Football Talk

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-1: Πήρε… φόρα απ’ την Ευρώπη και ξαναμπήκε δυνατά στο «κόλπο» του πρωταθλήματος! (video)

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-1: Πήρε… φόρα απ’ την Ευρώπη και ξαναμπήκε δυνατά στο «κόλπο» του πρωταθλήματος! (video)

Με την ψυχολογία στα… ύψη από τον ευρωπαϊκό θρίαμβο, ο Ολυμπιακός «λύγισε» τον ΠΑΟΚ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και βάζει για άλλη μία φορά τη φετινή σεζόν, «φωτιά» στη βαθμολογία της Stoiximan Super League (21/04, 2-1).

Σε ένα εντυπωσιακό ντέρμπι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ για την 6η αγωνιστική των Play Offs της Stoiximan Super League, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τους τρεις βαθμούς και μπαίνουν ξανά δυνατά στη διεκδίκηση του τίτλου (21/04, 2-1).

Η πρόκριση επί της Φενέρμπαχτσε την Πέμπτη (18/04, 1-0 πεν. 2-3) έδωσε «φτερά» στα πόδια των παικτών του Ολυμπιακού. Ενώ αντίθετα ο σκληρός αποκλεισμός του ΠΑΟΚ από την Μπριζ (18/04, 0-2) επηρέασε φανερά την ομάδα του Λουτσέσκου.

Ο Ολυμπιακός βρήκε δύο γκολ με τον Ναβάρο στο 10’ και το 16’, όμως τα τέρματα του Ισπανού επιθετικού ακυρώθηκαν ως οφσάιντ.

Οι «ερυθρόλευκοι» στο 27ο λεπτό βρήκαν το γκολ που έψαχναν. Ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι, με τον Ποντένσε να μην μπορεί να νικήσει τον Κοτάρσκι, στην επαναφορά όμως ο Κίνι έκανε το 1-0.

Οι Πειραιώτες έφτασαν κοντά και σε δεύτερο τέρμα, αλλά η κεφαλιά του Ναβάρο πέρασε για λίγο άουτ στο 29ο λεπτό.

Η πρώτη επικίνδυνη φάση για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 44ο λεπτό. Οι Θεσσαλονικείς έφυγαν στην αντεπίθεση με τον Ζίβκοβιτς να επιχειρεί το σουτ από πλεονεκτική θέση, με την μπάλα να κοντράρει στα σώματα. Στη συνέχεια η προσπάθεια του Μουργκ πέρασε απευθείας άουτ.

Ο «Δικέφαλος» απείλησε στο 49ο λεπτό, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τάισον, που πέρασε όμως πάνω από τα δοκάρια του Τζολάκη.

Καταπληκτική ανάπτυξη από τους Πειραιώτες στο 63ο λεπτό, με τον Ποντένσε να βγάζει μία υπέροχη κάθετη πάσα στον Μάρτινς και αυτός με ένα άψογο τελείωμα την έστειλε στο βάθος της εστίας του Κοτάρσκι, για το 2-0.

Με ένα επικίνδυνο συρτό σουτ, ο Ποντένσε έφτασε κοντά στο να γράψει και αυτός το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ στο 70ο λεπτό, όμως η μπάλα πέρασε «ξυστά» από το δεξί δοκάρι του Κροάτη κίπερ.

Ο Τζολάκης έδειξε τα εκπληκτικά του αντανακλαστικά στο 78ο λεπτό, μετά από σουτ του Μπαμπά το οποίο κόντραρε, με τον Έλληνα κίπερ να διώχνει σε άουτ.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μειώσει στο 90+2’ με τον Μάρκος Αντόνιο να βρίσκει δίχτυα από σουτ εντός περιοχής, δίνοντας έναν χαρακτήρα… θρίλερ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Λ. Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ρίτσαρντς, Άμπεϊ, Ρέτσος, Κίνι, Όρτα, Ιμπόρα, Τσικίνιο (79’ Έσε), Ποντένσε, Ναβάρο, Μάρτινς (79’ Μασούρας)

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Σάστρε, Μεϊτέ, Οζντόεφ, Τάισον, Μουργκ (59’ Ντεσπότοφ), Ζίβκοβιτς, Τόμας (59’ Σαμάτα)

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0