Football Talk

Πέντε βαθμοί και... back-to-back για την ΑΕΚ: Όλα τα σενάρια για την «κούρσα» του τίτλου της Stoiximan Super League!

Πέντε βαθμοί και... back-to-back για την ΑΕΚ: Όλα τα σενάρια για την «κούρσα» του τίτλου της Stoiximan Super League!
Διαβάστε όλα τα σενάρια για την υπόθεση... τίτλος της Stoiximan Super League. Οι πέντε βαθμοί που «κλειδώνουν» το πρωτάθλημα για την ΑΕΚ, όσα χρειάζονται Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ και το «θαύμα» που ψάχνει ο Ολυμπιακός.

Η ΑΕΚ πραγματοποίησε την καλύτερη της εμφάνιση κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν και νίκησε με 3-0 τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο +4 από το «τριφύλλι» και να γίνει το μεγάλο φαβορί για να κατακτήσει τον τίτλο.

Πλέον, η «Ένωση» κρατάει την τύχη στα... πόδια της και χρειάζεται πέντε βαθμούς στα επόμενα τρία ματς, έτσι ώστε να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και να μην την «απειλήσει», ούτε ένα ενδεχόμενο 3/3 των «πράσινων» ή μία ολική επιστροφή του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έχει δύο εκτός έδρας ντέρμπι στο πρόγραμμα της, την ώρα που την τελευταία αγωνιστική, φιλοξενεί στην έδρα της τη Λαμία.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός που ηττήθηκε στο «ντέρμπι τίτλου» που διεξήχθη στη Νέα Φιλαδέλφεια, πλέον βρίσκεται με την «πλάτη στον τοίχο» και για να κατακτήσει τον τίτλο, χρειάζεται το δικό του απόλυτο, αλλά και η ΑΕΚ να χάσει πέντε βαθμούς. Επί της ουσίας, σε περίπτωση που οι «κιτρινόμαυροι» μετρήσουν μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα στα ματς που απομένουν και η ομάδα του Φατίχ Τερίμ πάρει όλους τους διαθέσιμους βαθμούς, τότε θα στεφθεί εκείνη πρωταθλήτρια.

Όσον αφορά στον ΠΑΟΚ - ο οποίος «πέταξε» δύο βαθμούς στη Λαμία, γλυτώνοντας μάλιστα, την ήττα στο φινάλε - Η νίκη είναι μονόδρομος στο ντέρμπι με την «Ένωση» που ακολουθεί στην Τούμπα. Εάν αυτό συμβεί, τότε ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα ψάχνει το απόλυτο, αλλά και μία ακόμη απώλεια της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα, για να... κόψει το «νήμα» στην κούρσα του τίτλου.

Τέλος, στην δυσκολότερη θέση φαίνεται να βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχει 67 βαθμούς και είναι στο -8 από την κορυφή. Ο μόνος τρόπος για να φτάσουν οι Πειραιώτες στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, θα ήταν μέσω ενός δικού τους 3/3, αλλά και ήττας της «Ένωσης» από τον ΠΑΟΚ ή τη Λαμία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος:  

8η αγωνιστική - Κυριακή 28 Απριλίου  

17:00 Ολυμπιακός - Λαμία

19:30 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

20:30 Παναθηναϊκός - Άρης

Εξ’ αναβολής 5η αγωνιστική - Κυριακή 12 Μαΐου  

20:00 ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

9η αγωνιστική - Τετάρτη 15 Μαΐου  

20:00 Ολυμπιακός - ΑΕΚ

20:00 ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

20:00 Λαμία - Άρης

10η αγωνιστική - Κυριακή 19 Μαΐου 

20:00 ΑΕΚ - Λαμία

20:00 Άρης - ΠΑΟΚ

20:00 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0