Football Talk

Το πιο… γλυκό πρωτάθλημα: Η Ίντερ κατατρόπωσε τη Μίλαν με 2-1 και «ράβει» δεύτερο αστέρι! (video)

Το πιο… γλυκό πρωτάθλημα: Η Ίντερ κατατρόπωσε τη Μίλαν με 2-1 και «ράβει» δεύτερο αστέρι! (video)

Τα δύο «μεγαθήρια» του Μιλάνου έδωσαν «μάχη» στο Σαν Σίρο, με την Ίντερ να βγαίνει θριαμβεύτρια και ταυτόχρονα να κατακτά τη Serie A και μαθηματικά (22/04, 2-1). Πλέον η «νερατζούρο» φανέλα θα κοσμείται και με ένα δεύτερο ολόχρυσο αστέρι, συμβολίζοντας τα 20 συνολικά πρωταθλήματα Ιταλίας που φτάνει η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι. Με 10 παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι οι πρωταθλητές, ενώ με 9 οι «ροσονέρι».  

Κανένας οπαδός της Ίντερ δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί καλύτερο τρόπο για να πανηγυρίσει το 20ο πρωτάθλημα της αγαπημένης του ομάδας. Οι «νερατζούρι» αντιμετώπισαν τη Μίλαν για την 33η αγωνιστική της Serie A και μέσα στο κατάμεστο Σαν Σίρο, υπέταξαν τους «ροσονέρι», κλειδώνοντας μία και καλή τον φετινό τίτλο του πρωταθλητή (22/04, 2-1).  

Τα 20 πρωταθλήματα Ιταλίας έφτασε πλέον η Ίντερ και χάρη στο επίτευγμα αυτό, θα προστεθεί ένα δεύτερο χρυσό αστέρι στη φανέλα της. Η… μισητή συμπολίτισσα δεν κατάφερε να αποσοβήσει το μοιραίο. Μία «κοκορομαχία» στο φινάλε οδήγησε τους Ερνάντες και Ντούμφρις πρόωρα στα αποδυτήρια, με τις δύο ομάδες να τελειώνουν το παιχνίδι με 10 παίκτες. Κόκκινη και για τον Καλάμπρια στο φινάλε, αφήνοντας τη Μίλαν με 9 για ελάχιστα δευτερόλεπτα. 

Με κεφαλιά-κανονιά του Ατσέρμπι, η Ίντερ πήρε από το 18ο λεπτό το προβάδισμα. Ο Ιταλός αμυντικός ήταν ανίκητος στον αέρα και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μενιάν, για το 1-0.

Η Μίλαν προσπάθησε και έβγαλε αντίδραση. Στο 29ο λεπτό ο Λεάο σε μία από τις γνωστές του ενέργειες, βρέθηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή και με ένα συρτό σουτ επιχείρησε να σκοράρει. Για κακή του τύχη όμως, ο Ζόμερ έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά και αποσόβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Κοντά και σε δεύτερο τέρμα έφτασε η ομάδα του Ιντζάγκι στο 38ο λεπτό, όμως η προσπάθεια του Τουράμ πέρασε… ξυστά από το δοκάρι του αντίπαλου κίπερ.

Ο Καλάμπρια επιχείρησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης στο 39’, όμως είδε τον Ζόμερ να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ που επιχείρησε.

Η Ίντερ διπλασίασε το προβάδισμα της, στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Με μία καταπληκτική ατομική ενέργεια ο Τουράμ ξεμαρκαρίστηκε και με έναν «κεραυνό» έκανε το 2-0, κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς.

Ο Τσαλχάνογλου προσπάθησε να βάλει και αυτός το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ, όμως το τελείωμα του Τούρκου δεν ήταν αρκετό για να νικήσει τον Μενιάν.

«Φωτιά» στο παιχνίδι έβαλε ο Τομόρι στο 80ο λεπτό, με τον Άγγλο αμυντικό να εκμεταλλεύεται την «αναμπουμπούλα» στην αντίπαλη περιοχή και με εξουδετερωμένο τον Ζόμερ, «κάρφωσε» την μπάλα με κεφαλιά, στο βάθος της εστίας, για το 2-1.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, Ερνάντες και Ντούφρις μπλέχτηκαν σε… καυγά, με τον διαιτητή να τους αποβάλει και τους δύο.

Δευτερόλεπτα πριν το σφύριγμα της λήξης, ο Καλάμπρια είδε και αυτός κόκκινη κάρτα για αντιαθλητικό χτύπημα εκτός φάσης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μίλαν (Σ. Πιόλι): Μενιάν, Καλάμπρια, Γκάμπια, Τομόρι, Ερναντέζ, Ρέιντερς (52' Ζιρού), Αντλί (68' Μπενασέρ), Μουσά (78' Οκαφόρ), Λόφτους-Τσικ (68' Τσουκουέζε), Πούλισικ, Λεάο

Ίντερ (Σ. Ιντζάγκι): Ζόμερ, Παβάρ, Ατσέρμπι, Μπαστόνι (88' Ντε Φράι), Νταρμιάν (84' Ντάμφρις), Μπαρέλα (78' Φρατέζι), Τσαλχάνογλου (84' Ασλάνι), Μικίταριαν, Ντιμάρκο (77' Αουγκούστο), Τουράμ, Μαρτίνες

www.bnspors.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0