Football Talk

Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι 0-2: Νίκη… τίτλου, πρωταγωνιστής ο Χάαλαντ, μοιραίος για την… Άρσεναλ ο Σον! (video)

Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι 0-2: Νίκη… τίτλου, πρωταγωνιστής ο Χάαλαντ, μοιραίος για την… Άρσεναλ ο Σον! (video)

Πάλεψε, προσπάθησε, έκανε ό,τι μπορούσε για να κερδίσει ή να κόψει βαθμούς από τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά η στιγμή του 85ου λεπτού θα «στοιχειώνει» τόσο τον Χέουνγκ Μιν Σον και την Τότεναμ, όσο και την Άρσεναλ. Αδιανόητη ευκαιρία, δεν τα συγχωρεί αυτά η Μάντσεστερ Σίτι, που επικράτησε με 2-0 στο Λονδίνο και απέχει 90 λεπτά από το τέταρτο συνεχόμενο πρωτάθλημα της Premier League!

Είχαν γραφτεί πολλά. Είχαν ειπωθεί ακόμη περισσότερα και αφορούσαν την Τότεναμ. Ότι δεν θα παίξει το παιχνίδι στα «ίσια», ότι θα σκέφτεται την Άρσεναλ και να μην πάρει το πρωτάθλημα η συμπολίτισσά της.

Όλα αυτά «έπαιζαν» τα τελευταία 24ωρα στην Αγγλία, αλλά η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου ήταν αποφασισμένη για όλα. Έπαιζε τα «ρέστα» της για το Champions League. Και είχε επιλέξει εξαρχής να μην μπει στη διαδικασία να φοβηθεί τη Μάντσεστερ Σίτι. Έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε, αλλά ηττήθηκε με 2-0 από την ασταμάτητη ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα!

Πώς όμως φτάσαμε στο τελικό 2-0 υπέρ των «πολιτών»; Οι Λονδρέζοι αποφάσισαν να παίξουν ανοιχτά. Να πιέσουν σε κάθε μπάλα, να έχουν ψηλά την άμυνά τους. Απείλησαν πρώτοι με ένα σουτ του Μπεντανκούρ που απέκρουσε ο Έντερσον και βρέθηκαν μία «ανάσα» μακριά από το να μείνουν πίσω στο σκορ, όταν στο 16΄ ο Χόιμπιεργκ έκανε λάθος, αλλά ο Βικάριο σταμάτησε από κοντά τον Φόντεν.

Ο ρυθμός ήταν καλός, λάθη λάμβαναν χώρα και από τις δύο πλευρές και λίγο έλειψε στο 33’, από ένα… τέτοιο του Έντερσον να γίνει το 1-0. Κατέληξε σε κόρνερ όμως η μπάλα.

Όπως ακριβώς συνέβη δηλαδή και στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, όταν Φαν Ντε Βεν και Ντραγκούσιν έσωσαν την Τότεναμ, στις προσπάθειες των Μπερνάρντο Σίλβα και Έρλινγκ Χάαλαντ.

Έμεινε το 0-0 στο φινάλε του πρώτου μέρους και η Άρσεναλ γνώριζε πως απέχει πλέον… 45 λεπτά από τον πρώτο τίτλο της Premier League, μετά από 20 χρόνια. Αν φυσικά η ίδια κέρδιζε την Έβερτον και η Μάντσεστερ Σίτι δεν κάλυπτε τη διαφορά των τριών τερμάτων.

Τίποτα όμως από όλα αυτά δεν χρειάστηλε. Με την έναρξη της επανάληψης, ο Βικάριο χρειάστηκε να κάνει μία σπουδαία επέμβαση για να σταματήσει τον Κέβιν Ντε Μπρόινε από το 1-0, μόλις στο 46ο λεπτό.

Η απάντηση ήρθε άμεσα, με τον Σον να βλέπει τον Έντερσον να του στερεί το 1-0, από πολύ κοντά, στο 49ο λεπτό. Εξαιρετικός ο ρυθμός στο ματς, αμφότερες είχαν σημαντικές στιγμές για να προηγηθούν, στα πρώτα πέντε λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου.

Και τελικά, το έκανε η Μάντσεστερ Σίτι, με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να σκοράρει από το… μισό μέτρο, έπειτα από ασίστ του Κέβιν Ντε Μπρόινε, στο 55.

Ο ρυθμός έπεσε εντελώς, εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού του Έντερσον, που έγινε έξαλλος με την αλλαγή του και εν συνεχεία, η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 72’, όταν ο Κουλουσέφσκι δεν νίκησε από πολύ κοντά τον Ορτέγκα.

Ο ίδιος παίκτης είχε ακόμη μία μεγάλη στιγμή στο 80’, ενώ στο 85’ ήρθε η φάση της σεζόν. Ο Ακάντζι έκανε ολέθριο λάθος, ο Σον βρέθηκε απέναντι από τον γκολκίπερ των «πολιτών», τον… σημάδεψε και το 1-0 σε βάρος της ομάδας του και της… Άρσεναλ παραμένει!

Στο 90’ ο Πέδρο Πόρο έκανε πέναλτι στον Ντοκού και ο Έρλινγκ Χάαλαντ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, δίνοντας επί της ουσίας… μισό πρωτάθλημα στη Μάντσεστερ Σίτι!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0