Football Talk

Άρης - ΑΕΚ 1-2: «Λύγισε» τον Χουτεσιώτη με ανατροπή και... υπογραφή του Άμραμπατ! (video)

Άρης - ΑΕΚ 1-2: «Λύγισε» τον Χουτεσιώτη με ανατροπή και... υπογραφή του Άμραμπατ! (video)

Η ΑΕΚ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά αντέδρασε και... απέδρασε από το Κλεάνθης Βικελίδης! Έφερε «τούμπα» το ματς με τον Άρη (21/04, 1-2), χάρις το γκολ του Άμραμπατ στο 84ο λεπτό που νίκησε τον εξαιρετικό Χουτεσιώτη, και διατηρήθηκε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα!

Έβαλε δύσκολα στον εαυτό της, αλλά στο 84ο λεπτό, βρήκε τη λύση! Η ΑΕΚ επικράτησε του Άρη με 2-1 (21/04) στο Κλεάνθης Βικελίδης, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των Play Offs της Stoiximan Super League.

Το «χρυσό» γκολ ήρθε από τον Άμραμπατ στο 84', με τον Σιντιμπέ να έχει ισοφαρίσει στο 49'. Ο Μορόν «άνοιξε» το σκορ στο 38', με το γκολ του να μετρά έπειτα από παρέμβαση του VAR. Εξαιρετική εμφάνιση από τον γκολκίπερ των γηπεδούχων, Λευτέρη Χουτεσιώτη, που αντικατέστησε τον Χουλιάν Κουέστα, και έκανε περισσότερες από πέντε σπουδαίες επεμβάσεις.

Στο +1 από τον Παναθηναϊκό και στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα, με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό να έχουν παίξει ένα ματς λιγότερο.



Το ματς είχε «τρελό» ρυθμό από τα πρώτα λεπτά. Στο 2ο λεπτό ο Ελίασον ανάγκασε τον Χουτεσιώτη σε εξαιρετική επέμβαση με τα ακροδάχτυλα, ενώ στο 4', ο Αθανασιάδης έπραξε κάτι ανάλογο, στο σουτ του Σαμόρα!

Η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά ο Άρης είχε τη σημαντικότερη στιγμή του ματς στο 23'. Και μάλιστα, διπλή!

Ο Μορόν σούταρε εντός περιοχής, ο Αθανασιάδης απέκρουσε, και ο Γκαρθία που πήρε το «ριμπάουντ», έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων. Όπως φάνηκε, ήταν η προειδοποιητική βολή!

Το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα συνέχισε να ασκεί πίεση, αλλά το γκολ ήρθε για τον Άρη! Στο 38ο λεπτό, ο Μορόν έγινε αποδέκτης της μπάλας εντός περιοχής, σούταρε και ο Αθανασιάδης είπε «όχι», χωρίς να είναι ξεκάθαρο, αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή της εστίας του ή όχι.

Σύμφωνα με τον VAR, πέρασε και το γκολ μέτρησε κανονικά. Η ΑΕΚ λίγο έλειψε να ισοφαρίσει άμεσα, αλλά το τελείωμα του Άμραμπατ από το ύψος του πέναλτι, ήταν πολύ κακό και πέρασε πάνω από το τέρμα του Χουτεσιώτη.

Με την έναρξη του 2ου μέρους, η «Ένωση» κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Χατζισαφί έβγαλε τον Πόνσε σε θέση βολής, αυτός σούταρε, αλλά η μπάλα δεν πήρε πορεία προς τα δίχτυα. Για καλή τύχη της ΑΕΚ, όμως, ο Σιντιμπέ είχε ακολουθήσει τη φάση και προ κενής εστίας, έκανε το 1-1 στο 49ο λεπτό.


Από εκείνο το χρονικό, ακολούθησε ένα «ρεσιτάλ» χαμένων ευκαιριών, με τον Χουτεσιώτη να γίνεται ήρωας!

Αρχικά, απομάκρυνε με απίστευτη επέμβαση την κεφαλιά του Σιμάνσκι στο 56', ενώ δύο λεπτά αργότερα, απέκρουσε και την κεφαλιά του Βίντα. Στο 61' και στο 63' είπε «όχι» στον Τσούμπερ, ενώ στο 66' και στο 78', ήταν η σειρά να «νικήσει» τους Ελίασον και Αραούχο, αντίστοιχα.

Στο 84ο λεπτό, όμως, ο Χουτεσιώτης δεν είχε περιθώρια να αντιδράσει. Η μπάλα «στρώθηκε» στον Άμραμπατ εντός περιοχής κι αυτός, με έναν... κεραυνό, ολοκλήρωσε την ανατροπή, διαμορφώνοντας το 1-2 ως τελικό σκορ της αναμέτρησης!


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Άκης Μάντζιος): Χουτεσιώτης, Φατόρε, Μπράμπετς, Ρόουζ (90+3' Δεληζήσης), Μοντόγια, Βερστράτε (46' Τζούρασεκ), Νταρίντα (77' Ζιλ), Μανού Γκαρθία (64' Φετφατζίδης), Σαμόρα, Παναγίδης, Μορόν (77' Ανσαριφάρντ).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (83' Φερνάντες), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί , Άμραμπατ (87' Γαλανόπουλος), Σιμάνσκι (71' Αραούχο), Γιόνσον, Ελίασον (71' Πινέδα), Πόνσε, Τσούμπερ (83' Λιούμπισιτς).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0