Football Talk

Άρσεναλ – Τσέλσι 5-0: Την «διέλυσε», θα το πάει μέχρι τέλους και… έγραψε ιστορία! (video)

Άρσεναλ – Τσέλσι 5-0: Την «διέλυσε», θα το πάει μέχρι τέλους και… έγραψε ιστορία! (video)

Συγκλονιστική εμφάνιση της Άρσεναλ απέναντι στην Τσέλσι, την «διέλυσε» με 5-0 στο «Έμιρεϊτς» και ανέβασε τη διαφορά της στους τέσσερις βαθμούς από τη Μάντσεστερ Σίτι, των δύο λιγότερων αναμετρήσεων. Δύο γκολ ο Χάβερτς, άλλα τόσα ο Γουάιτ, άνοιξε το σκορ ξανά ο εκπληκτικός Λεάντρο Τροσάρ. «Ιστορικό» αποτέλεσμα για τους «κανονιέρηδες» απέναντι στη συμπολίτισσά τους!

Ήταν το 14ο παιχνίδι της Άρσεναλ εντός του 2024. Πανηγύρισε την 12η νίκη της, μετρώντας ακόμη μία «λευκή» ισοπαλία με τη Μάντσεστερ Σίτι και την ήττα από την Άστον Βίλα. Είναι εκπληκτική η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα, που «διέλυσε» και… διέσυρε την Τσέλσι με 5-0 στο «Έμιρεϊτς». Δύο γκολ ο Χάβερτς, άλλα τόσα ο Γουάιτ, σκόραρε και πάλι ο Λεάντρο Τροσάρ, στη μεγαλύτερη νίκη των «κανονιέρηδων» ιστορικά επί των «μπλε». Στο +4 πλέον από τη Μάντσεστερ Σίτι, έχουν δύο παιχνίδια λιγότερα οι «πολίτες»!

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Οι «κανονιέρηδες» ευτύχησαν να προηγηθούν νωρίς. Έκαναν το 1-0 στο 5ο λεπτό, με τον Λεάντρο Τροσάρ να χρίζεται και πάλι σκόρερ τους. Πήρε τέλεια την μπάλα από τον Ράις εντός περιοχής, τελείωσε τη φάση με το αριστερό και σημείωσε το 15ο γκολ του στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Και από εκεί και πέρα, ξεκίνησε ο… χαμός. Στο 15’ μία κεφαλιά του Τομιγιάσου πήγε ψηλά, ενώ στο επόμενο τρίλεπτο, η Τσέλσι έδειξε πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει επιθετικά. Είχε δύο στιγμές με Γκάλαγκερ και Ντισασί, ουδείς εκ των δύο πρόλαβε την μπάλα, σε ισάριθμες, διαφορετικές φάσεις.

Ακολούθησε ένα σουτ του Ντέκλαν Ράις στο 22’ και 120 δευτερόλεπτα αργότερα, ο Σάκα δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση. Μία «ανάσα» από το 2-0 έφτασε η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα, και στην αντεπίθεση οι «μπλε» είχαν… δοκάρι!

Ο Τζάκσον νίκησε στο σπριντ τον Σαλιμπά, έψαξε να βρει πάσα, η μπάλα βρήκε στον Γκάμπριελ και χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Ράγια, για να καταλήξει σε κόρνερ.

Ο ρυθμός ήταν αδιανόητος και δύο λεπτά μετά, ήταν η σειρά του Πέτροβιτς να διατηρήσει το σκορ ως είχε. Σουτ του Τροσάρ, βρήκε η μπάλα στον Ντισασί και ο γκολκίπερ της Τσέλσι πραγματοποίησε εξαιρετική απόκρουση, όπως και νωρίτερα στον Χάβερτς.

Με την έναρξη της επανάληψης, η Άρσεναλ είχε τεράστιες ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμά της. Πρώτα με τον Ντέκλαν Ράις, τον οποίον σταμάτησε ο Πέτροβιτς και εν συνεχεία με τον Κάι Χάβερτς, που είδε την μπάλα να πέφτει στα πόδια του, μετά από υπέροχη πάσα του Έντεγκααρντ, αλλά τον γκολκίπερ να τον σταματά!

Στο 52ο λεπτό, δεν υπήρχε περιθώριο λάθους. Η Άρσεναλ έπαιξε υπέροχα ξανά ένα κόρνερ της, ο Ράις σούταρε, η μπάλα βρήκε στον Γκάλαγκερ και τον Πάρτεϊ και ο Μπεν Γουάιτ έκανε το 2-0!

Και έκτοτε, επήλθε η απόλυτη κατάρρευση για την Τσέλσι! Μία απίθανη πάσα του Μαρτίν Έντεγκααρντ και ένα υπέροχο τελείωμα του Κάι Χάβερτς διευρύνουν το προβάδισμα της Άρσεναλ επί της Τσέλσι, με τους «κανονιέρηδες» να κάνουν το 3-0.

Αδιανόητη μεταβίβαση από τον Νορβηγό, η μπάλα έφτασε στον Γερμανό και ο τελευταίος σκόραρε και… πανηγύρισε, απέναντι στην πρώην ομάδα του! Αυτό συνέβη στο 57ο λεπτό, για να φτάσουμε στο δεύτερο προσωπικό γκολ του Χάβερτς.

Μία προσωπική ενέργεια, στο 65’, με τον Γερμανό να γυρίζει υπέροχα και να αφήνει «άγαλμα» τον Πέτροβιτς.

Όλοι περίμεναν μήπως η Άρσεναλ ανακόψει ρυθμό, αλλά οι  «κανονιέρηδες» δεν είχαν τέτοια πρόθεση. Σκόραραν και για 5η φορά, με τον Μπεν Γουάιτ να παίρνει μία ακόμη απίθανη μπαλιά του Έντεγκααρντ και να στέλνει την μπάλα άθελά του στα δίχτυα!

 

Ο Μικέλ Αρτέτα έκανε τις αλλαγές του το, το 5-0 έμεινε μέχρι τέλους και η Άρσεναλ πανηγύρισε την πιο «βαριά» της νίκη επί των «μπλε» σε ολόκληρη την ιστορία της! Εκπληκτικό αποτέλεσμα, στη 12η νίκη των γηπεδούχων εντός του 2024, σε 14 αναμετρήσεις.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0