Football Talk

«Έτοιμος για το ευρωπαϊκό!»: Πώς οι Νέοι του Ολυμπιακού έφτασαν έως τον τελικό του Youth League! (video)

«Έτοιμος για το ευρωπαϊκό!»: Πώς οι Νέοι του Ολυμπιακού έφτασαν έως τον τελικό του Youth League! (video)

Μπροστά σε ένα μεγάλο ραντεβού με την ιστορία είναι η Κ19 του Ολυμπιακού, με την ομάδα του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου να αναμετράται σήμερα (22/04, 19:00) κόντρα στη Μίλαν, στον μεγάλο τελικό του Youth League.  

Η πιο μεγάλη ώρα για την ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, έφτασε. Μετά την ιστορική πρόκριση επί της Ναντ την Παρασκευή (19/04, 3-1 πεν.) στον ημιτελικό του Youth League, τα «πιτσιρίκια» του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου έχουν ένα τελευταίο εμπόδιο να προσπεράσουν.

Αυτό της Μίλαν. Όχι πως η πορεία τους μέχρι εδώ είναι κάτι αμελητέο, καθώς είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που φτάνει τόσο μακριά στη συγκεκριμένη διοργάνωση.


Όμως, αφού έφτασε μέχρι την πηγή, γιατί να μην πιει και το νερό, στη Νιόν της Ελβετίας; Για να φτάσει ως τον μεγάλο τελικό με τους «ροσονέρι» (22/04, 19:00), ο Ολυμπιακός έχει διαγράψει μία «λαμπρή» πορεία, βγάζοντας εκτός συνέχειας μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού στερεώματος.

Το ταξίδι ξεκίνησε τον Οκτώβριο με δύο νίκες απέναντι στη Λέτσε, πρωταθλήτρια Ιταλίας, με το ίδιο σκορ (3-1) τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας.

Συνέχισε κάνοντας το 2/2 και απέναντι στην Καμπάλα, χωρίς μάλιστα να δεχθεί γκολ (3-0 και 4-0).

Μετά την ολοκλήρωση των πρώτων δύο γύρων, ακολούθησαν τα Playoffs της διοργάνωσης. Στο Γ. Καραϊσκάκης, τα «μωρά» του Συλαϊδόπουλου άφησαν εκτός συνέχειας την Ίντερ, νικώντας στα πέναλτι με 6-5, μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας (07/02).

 

Άλλη μία πρόκριση που ήρθε από την άσπρη βούλα, ήταν αυτή απέναντι στη Λανς, στη φάση των «16». Παρότι οι Πειραιώτες βρίσκονταν πίσω στο σκορ με δύο γκολ, ισοφάρισαν μέσα σε τέσσερα λεπτά στέλνοντας το ματς στην παράταση, όπου παρέμεινε το 2-2 και όλα κρίθηκαν στα πέναλτι. Τελικό σκορ, 4-2 (28/02) και η πρόκριση στους «8» ήταν γεγονός! 

 

Επόμενος σταθμός, το Μόναχο. Εκεί, ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε την Μπάγερν Μονάχου, έπαιξε καταπληκτικό ποδόσφαιρο και δικαίως επιβλήθηκε με 3-1 (12/03), «πετώντας» πανηγυρικά για το Final-Four του Youth League

 

Στον ημιτελικό, η ομάδα του Συλαϊδόπουλου έγραψε ξανά ιστορία. Μετά το ισόπαλο 0-0 της κανονικής διάρκειας, η πρόκριση έμελλε να κριθεί για μία ακόμη φορά στη ρωσική ρουλέτα. Με πρωταγωνιστή τον Άντζελο Σίνα και μένοντας ψύχραιμος στις δικές του εκτελέσεις, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1. 

 

Το μόνο που έχει απομείνει, είναι άλλα 90 λεπτά αγώνα απέναντι στη Μίλαν, προκειμένου να κάνει ένα «τρελό» όνειρο πραγματικότητα και να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης!

Ο Ολυμπιακός δίνει ραντεβού με την ιστορία απόψε, στις 19:00.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0