Πρόσωπα

Λιβάι Νο.3 και Πόνσε Νο.4 στον κόσμο; Κι όμως τα φορ της ΑΕΚ, έχουν «σπάσει» τα κοντέρ! (video)

Λιβάι Νο.3 και Πόνσε Νο.4 στον κόσμο; Κι όμως τα φορ της ΑΕΚ, έχουν «σπάσει» τα κοντέρ! (video)

Πώς και σε ποια κατηγορία τοποθετούνται τόσο ψηλά, οι δύο επιθετικοί της ΑΕΚ, ανάμεσα σε παίκτες από 72 πρωταθλήματα; Ποιος είναι το Νο.1 που τον «έσβησε» ο Ολυμπιακός, εντός της σεζόν;

Λιβάι Γκαρσία και Πόνσε αποτελούν το βασικό επιθετικό δίδυμο της φετινής ΑΕΚ, έχοντας σκοράρει συνολικά 27 γκολ στο πρωτάθλημα! Μάλιστα, το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως ο Αργεντίνος έχει σκοράρει 14 φορές χωρίς να εκτελέσει κάποιο πέναλτι! Ενώ ο διόσκουρος του στην επίθεση της «Ένωσης», έχει σκοράρει 13 γκολ με τρία εξ αυτών να προέρχονται από την άσπρη βούλα!

Με αυτές τις επιδόσεις Γκαρσία και Πόνσε βρίσκονται στο Top 5 ποδοσφαιριστών, σε όλο τον κόσμο, που σκοράρουν ανά ματς χωρίς εκτελέσεις πέναλτι, σύμφωνα με το CIES Football Obs!

Με μοναδική προϋπόθεση για να βρίσκεται κάποιος στην λίστα, να έχει αγωνιστεί τουλάχιστον 900 λεπτά στο πρωτάθλημα που αγωνίζεται.

Στην πρώτη δυάδα βρίσκουμε τον Βάργκα της Φερεντσβάρος με 1.26 γκολ ανά παιχνίδι, που δεν κατάφερε να βρει δίχτυα στα ματς με τον Ολυμπιακό, ενώ στην δεύτερη θέση τον Γκιρασί της Στουτγκάρδης με 1.08 γκολ ανά παιχνίδι. Στην τρίτη θέση ισοβαθμεί ο Λιβάι Γκαρσία, με τον Άχε της Καϊζερσλάουτερν με 1.01 γκολ ανά παιχνίδι και ο Έκι Πόνσε «κλείνει» την πεντάδα με ένα γκολ ανά παιχνίδι!

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι πως οι δύο ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, έχουν αφήσει πίσω τους ποδοσφαιριστές όπως οι Χάρι Κέιν, Παουλίνιο και Άντερσον Ταλίσκα!

Η σχετική δημοσίευση:

 

Διονύσης Καλαϊζής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0