Football Talk

Ένα πέναλτι να «αιωρείται» και η κλεψύδρα που στερεύει για τον Παναθηναϊκό

Ένα πέναλτι να «αιωρείται» και η κλεψύδρα που στερεύει για τον Παναθηναϊκό

Μια φάση που είναι εξόφθαλμη, αλλά κι ένας Παναθηναϊκός που έκανε πολύ άσχημη εμφάνιση, με πολλές αστοχίες και ένα κέντρο που «κλείδωσε».

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, το… παιχνίδι τελείωσε. Ο Παναθηναϊκός, μπορεί να παραμένει η δεύτερη ομάδα για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος, αλλά η ισοπαλία του ΠΑΟΚ και το χαμένο έδαφος για το «τριφύλλι» στην OPAP Arena, η ΑΕΚ βρίσκεται σχεδόν… αγκαλιά με τον τίτλο.

Με 75 βαθμούς ο «Δικέφαλος» είναι πρώτος, ενώ ακολουθεί ο Παναθηναϊκός των 71 βαθμών, ο ΠΑΟΚ των 68 και ο Ολυμπιακός των 67. Οι δύο τελευταίοι, χρωστάνε όμως το μεταξύ τους παιχνίδι στο γήπεδο της Τούμπας, το οποίο θα λάβει χώρα την ερχόμενη Τετάρτη (12/5).

Ένα εξόφθαλμο πέναλτι και το… αμέριμνο σφύριγμα του VAR

Οι παίκτες του Τερίμ, βρέθηκαν πίσω στο σκορ πολύ νωρίς στο παιχνίδι η ψυχολογία ήταν αδύνατο να ανακάμψει. Ενώ το παιχνίδι έβαινε με το σκορ να είναι εις βάρος του Παναθηναϊκού, μετά το γκολ του Ελίασον, στο 27ο λεπτό ο Γιάννης Κώτσιρας «άδειασε» τον Πινέδα και πάτησε περιοχή.

Ο Αραούχο φάνηκε ακόμα και σε φυσική ροή αγώνα πως κλωτσάει αντικανονικά τον αμυντικό του Παναθηναϊκού, ενώ το ριπλέι καθιστά την φάση εξόφθαλμη. Ο VAR παρόλα αυτά… σφύριζε αμέριμνα και η φάση προφανώς θα ελέγχθηκε και θα πέρασε ως «καθαρή». Τα σχόλια δικά σας…


Προφανώς η εν λόγω φάση έχει πραγματοποιηθεί πριν το ημίωρο, σημείο που θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά τις ισορροπίες του αγώνα, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε με «αν». Ήταν πέναλτι, δεν δόθηκε και είναι συνθήκη την οποία ο Παναθηναϊκός είναι η τρίτη συνεχόμενη αναμέτρηση που δέχεται «πιστολιά».

Η «ήττα» της μεσαίας γραμμής και η απουσία του Μπερνάρ

Σε κάθε περίπτωση, η εμφάνιση του Παναθηναϊκού ήταν πολύ άσχημη. Η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο μπήκε δυνατά και «πάγωσε» τους φιλοξενούμενους. Το γρήγορο γκολ και ο τρόπος που επιτεύχθηκε αυτό, προφανώς λειτούργησε εις βάρος του «τριφυλλιού». Το κέντρο χάθηκε, με τους γηπεδούχους να «κλειδώνουν» τον Μπακασέτα και τον Τσέριν. Έτσι, η ομάδα… κόπηκε στη μέση, καθώς οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να βρουν δημιουργία. Σε όλο αυτό φυσικά, πρέπει να σημειωθεί πως η απουσία του Μπερνάρ, ήταν κάτι περισσότερο από αισθητή, με τον Δημήτρη Λημνιό να μην μπορεί να αναπληρώσει ούτε στο ελάχιστο το κενό του Βραζιλιάνου.

Το πλάνο της ομάδας δεν πέτυχε, καθώς τόσο η προσέγγιση από τον προπονητή, όσο και η απόδοση των παικτών, ήταν κατώτερη των περιστάσεων. Η επιλογή του Λημνιού στην αρχική ενδεκάδα ήταν πολύ αιφνίδια και ακατανόητη, όπως ακατανόητη είναι και ολική απουσία του Μαντσίνι από τις αποστολές της ομάδας. Πολύ κακή εμφάνιση έχει κάνει και ο Ακαϊντίν, ο οποίος είναι και ο… ηθικός αυτουργός του 2-0.



Το ρίσκο του Τερίμ και η κλεψύδρα που στερεύει

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τούρκος προπονητής, πήρε τα ρίσκα του και άφησε την ομάδα «γυμνή» από τα πλάγια. Η απόφαση να μπει στον αγώνα ο Σπόραρ, αλλά ειδικά ο Βιλένα, όπου δεν έχει βρει καν ένα καλό παιχνίδι με την ομάδα, προκαλεί απορία και έρχεται να σιγοντάρει στην υπόθεση Μαντσίνι.

Το πρωτάθλημα δεν τελείωσε, αλλά η κλεψύδρα έχει αρχίσει να στερεύει και η… άμμος τελειώνει και ο Παναθηναϊκός ελπίζει πλέον σε συνδυασμούς αποτελεσμάτων και η ΑΕΚ πρέπει να «βγάλει τα μάτια της».

Το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό θα δείξει πολλά, αλλά πρώτα η Τούμπα θα υποδεχτεί την ΑΕΚ. Σε περίπτωση νίκης των Θεσσαλονικέων το πρωτάθλημα παίρνει και πάλι «φωτιά». Σε περίπτωση δε, που η ομάδα του Τερίμ επικρατήσει του Άρη, ναι μεν θα είναι μέσα στη διεκδίκηση, αλλά όχι σε θέση ισχύος.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0