Football Talk

Αταλάντα – Φιορεντίνα 4-1: Με δυο γκολ στις καθυστερήσεις, οι «μπεργκαμάσκι» προκρίθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας! (video)

Αταλάντα – Φιορεντίνα 4-1: Με δυο γκολ στις καθυστερήσεις, οι «μπεργκαμάσκι» προκρίθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας! (video)

Σε ένα ματς με φοβερό ρυθμό, η Αταλάντα έκαμψε στο φινάλε την αντίσταση της Φιορεντίνα των δέκα παικτών και, «χτυπώντας» δις στις καθυστερήσεις, πήρε τη νίκη και την πρόκριση (24/04, 4-1) στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας. Συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία η ομάδα του Γκασπερίνι.

Αταλάντα και Φιορεντίνα αναμετρήθηκαν για μία θέση στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας, εκεί όπου έχει ήδη προκριθεί η Γιουβέντους. Η πρώτη τους συνάντηση είχε λήξει με τη Φιορεντίνα να αποκτά ένα ισχνό προβάδισμα μετά το 1-0.

Στο Μπέργκαμο, η Αταλάντα ισοφάρισε από νωρίς το σκορ του πρώτου ματς, με τον Κοπμάινερς να κάνει το 1-0 μόλις στο 8ο λεπτό. Και συνέχιζε να πιέζει για το γκολ της πρόκρισης, ούσα καλύτερη στο πρώτο μέρος από τη Φιορεντίνα, με τους «βιόλα» να απορροφούν την πίεση.

Στην επανάληψη, οι «μπεργκαμάσκι» συνέχισαν από εκεί που είχαν σταματήσει, με τον Ρουγκέρι να αστοχεί από κοντά στο 49’, με την κεφαλιά του να περνάει ελάχιστα άουτ.

Στο 53’, τα πράγματα δυσκόλεψαν για τη Φιορεντίνα, όταν ο Μιλένκοβιτς άφησε με δέκα την ομάδα του μετά το άτσαλο μαρκάρισμα στον Σκαμάκα.


Παρ’ όλα αυτά και κόντρα τη ροή του ματς, οι «βιόλα» βρήκαν το γκολ με τον Μαρτίνες στο 69’ και με το 1-1 απέκτησαν προβάδισμα πρόκρισης.


Η χαρά τους όμως κράτησε λίγο, με τον Σκαμάκα να βάζει ξανά μπροστά την Αταλάντα στο 75’, με υπέροχο γυριστό σουτ.


Οι γηπεδούχοι έφτασαν μία ανάσα από το τρίτο γκολ με τον Λούκμαν λίγα λπετά πριν τη λήξη, αλλά ο Τερατσιάνο μπλόκαρε την μπάλα. Η Αταλάντα συνέχισε να απειλεί μέχρι το φινάλε και δικαιώθηκε στα τελευταία λπετά του ματς, με τον Λούκμαν αρχικά να κάνει 3-1 και τον Πάσαλιτς στο 98' να διαμορφώνει το τελικό 3-1 δίνοντας πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας!

 


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αταλάντα (Τζ. Γκασπερίνι): Καρνεζέκι, Τζιμσίτι, Χιέν, Κολάσινατς (70’ Πάσαλιτς), Τζαπακόστα (74’ Μίραντσουκ), Έντερσον (70’ Λούκμαν), Ντε Ρον, Ρουτζέρι, Ντε Κετελάρε, Κοπμάινερς, Σκαμάκα

Φιορεντίνα (Β. Ιταλιάνο): Τερατσιάνο, Ντοντό (83' Καγιόντε), Μιλένκοβιτς, Ρανιέρι, Μπιράγκι, Μποναβεντούρα, Μαντράγκορα (83' Κομούτσο), Γκονσάλες, Μπελτράν (60’ Ντάνκαν), Κουαμέ (83' Ικονέ), Μπελότι (55’ Μαρτίνες)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0