Football Talk

«Το θαύμα του Greek Scouser»: Όταν ο Τσιμίκας χάρισε στη Λίβερπουλ το FA Cup! (video)

«Το θαύμα του Greek Scouser»: Όταν ο Τσιμίκας χάρισε στη Λίβερπουλ το FA Cup! (video)

14/05/2022: Πέρασαν δύο χρόνια ακριβώς (14/05), από την ημέρα που ο Κώστας Τσιμίκας έστεψε την Λίβερπουλ Κυπελλούχο Αγγλίας, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι!

Ο Κώστας Τσιμίκας έφυγε το καλοκαίρι του 2020 από τον Ολυμπιακό, για να αγωνιστεί στην Λίβερπουλ και να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Άλλωστε, ο ίδιος έχει δηλώσει ότι από μικρό παιδί υποστήριζε την ομάδα των «Reds». Στην σχεδόν τετραετή του θητεία στο Λίβερπουλ δεν έχει βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, ωστόσο πριν δύο χρόνια έζησε την μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του.

Τσέλσι και Λίβερπουλ έρχονταν αντιμέτωπες για τον τελικό του FA Cup. Ο αγώνας έληξε χωρίς σκορ και οι ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση με τον «Greek scouser», όπως τον αποκαλεί η κόκκινη εξέδρα, να μπαίνει στο αγωνιστικό χώρο στο 111’ ως αλλαγή.

Οι ομάδες ούτε στο έξτρα τριαντάλεπτο βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα και το τρόπαιο θα κρινόταν στην διαδικασία των πέναλτι.

Στις πρώτες έξι εκτελέσεις, υπήρξε η απόλυτη ισορροπία στο ζευγάρι, με τις δύο ομάδες να αστοχούν σε ένα πέναλτι έκαστος. Την ευθύνη για το έβδομο πέναλτι της Τσέλσι ανέλαβε ο Μάουντ, με τον Άλισον να λέει ένα αξιοπρεπέστατο «όχι» και να δίνει την ευκαιρία στον Τσιμίκα να γράψει ιστορία!

Ο Έλληνας διεθνής σημάδευσε σωστά και έβαλε την υπογραφή του στον τελικό, χαρίζοντας στην Λίβερπουλ το όγδοο FA Cup της ιστορίας της!


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0