Football Talk

Άστον Βίλα - Λίβερπουλ 3-3: Επέστρεψε από την... κόλαση και πήρε «χρυσό» βαθμό για το Champions League!

Άστον Βίλα - Λίβερπουλ 3-3: Επέστρεψε από την... κόλαση και πήρε «χρυσό» βαθμό για το Champions League!

Η Λίβερπουλ κρατούσε τη νίκη στα... χέρια της στο Μπέρμιγχαμ, όμως μέσα σε τρία λεπτά την πέταξε στα «σκουπίδια», με την Άστον Βίλα να αποσπά την ισοπαλία (14/05, 3-3) και να παίρνει έναν βαθμό, ο οποίος ενδέχεται να αποδειχθεί «χρυσός» στη μάχη για το Champions League

Από τη στιγμή που με νίκη μπορούσε να εξασφαλίσει και μαθηματικά το Champions League της επόμενης σεζόν η Άστον Βίλα έπρεπε να ξεχάσει την κούραση και την απογοήτευση από τα ημιτελικά του Europa Conference League και να εμφανιστεί όσο πιο έτοιμη και φρέσκια θα μπορούσε να το κάνει. Και το γκολ στα 64 δευτερόλεπτα του ματς είναι κάτι πολύ μακριά από αυτό το σενάριο.

Ο Μαρτίνες έκανε απίθανη γκάφα έχοντας αιφνιδιαστεί από την κόντρα που έγινε στην μπάλα στο γύρισμα από δεξιά κι έτσι έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα του για το αυτογκόλ και το 1-0. Μάλιστα, έγινε ο τερματοφύλακας με τα περισσότερα αυτογκόλ στα χρονικά της σύγχρονης μορφής της Λίγκας με 3 αυτογκόλ!


Οι «κόκκινοι» είχαν προηγηθεί πολύ εύκολα, αλλά ισοφαρίστηκαν και πολύ γρήγορα. Και αυτή η εξέλιξη του ματς ήταν το σημάδι για ό,τι θ' ακολουθούσε, αφού είχε αρκετά καλό ρυθμό η αναμέτρηση και οι «χωριάτες» με τον ΜακΓκιν να κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες, έψαχναν τρόπους για να πάρουν το ιστορικό αποτέλεσμα.

Στο 12ο λεπτό, λοιπόν, ο Γουότκινς έκανε το γύρισμα για το ωραίο τελείωμα του Τίλεμανς και το 1-1, όμως, η Λίβερπουλ θα εκμεταλλευόταν άμεσα τα κενά στα μετόπισθεν της Βίλα. Στο 23' ο Γκόμες στο overlap έγινε την κατάλληλη στιγμή αποδέκτης της μπάλας για να κάνει το γύρισμα προς τον Χάκπο κι εκείνος να γράψει το 2-1, αν και ο VAR χρειάστηκε περισσότερα από 2 λεπτά για να πάρει την απόφαση.

Η Άστον Βίλα, σε αντίθεση με ό,τι έκανε απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά και στο παιχνίδι της με την Μπράιτον, έβγαζε ενέργεια και έκανε προσπάθειες. Από αυτές, όμως, λίγο μετά το ημίωρο, ο Ντιέγκο Κάρλος αστόχησε σε κενή εστία, ενώ και ο Ντιαμπί λίγο αργότερα έκανε κακό σουτ έχοντας βρεθεί απέναντι από τον Άλισον.

Τα τρεξίματα του Έλιοτ και του Ντίας μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιές στη Βίλα, η οποία όμως το βρήκε το κακό από το κεφάλι του Κουάνσα στο 48ο λεπτό, για το 3-1 των «κόκκινων». Βέβαια, πάλι όπως στο πρώτο μέρος, ήρθε απάντηση, ο Γουότκινς σκόραρε από ασίστ του Μπέιλι, αλλά υπήρχε οφσάιντ στην αρχή της φάσης με το σπριντ του Τζαμαϊκανού. Οι «χωριάτες» κατάφερναν να βγάλουν μπαλιές στην πλάτη της άμυνας της Λίβερπουλ για να φτάσουν στην περιοχή του Άλισον. Σε μια τέτοια φάση ο Γουότκινς απέτυχε να σκοράρει με τακουνιά, ενώ, νικήθηκε και ο Τζανιόλο από τον Βραζιλιάνο πορτιέρε.

Ο Κλοπ έριξε στο ματς και τους Σόμποσλαϊ, Νούνιες, Τζόουνς και Χράφενμπεργκ, ο Ούγγρος απώλεσε καλή ευκαιρία στο 78' από πλάγια θέση, με τους φιλοξενούμενους να επιχειρούν να μεταφέρουν στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι κοντά στα καρέ του Μαρτίνες. Ακόμα κι έτσι, όμως, ένα λάθος του Μακ Άλιστερ και ένα πολύ δυνατό σουτ του Ντουράν στο 85ο λεπτό, η Βίλα μείωσε σε 3-2, ξεσήκωσε τον Έμερι και τον κόσμο στο «Βίλα Παρκ» και δεν μπορούσες με τίποτα να πεις ότι αυτό το ματς δεν θα είχε κάτι ακόμα.

Κι αφού ο Νούνιες σκόραρε, αλλά το γκολ δεν μέτρησε αφού ήταν εκτεθειμένος όταν έφυγε τετ-α-τετ με τον Μαρτίνες, ο Ντουράν ξανά στάθηκε απίστευτα τυχερός για το 3-3 στο 88'! Ο Ντιαμπί προσπάθησε να του κάνει την μπαλιά ανάμεσα στους Φαν Ντάικ και Κουάνσα, ο Κολομβιανός έκανε επαφή με το γόνατο, άλλαξε την πορεία της μπάλας και ισοφάρισε εν μέσω τρέλας στο Μπέρμιγχαμ! Ο Έμερι και οι οπαδοί της Βίλα αδυνατούσαν να πιστέψουν την απίθανη απόκρουση του Άλισον σε σουτ του Ντιαμπί στο 90' + 2', με το 3-3 να παραμένει μέχρι το φινάλε. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0