Football Talk

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στη… μάχη του τίτλου: Τι χρειάζονται οι «Δικέφαλοι» για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα;

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στη… μάχη του τίτλου: Τι χρειάζονται οι «Δικέφαλοι» για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα;

Μετά την σπουδαία νίκη του ΠΑΟΚ στην Τούμπα επί του Ολυμπιακού (12/05, 2-0), το πρωτάθλημα και επίσημα θα κριθεί μεταξύ των «Δικεφάλων». Τι χρειάζεται η ΑΕΚ για να «κλειδώσει» μαθηματικά τον τίτλο και πώς μπορούν οι Θεσσαλονικείς να της τον… πάρουν;

Για άλλη μία φορά στη φετινή Stoiximan Super League, ο βαθμολογικός πίνακας έχει πάρει «φωτιά». Η ΑΕΚ παραμένει στην πρώτη θέση με 75 βαθμούς, έχει όμως πίσω της σε απόσταση… αναπνοής τον ΠΑΟΚ.

Οι «ασπρόμαυρη» μετά την επικράτηση με 2-0 (12/05) επί του Ολυμπιακού, έφτασαν τους συνολικά 74 βαθμούς και βρίσκονται στο -1 από την κορυφή, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν μακριά στους 70 και πίσω από τον Παναθηναϊκό που έχει 71.

Πλέον το πρωτάθλημα είναι ξεκάθαρο πως θα πάει σε… Δικέφαλο.

Η ΑΕΚ ακόμη κρατά την τύχη στα «χέρια» της καθώς με ένα 2/2 στις επόμενες αγωνιστικές, ότι και να γίνει, θα στεφθεί πρωταθλήτρια. Βέβαια ακόμη και αν στα επόμενα ματς μαζέψει τους ίδιους ή και ένα βαθμό λιγότερο από τον ΠΑΟΚ, τότε ξανά το πρωτάθλημα θα της ανήκει, διότι έχει την ισοβαθμία (π.χ. δύο ισοπαλίες εκείνοι, μία νίκη ο ΠΑΟΚ, είναι από πάνω και στις τριπλές ισοβαθμίες).

Αν την Τετάρτη (15/05) οι «κιτρινόμαυροι» φύγουν με το «διπλό» από το Γεώργιος Καραϊσκάκης και οι Θεσσαλονικείς δεν καταφέρουν να κάνουν το ίδιο απέναντι στον Παναθηναϊκό, τότε το πρωτάθλημα θα γύρει και μαθηματικά προς… Φιλαδέλφεια μεριά.

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται να κάνει το δικό του 2/2 και να ελπίζει πως η ΑΕΚ θα… σκοντάψει είτε απέναντι στον Ολυμπιακό, είτε απέναντι στην Λαμία. Μόνο τότε ο τίτλος θα ανήκει στη Θεσσαλονίκη.  

Το πρόγραμμα των τελευταίων δύο αγωνιστικών:

9η αγωνιστική (15/05)

ΑΕΚ – Ολυμπιακός

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

Λαμία – Άρης

10η αγωνιστική (19/05)

Λαμία – ΑΕΚ

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Άρης – ΠΑΟΚ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0