Football Talk

ΑΕΚ: Μόνο έτσι θα έρθει πάλι, το πρωτάθλημα στη Φιλαδέλφεια

ΑΕΚ: Μόνο έτσι θα έρθει πάλι, το πρωτάθλημα στη Φιλαδέλφεια

Η νίκη στο Χαριλάου, το γκολ του Άρη, το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τι χρειάζεται μετά…

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Πέρασε άλλη μία αγωνιστική και όσο οδεύουμε προς το φινάλε του πιο συγκλονιστικού ελληνικού πρωταθλήματος έβερ, τόσο η πίεση θα αυξάνεται και όσα θα ακούμε ή θα διαβάζουμε, θα πρέπει να μας οπλίσουν με υπομονή και καλή θέληση.

Η ΑΕΚ πέρασε δύσκολα από το Χαριλάου, κερδίζοντας τον Άρη με 1-2 και ανατροπή. Με γκολ – νίκης που ήρθε στο 84’ κι ενώ μέχρι εκείνο το σημείο, η εξαιρετική της εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο βρήκε στο «τοίχος» που λεγόταν «Χουτεσιώτης».

Η ΑΕΚ πήγε σε ένα ακόμα παιχνίδι με πολλές απουσίες. Τα κατάφερε πάλι. Και τα κατάφερε, γιατί οι παίκτες της έβγαλαν ψυχή και αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο. Τα λόγια του Αλμέιδα στην ανάπαυλα, έπαιξαν ρόλο. Και από εδώ και πέρα, στα τρία σερί ντέρμπι που έρχονται και θα κρίνουν τα πάντα, επιβάλλεται οι παίκτες της ΑΕΚ να βγάλουν στο χορτάρι τη θέληση και το πείσμα που έβγαλαν στο δεύτερο ημίχρονο με τον Άρη. Μόνο έτσι θα έρθει το πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει πολυτέλεια, πλέον, για λάθη ή για απόδοση που δεν αγγίζει τουλάχιστον το… 99%! Αν δείξουν αυτό το αγωνιστικό πρόσωπο οι παίκτες της ΑΕΚ στα επόμενα ματς, το πρωτάθλημα θα έρθει και φέτος στη Φιλαδέλφεια.  Αν όχι, θα πάει αλλού… Δεν είναι εύκολο να συμβεί - για να ξέρουμε τι λέμε. Αλλά είναι μονόδρομος! Τέσσερα ματς έμειναν!  

Τα λόγια του Άμραμπατ μετά το ματς και το κάλεσμα στον κόσμο για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη (24/04), δείχνουν ότι ψυχικά οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν αντιληφθεί τι διακυβεύεται στο συγκεκριμένο παιχνίδι και τι πρέπει να κάνουν.

Aν η ΑΕΚ κερδίσει τον Παναθηναϊκό, θα είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, όμως δεν θα έχει τελειώσει η ιστορία. Θα πρέπει μετά να κάνει αποτέλεσμα σε Τούμπα ή Καραϊσκάκη. Αν χάσει, φαβορί για τον τίτλο θα είναι ο Παναθηναϊκός. Ο οποίος κι αυτός μετά θα πρέπει μετά να πάρει αποτέλεσμα σε Τούμπα ή με Ολυμπιακό τελευταία αγωνιστική στη Λεωφόρο. Παράλληλα, η ΑΕΚ θα πρέπει να κερδίσει και σε Τούμπα – Καραϊσκάκη! Αν το ντέρμπι ΑΕΚΠΑΟ έρθει ισόπαλο το θρίλερ θα συνεχιστεί όπως τώρα. Με απλά λόγια, το ματς της Τετάρτης είναι κομβικό, είναι τεράστιας σημασίας, αλλά δεν θα καθορίσει πλήρως την κατάσταση.

To σημειώνω, γιατί πραγματικά όποια ομάδα ελέγξει τα συναισθήματά της μετά από κάθε αποτέλεσμα, είτε θετικό είναι, είτε αρνητικό, θα έχει και μεγαλύτερη τύχη στο φινάλε του πρωταθλήματος.

Δύο λογάκια επίσης για χθες: Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ είχε μόνο Ελίασον και Άμραμπατ να δημιουργούν. Το δίδυμο στον άξονα ΣιμάνσκιΓιόνσον δεν λειτούργησε ξανά. Στην επανάληψη πήρε μέτρα αυτό το δίδυμο και η ΑΕΚ ήταν πολύ καλύτερη δημιουργικά, κάνοντας από το 46’ έως το 70’ ένα εκπληκτικό διάστημα. Πολύ θετικό για την ΑΕΚ ήταν η απόδοση του Αραούχο όσο διάστημα έπαιξε. Είχε ηρεμία και βοήθησε πάρα πολύ μετά από καιρό. Θα είναι όπλο της ΑΕΚ ο ήρεμος Αραούχο στα επόμενα ματς. Το ίδιο συνέβη και με τον Λιούμπισιτς.

Και μια κουβέντα για την «τρέλα» που επικρατεί, ευτυχώς από λίγους και πολύ συγκεκριμένους: Στον Άρη μέτρησε ένα γκολ που μόνο το goal line technology θα μπορούσε να μας πει στο 100% αν πέρασε ή όχι η μπάλα τη γραμμή. Δεν θέλω να φανταστώ τι θα γινόταν αν κέρδιζε η ΑΕΚ αυτό το ματς μετρώντας υπέρ της ένα τέτοιο γκολ! Όταν στο τελευταίο Μουντιάλ είδαμε να μην μετράει γκολ, επειδή σύμφωνα με την τεχνολογία η μπάλα ακουμπούσε… μισό χορτάρι βαμμένο με «ασβέστη», ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά αν το σουτ του Μορόν πέρασε ή όχι τη γραμμή. Με το μάτι φαίνεται ότι πέρασε, αλλά σίγουρος δεν είναι κανείς. Καλό θα είναι και το ημιαυτόματο οφσάιντ να μπει και το goal line technology. Το οικονομικό κόστος είναι μεγάλο, αλλά μεγαλύτερη είναι η τοξικότητα που παράγουν και «ταΐζουν» πολλά μυαλά, συγκεκριμένα άτομα!

Ας απολαύσουμε το φινάλε αυτού του συγκλονιστικού πρωταθλήματος με όσο περισσότερη ηρεμία γίνεται και αυτιά κλειστά…



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0