Football Talk

Πολλοί μιλούν για την ΑΕΚ, τώρα ήρθε η στιγμή να μιλήσει αυτή…

Πολλοί μιλούν για την ΑΕΚ, τώρα ήρθε η στιγμή να μιλήσει αυτή…

Οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν άλλη μία τεράστια ευκαιρία μπροστά τους – Το ματς που έρχεται την Τετάρτη (15/05) με τον Ολυμπιακό, ο τίτλος και η επόμενη ημέρα.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Η ζωή σου μαθαίνει πολλά πράγματα, αρκεί να θες να τα δεις και να μην εθελοτυφλείς. Βασικό βέβαια για να μάθεις από την καθημερινότητα είναι να έχεις τα μάτια σου και το μυαλό σου ανοιχτά… Να αντιλαμβάνεσαι τι συμβαίνει γύρω σου και γιατί συμβαίνει. Λόγια, πολλά λόγια, ακούμε καθημερινά.

Το βασικό είναι σε αυτό να ζυγίσεις πρώτα ποιος λέει αυτά τα λόγια και όχι τόσο τι λέει... Εκεί κρίνεις αν πρέπει να τα πάρεις σοβαρά ή να πας στην επόμενη… πίστα. Για την ΑΕΚ η αλήθεια είναι πως έχουν ειπωθεί πολλά πράγματα (και) το τελευταίο διάστημα. Είμαι της άποψης πως ο ισχυρός δεν πρέπει να μιλάει, γιατί γι’ αυτόν μιλούν οι πράξεις του. Εννοείται όμως θα απαντήσεις και θα πάρεις θέση για θέματα που μπορεί να χρίζουν διόρθωση της πραγματικότητας, όπως συνέβη επίσης πρόσφατα μετά το ΠΑΟΚ ΑΕΚ. Να μιλάς κάνει καλό όταν έχεις κάτι να πεις, λέγοντας την αλήθεια, όχι όταν προσπαθείς μόνο να δημιουργείς εντυπώσεις.

Μεσολάβησε το Πάσχα, μεσολάβησε η πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference και χωρίς να το θέλει η ΑΕΚ βρέθηκε ξανά στο προσκήνιο. Γενικά οι αντίπαλοί της προσπαθούν συνεχώς να την φέρνουν στο προσκήνιο! Σπάνια το έχουμε δει αυτό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Συμβαίνει τώρα με την ΑΕΚ. Κέρδος της ΑΕΚ είναι αυτό…

Η ΑΕΚ, ούσα δυνατή, ορθώς δεν βγαίνει να πει κάτι για όλα όσα συμβαίνουν τριγύρω της. Παρατηρεί, αφουγκράζεται καταστάσεις και ακολουθεί τον δρόμο της. Τώρα ο δρόμος της την φέρνει στο Καραϊσκάκη. Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό σε ένα ματς τίτλου για εκείνη. Η ΑΕΚ κερδίζει και στέφεται ουσιαστικά πρωταθλήτρια. Δεν κερδίζει; Θα δούμε τι θα κάνει και ο ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ δύο χρόνια τώρα έχει δυναμώσει τόσο πολύ που δεν έχει ανάγκη ούτε τις… κάμερες, ούτε βαρύγδουπες δηλώσεις, ούτε να βγαίνει και να μειώνει επιτυχίες αντιπάλων. Κοιτάει μόνο τον εαυτό της και προχωρά… Πάει λοιπόν στο Καραϊσκάκη για να… μιλήσει εκείνη παίζοντας το πιο όμορφο άθλημα στον κόσμο: ποδόσφαιρο! Το ίδιο έκανε και φέτος όπου κέρδισε τον Ολυμπιακό, το ίδιο έκανε και πέρυσι όπου επίσης τον κέρδισε στα Play Offs. Δεν είναι εύκολο να κερδίζεις πάντα στο Καραϊσκάκη, όμως αυτή η ΑΕΚ έχει αποδείξει πως όλα τα μπορεί.

Θα πάει, λοιπόν και σε αυτή την ποδοσφαιρική μάχη να παίξει όσο μπορεί καλύτερα, προκειμένου να πάρει τη νίκη που θα σημαίνει δεύτερο σερί πρωτάθλημα! Αν το καταφέρει το κατάφερε. Αν όχι, θα μετρήσει τα λάθη της και θα πάει ενωμένη, γνωρίζοντας ήδη τι πρέπει να κάνει, στην επόμενη ημέρα, προκειμένου να πάρει το πρωτάθλημα του χρόνου. Μπάλα είναι και όπως έχει αποδειχθεί πολλάκις φέτος όλα μπορούν να συμβούν.

Το μεγάλο προτέρημα της ΑΕΚ όμως και προφανώς αυτό είναι που οι αντίπαλοί της αντιλαμβάνονται πάρα πολύ καλά, είναι πως το μέλλον αυτής της ομάδας δεν εξαρτάται από ένα ματς ή ένα τίτλο. Η ΑΕΚ έχει γυρίσει εδώ και καιρό σελίδα και είναι αυτή που πρέπει… Από τις γενικές κουβέντες των γύρω – γύρω είναι σαφές πόσο έχει δυναμώσει… Τώρα ήρθε πάλι η στιγμή να μιλήσει η ΑΕΚ. Στο γήπεδο!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0