Football Talk

«Πέναλτι που 9/10 δεν δίνεται και το ερωτηματικό της γραμμής»: Μήπως έχει δίκιο που «φωνάζει» η Μπαρτσελόνα; (video)

«Πέναλτι που 9/10 δεν δίνεται και το ερωτηματικό της γραμμής»: Μήπως έχει δίκιο που «φωνάζει» η Μπαρτσελόνα; (video)

Και πολύ λογικά, έρχεται το ερώτημα: «Ποια θα ήταν η επόμενη μέρα στην Ελλάδα, μετά από ένα ντέρμπι, με τις διαιτητικές αποφάσεις του Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα;»

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε το 2/2 απέναντι στην Μπαρτσελόνα στη φετινή La Liga, νικώντας στο El Clasico της 32ης αγωνιστικής με 3-2 (21/04).

Ξανά με ανατροπή, ξανά με τον Τζουντ Μπέλιγχαμ να «πληγώνει» στις καθυστερήσεις την ομάδα του Τσάβι. Και πλέον, η «Βασίλισσα» βρίσκεται αγκαλιά με το πρωτάθλημα.


Ωστόσο, οι «μπλαουγκράνα» έχουν έντονα παράπονα από τις διαιτητικές αποφάσεις που καταλογίστηκαν εις βάρος τους. Επικεντρώνονται κυρίως σε δύο φάσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Περίπου δέκα λεπτά μετά το γκολ του Κρίστενσεν που άνοιξε το σκορ, ο Λούκας Βάθκεθ κέρδισε πέναλτι μετά το… μαρκάρισμα του Κουμπαρσί.

Τουλάχιστον, αυτό καταλόγισε ο Ντελ Θέρο Γκράντε. Βλέποντας ωστόσο το ριπλέι, φαίνεται πως ο παίκτης της Ρεάλ επιδιώκει την επαφή με το απλωμένο πόδι του Κουμπαρσί, παρότι τον έχει ήδη περάσει με ντρίμπλα.


Ο Βινίσιους ευστόχησε για το 1-1 στο 18’. Ένα δεκάλεπτο αργότερα, η Μπαρτσελόνα διαμαρτυρήθηκε ξανά, αυτή τη φορά για το γκολ του Γιαμάλ που ακυρώθηκε.

Έκανε την προβολή, ο Λούνιν προσπάθησε να αποκρούσει την μπάλα και σύμφωνα με την διαιτητική απόφαση, τα κατάφερε προτού αυτή περάσει ολόκληρη τη γραμμή.

Βέβαια, το παράδοξο είναι ότι στο ισπανικό πρωτάθλημα δεν υπάρχει χρήση της τεχνολογίας γραμμής, με αποτέλεσμα οι βοηθοί του στο VAR να ελέγχουν τη φάση για ώρα, μέσω των λήψεων που είχαν στη διάθεσή τους.


Δεν είναι ξεκάθαρο εάν η μπάλα πέρασε ή όχι τη γραμμή, το γκολ ακυρώθηκε και ο Τσάβι «εξερράγη» μετά τη λήξη της αναμέτρησης θεωρώντας ότι θα έπρεπε να μετρήσει. Φυσικά, οι εν λόγω περιπτώσεις δεν πέρασαν απαρατήρητες και τα πολλοί χρήστες του Twitter έσπευσαν να σχολιάσουν τις αποφάσεις του Γκράντε και των βοηθών του.

?? Xavi: “We were the best team tonight and we deserved to win”.

“The future with those young talents will be bright for Barça”.

❗️ “I don't need to say anything about the referee, everyone has seen it already - if I speak they may sanction me, the images are there”. pic.twitter.com/6dTtZKxhE6


Τόσο το πέναλτι που κέρδισε η Ρεάλ, όσο και το ακυρωθέν γκολ της Μπαρτσελόνα, εγείρουν πολλά ερωτήματα, πόσο μάλλον από τη στιγμή που μιλάμε για ένα τόσο μεγάλο ντέρμπι. Αλήθεια, τι θα γινόταν στην… Ελλάδα σε μία αντίστοιχη περίπτωση;

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0