Football Talk

«Έχει σκοράρει ο Γιάγια Τουρέ εις βάρος της Σίτι»; Ναι, με τη φανέλα του Ολυμπιακού, μέσα στο Έτιχαντ! (video)

«Έχει σκοράρει ο Γιάγια Τουρέ εις βάρος της Σίτι»; Ναι, με τη φανέλα του Ολυμπιακού, μέσα στο Έτιχαντ! (video)

Όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, γνωρίζουν το όνομά του. Σήμερα (13/05), «κλείνει» τα 41 του χρόνια και σίγουρα, θα του ευχηθούν πολλοί στο «Νησί». Άλλωστε, στη νέα εποχή της Σίτι, ήταν καταλυτικός. Πόσοι θυμούνται, όμως, πως στην πρώτη και μοναδική του συνάντηση ως αντίπαλοι, την... πλήγωσε;

Ο σπουδαίος Γιάγια Τουρέ κλείνει τα 41 του χρόνια. Ένας από τους σημαντικότερους παίκτες που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα, και συστήθηκε στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο με τη φανέλα του Ολυμπιακού, στον οποίο ήρθε από την Μέταλουργκ Ντόνετσκ, πριν μετακομίσει στο Μονακό και ξεκινήσει την τεράστια πορεία του.

Με τα «ερυθρόλευκα» αγωνίστηκε τη σεζόν 2005-06 και έπειτα από πέντε χρόνια, βρέθηκε να ηγείται του κέντρου της Μάντσεστερ Σίτι. Πριν από όλα αυτά, όμως, στην πρώτη και μοναδική τους συνάντηση ως αντίπαλοι, την «πλήγωσε». Και μάλιστα, μέσα στο Έτιχαντ!


Το καλοκαίρι του 2005, σε ένα φιλικό προετοιμασίας, έμελλε να παίξει και να σκοράρει, σε ένα γήπεδο όπου αργότερα θα μεγαλουργούσε και θα λατρευόταν όσο ελάχιστοι. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός είχε αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Σίτι, σε φιλικό αγώνα στο Έτιχαντ, και ο Ιβοριανός είχε ανοίξει το σκορ για τους Πειραιώτες, πριν η Σίτι κάνει την ανατροπή και επικρατήσει με 3-1.

Θυμηθείτε τις καλύτερες στιγμές, του συγκεκριμένου ματς:



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0