Football Talk

«Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα»: Ευρωπαϊκός θρίαμβος για τον Ολυμπιακό που… κατάπιε τη Μίλαν! (video)

«Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα»: Ευρωπαϊκός θρίαμβος για τον Ολυμπιακό που… κατάπιε τη Μίλαν! (video)

Στο ιστορικό «ραντεβού» της μοίρας, τα παιδιά του Ολυμπιακού «διέλυσε» τη Μίλαν και κατέκτησαν το πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο που σηκώνει ελληνική ομάδα (22/04, 3-0). Καταιγιστική εμφάνιση και γκολ… όνειρο από Παπακανέλλο και Μπακούλα, για έναν τίτλο που θα μείνει για πάντα «χαραγμένο» στο μυαλό όλων.

Τα παιδιά του Ολυμπιακού «μεταμορφώθηκαν» σε… Θρύλο της Ευρώπης και «διέλυσαν» την όποια αντίσταση προσπάθησε να καταβάλει η Μίλαν στον τελικό του Youth League (22/04, 3-0).

Από το πρώτο λεπτό οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αποπνικτικοί και δεν επέτρεψαν στους Ιταλούς ουδέποτε να πάρουν το πάνω χέρι. Φοβερά γκολ και μία ακόμη πιο εντυπωσιακή εμφάνιση, για τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο που σηκώνει ποτέ ελληνική ομάδα.

Τεράστια χαμένη ευκαιρία με το… καλημέρα για τον Ολυμπιακό. Ο Πνευμονίδης στο 3ο λεπτό κατάφερε να βγει τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα των Ιταλών, όμως ο Ρεβέιρε τον σταμάτησε εντυπωσιακά.

Συνεχίζουν να απειλούν οι «ερυθρόλευκοι». Ο Παπακανέλλος «ξεχύθηκε» στην αντεπίθεση και αφού συνεργάστηκε με τον Πνευμονίδη, σούταρε από πλάγια θέση, με τη μπάλα να μην του κάνει το χατίρι, πηγαίνοντας ελάχιστα άουτ στο 10ο λεπτό.

Η πρώτη προσπάθεια των «ροσονέρι» ήρθε από τα πόδια του Τζερόλι στο 28ο λεπτό, με την μπάλα όμως να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Σίνα.  

 Άλλη μία τρομερή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο 38ο λεπτό. Μπακούλας και Κωστούλας έκαναν το 1-2 με τον χαφ των «ερυθρόλευκων» να ξεμαρκάρεται υπέροχα, χωρίς όμως να καταφέρει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Την επέμβαση του αγώνα πραγματοποίησε ο Σίνα στο 53ο λεπτό. Ο Πρεκατές έκανε λάθος πάσα στην άμυνα, με τον Σκότι να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και να δοκιμάζει το μακρινό σουτ. Ο κίπερ των «ερυθρόλευκων» όμως, ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός φτάνει κοντά στην κατάκτηση του Youth League, μετά από τρία ταχύτατα «χτυπήματα» που έβγαλαν «knock out» τη Μίλαν.

Ο Μουζακίτης με «ψυχρό» αίμα στο 59ο λεπτό εκτέλεσε ιδανικά το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του Πειραιά και έκανε το 1-0.

Μόλις δύο λεπτά αργότερα, με μία υπέροχη ατομική ενέργεια ο Παπακανέλλος έβαλε γερές βάσεις για τη νίκη, σκοράροντας το 2-0.

Το κερασάκι στην… τούρτα έβαλε ο Μπακούλας στο 66’ με ένα ανεπανάληπτο ανάποδο ψαλίδι για το 3-0. Τρίτο γκολ μέσα σε επτά λεπτά για τα «πιτσιρίκια» των Πειραιωτών που… κατάπιαν τους Ιταλούς.  

Η Μίλαν προσπάθησε στο 75’ να μειώσει με τον Τζερόλι, το σουτ του οποίου όμως ήταν άστοχο.

Ο Σίνα δεν σταμάτησε ποτέ να δίνει το «παρών» στις προσπάθειες των Ιταλών. Στο 80ο λεπτό με διπλή επέμβαση, είπε βροντερό «όχι» στους επιθετικούς της Μίλαν.

Ο Κωστούλας στο 82’ έφυγε στην αντεπίθεση και με έναν αμυντικό «κρεμασμένο» πάνω του προσπάθησε να βρει δίχτυα, με τον αντίπαλο κίπερ όμως να διώχνει με δυσκολία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Σ. Συλαϊδόπουλος): Σίνα, Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης, Πρεκατές, Κουτσογούλας, Μπακούλας, Μουζακίτης, Αλαφάκης, Παπακανέλος, Πνευμονίδης, Χ. Κωστούλας

Μίλαν (Αμπάτε): Ραβέιρε, Μάνι, Σίμιτς, Ενσιαλά, Μπαρτεσάγκι, Στάλμαχ, Μαλάσπινα, Τζερόλι, Σκότι, Σια, Κάμαρντα

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0