ΠΑΟΚ, κρατούσε το καλύτερο για το τέλος. Με «μαγικό» Άντριγια Ζίβκοβιτς, ο Βιεϊρίνια έγινε αποδέκτης της μπάλας και πλάσαρε εύστοχα τον Λοντίγκιν στο 89’ για το 3-1, προτού έρθει ο Σέρβος στο 90+2’ για να διαμορφώσει το τελικό 4-1 και να προσδώσει διαστάσεις θριάμβου στην αναμέτρηση. MVP των «ασπρόμαυρων» ο Άντριγα Ζίβκοβιτς, συνεισφέροντας τα μέγιστα σε αυτή τη νίκη και σε αυτή τη πορεία.

Σε συνδυασμό με την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό στο Νέο Φάληρο, ο ΠΑΟΚ έχει πλέον τον πρώτο λόγο για τον τίτλο, εβρισκόμενος πλέον (ως πρωτοπόρος) στους 77 βαθμούς, έναντι 75 της ΑΕΚ, ενώ την τελευταία αγωνιστική επισκέπτεται το Κλεάνθης Βικελίδης για να δώσει μία έσχατη παράσταση τίτλου. 

Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός γνωρίζει την ήττα σε τρίτο διαδοχικό παιχνίδι και βρίσκεται στα πρόθυρα αγωνιστικής κρίσης. Το «τριφύλλι» κάθεται πλέον στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και αναζητείται άμεση ανάκαμψη με στόχο την διεκδίκηση του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, κάτι που θα του δώσει το δεύτερο και καλό ευρωπαϊκό εισιτήριο (για τα προκριματικά του Europa League).

Ο ΠΑΟΚ οδεύει ολοταχώς για το τέταρτο πρωτάθλημα της ιστορίας του και για το καταφέρει αυτό, χρειάζεται μόνο τη νίκη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης (19/05, 20:00).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Γιόνι, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (81’ Σβαμπ), Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (81’ Βιεϊρίνια), Μουργκ (19’ Κωνσταντέλιας), Τάισον (66’ Ζίβκοβιτς), Μπράντον Τόμας (66’ Σαμάτα)

Παναθηναϊκός (Φ. Τερίμ): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Αράο, Γιεντβάι, Χουάνκαρ (67’ Μλαντένοβιτς), Ρούμπεν, Τσέριν (89’ Λημνιός), Μπακασέτας (67’ Γερεμέγεφ), Μαντσίνι (67’ Βαγιαννίδης), Μπερνάρ (85’ Βιλένα), Σπόραρ

www.bnsports.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0