Football Talk

Βρούτσης: «Ο τελικός Κυπέλλου θα έπρεπε να έχει θεατές, αλλά ο νόμος είναι πάνω απ’ όλους και απ’ όλα»!

Βρούτσης: «Ο τελικός Κυπέλλου θα έπρεπε να έχει θεατές, αλλά ο νόμος είναι πάνω απ’ όλους και απ’ όλα»!

Ο Γιάννης Βρούτσης τόνισε πως ο τελικός Κυπέλλου θα έπρεπε να γίνει με την παρουσία φιλάθλων, αλλά ήταν αδύνατο να παρακαμφθεί ο νόμος, από τη στιγμή που δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του γηπέδου.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5, και τοποθετήθηκε αναλυτικά για τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου χωρίς φιλάθλους:

«Μιλάμε για κάτι πολύ σοβαρό αλλά πάνω από τον τελικό υπάρχει ο Νόμος. Ας αναρωτηθούν όλοι οι φίλαθλοι γιατί συμβαίνει αυτό. Γιατί; Ο ΝΠΣ Βόλος είναι η μοναδική ομάδα της Superleague που δεν έβαλε κάμερες. Ο τελικός είχε προαποφασιστεί να γίνει στο συγκεκριμένο στάδιο. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Δεν παίζουμε τον Νόμο αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να τον υποστηρίξουμε και να τον τηρήσουμε. Ως Κυβέρνηση είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού που προχωρούμε σε θεαματικές αλλαγές σε επίπεδο ασφάλειας. Είδατε τι γίνεται στο Πρωτάθλημα. Έχουμε ανατρεπτικά αποτελέσματα και δεν ανοίγει μύτη γιατί όλοι σέβονται τα αποτελέσματα και το διαφορετικό περιβάλλον
.

Η ομάδα που εδρεύει στο συγκεκριμένο στάδιο επέλεξε να μη βάλει κάμερες αλλά είδατε ότι ο Νόμος εφαρμόστηκε σε όλους τους αγώνες. Το γήπεδο δεν άνοιξε σε κανένα παιχνίδι αυτής της ομάδας. Με ρωτάτε για το τι θα μπορούσε να γίνει. Δεν είναι θέμα της Πολιτεία να πω τι έκανε και τι δεν έκανε η ΕΠΟ. Η απόφαση για τον τόπο διεξαγωγής του τελικού πάρθηκε πριν ψηφιστεί ο νέος αθλητικός Νόμος. Βλέποντας την εξέλιξη των πραγμάτων ίσως θα έπρεπε να είχαν αποφασίσει διαφορετικά αλλά αυτό δεν είναι θέμα αξιολόγησης από τον υπουργό. Ο Υπουργός οφείλει να ασχοληθεί συνολικά με το θέμα του αθλητισμού και της ασφάλειας των θεατών μέσα από τις μεταρρυθμίσεις που αποφασίστηκαν στον χώρο του αθλητισμού. Τις κάμερες υψηλής ευκρίνειας αλλά και την ψηφιοποίηση των εισιτηρίων.

Δυστυχώς ο τελικός θα γίνει χωρίς θεατές. Θα έπρεπε να έχει θεατές ο τελικός Κυπέλλου καθώς πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματος και μάζες φιλάθλων που θα ήθελαν να τον δουν από κοντά. Είναι φανερό όμως ότι ο Νόμος είναι οριζόντιος και ίδιος για όλους. Ο Νόμος είναι πάνω απ’ όλους και όλα. Αν στο συγκεκριμένο γήπεδο δεν τοποθετηθούν κάμερες τότε όλα τα παιχνίδια θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών».

www.bnsports.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0