Football Talk

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: «Γυάλιζε» το μάτι της και το πρωτάθλημα στα... πόδια της, με επιβλητική τριάρα! (video)

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: «Γυάλιζε» το μάτι της και το πρωτάθλημα στα... πόδια της, με επιβλητική τριάρα! (video)
Απόλυτη, Κυριαρχική και... Έτοιμη για το back-to-back! Η ΑΕΚ έδωσε ό,τι είχε απέναντι στον Παναθηναϊκό και στο κρισιμότερο ματς της σεζόν έως τώρα, τον «συνέτριψε» (24/04, 3-0), με ευκαιρίες για ακόμα μεγαλύτερο σκορ! Στο +4 από τους «πράσινους» το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα, εξαργύρωσε και τις «γκέλες» των ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού!
Μέσα σε μία OPAP Arena που... έβραζε, η ΑΕΚ «έλιωσε» τον Παναθηναϊκό, που ολοκλήρωσε το ντέρμπι της σεζόν, με ένα σουτ στον στόχο!

Επικράτησε με σκορ 3-0 (24/04), χάρις τα γκολ των Ελίασον (7', 69') και Πόνσε (38'), για να παραμείνει μόνη-πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα της Stoiximan Super League, αλλά στο +4 από τους «πράσινους», μετά το πέρας της 7ης αγωνιστικής των Play Offs!

Παράλληλα, δεν άφησε χαμένη την ευκαιρία να απομακρυνθεί από ΠΑΟΚ (+7) και Ολυμπιακό (+8), που ήρθαν ισόπαλοι με Λαμία και Άρη, αντίστοιχα, αλλά έχουν κι ένα ματς λιγότερο.

Τραγικό λάθος του Ακαϊντίν, που έφερε το 2-0 της «Ένωσης», με τους «πράσινους» να φωνάζουν για πέναλτι, πάνω στον Κώτσιρα στο 27'.

Η ΑΕΚ, με την ορμή της έδρας της, απείλησε μόλις στο 6ο λεπτό. Ο Ελίασον έκανε τη σέντρα, ο Πόνσε πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ντραγκόφσκι. Όπως φάνηκε, ήταν η προειδοποιητική βολή!

Ένα λεπτό αργότερα (7'), ο Ελίασον «χόρεψε» την άμυνα του Παναθηναίκού, και με πολύ ωραίο τελείωμα, «άνοιξε» το σκορ!



Η απάντηση των φιλοξενούμενων, λίγο έλειψε να έρθει άμεσα. Στο 9ο λεπτό, ο Παλάσιος βρήκε χώρο στο δεύτερο δοκάρι, σούταρε απευθείας, αλλά η μπάλα έφυγε εκτός εστίας. Η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα ούτε στο 14', μετά το σουτ του Πόνσε, αλλά σε εκείνη την περίπτωση, χρειάστηκε να επέμβει ο Ντραγκόφσκι!

Το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα συνέχισε να έχει τα ηνία του ματς, ψάχνοντας κι ένα δεύτερο γκολ. Δεν ήρθε ούτε στο 21ο λεπτό, με την κεφαλιά του Βίντα, ούτε στο 26', με το αδύναμο και άστοχο σουτ του Πόνσε. Το 2-0, όμως, έγινε στο 38'!

Ο Πόνσε πίεσε τον Ακαϊντίν, αυτός έκανε λανθασμένο γύρισμα της μπάλας και έβγαλε τον αντίπαλό του σε θέση τετ-α-τετ, σε μία φάση που θύμισε αρκετά, εκείνη από το πρώτο ματς των δύο ομάδων, στα φετινά Play Offs, με πρωταγωνιστές τους Ιωαννίδη και Μουκουντί.

Όπως τότε, έτσι και αυτήν τη φορά, ο σέντερ φορ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με άψογο πλασέ, «έγραψε» το 2-0, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Σημειώνεται πως «έκλεισε» μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, για μαρκάρισμα του Αραούχο στον Κώτσιρα στο 27', στο οποίο ζήτησαν πέναλτι. Διαιτητής και VAR, ωστόσο, δεν υπέδειξαν κάτι.




Στα πρώτα λεπτά του 2ου μέρους, η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε, παρότι ο Φατίχ Τερίμ πέρασε και τον Σπόραρ στον αγωνιστικό χώρο, σε μία προσπάθεια να κάνει το σύνολό του πιο επιθετικό!

Αντιθέτως, η ΑΕΚ είχε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες και για τρίτο γκολ. Η πρώτη στο 59', μετά από μαγική ενέργεια του Σιμάνσκι και μπλοκάρισμα της μπάλας από τον Ντραγκόφσκι.

Η δεύτερη ήταν εξίσου μαγική, με τον Πινέδα να αδειάζει όλη την άμυνα του Παναθηναϊκού στο 61', να σουτάρει, αλλά να βλέπει την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι! Ο Πόνσε πήρε το «ριμπάουντ», αλλά μετά από απόκρουση του Ντραγκόφσκι, είδε κι αυτός την προσπάθειά του να καταλήγει στο δοκάρι, με το 2-0 να παραμένει!

Εν τέλει, το τρίτο γκολ ήρθε στο 69'. Ο Ελίασον βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο, μετά από την απόκρουση του γκολκίπερ των φιλοξενούμενων στο πλασέ του Γκατσίνοβιτς, και έκανε το 3-0!

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ αυτού του πολύ μεγάλου ντέρμπι, καθώς ο Πινέδα που βγήκε σε θέση τετ-α-τετ στο 80', έστειλε την μπάλα λίγο έξω, από το αριστερό δοκάρι του Ντραγκόφσκι!



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (76' Άμραμπατ), Χατζισαφί, Κάλενς, Βίντα, Σιμάνσκι, Ελίασον (76' Μήτογλου), Γιόνσον, Πινέδα (82' Μάνταλος), Αραούχο (58' Γκατσίνοβιτς), Πόνσε (76' Γκαρσία).

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (77' Βαγιαννίδης), Χουάνκαρ (64' Μλαντένοβιτς), Γεντβάι, Ακαϊντίν, Τσέριν, Αράο, Μπακασέτας (64' Βέρμπιτς), Λημνιός (46' Σπόραρ), Παλάσιος (46' Βιλένα), Ιωαννίδης.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0